Kivien parantava voima

Olen aina tuntenut vetoa ja viehätystä kiviin. Ihan kaikenlaisiin kiviin. Tavallisiin, jaloihin ja puolijaloihin, isoihin, pieniin ja kaikkeen siltä väliltä. Hiottuihin ja hiomattomiin, ehkä eniten luonnon muovaamiin. Jos esimerkiksi unelmapiha pitäisi määritellä, se ei suinkaan sisältäisi perinteistä puutarhaa, vaan kaikenlaisia ja -kokoisia luonnonkiviä (muun luonnon lisäksi). Kivet tuntuvat turvallisilta, suojelevilta, energiaa antavilta. Matkalaukussakin niitä on kulkenut turistikrääsän sijaan, kuten varmasti monilla muillakin ”kivihulluilla”.

gemstone

Ns. puolijalokivien maailma on mielestäni todella mielenkiintoinen ja moniulotteinen, kuin aarrearkku. Niillä voi nimittäin esteettisen ilon lisäksi olla myös parantavia voimia.

Kaikenlaisia opuksia ja oppaita on tottakai olemassa (verkossakin), mutta yksi hyvä ja monipuolinen kirja on Philip Permuttin Kivien parantava voima.

Untitled

Philip Permuttilla on vuosikausien kokemus kivien kanssa työskentelystä ja niiden eheyttävistä vaikutuksista. Kirja on hyvin helppolukuinen ja vaikka se sisältääkin paljon informaatiota, sen sisäistää kepeästi ja käytännönläheisesti. Tai tuo ”kepeys” voi tietysti liittyä kiinnostuksen määräänkin, tottakai. Mutta kiinnostavankin aiheen voi saada ei-kiinnostavaan pakettiin. Tässä oppaassa asioita ei ole ilmaistu sillä tavalla tuputtavasti tai paasaavaan tyyliin, josta en ainakaan itse tykkää yhtään.

Kiviterapian yksi oleellinen osa on chakrat, eli kehon energiakeskukset, joista kerrotaan pohjiksi tiivis mutta kattava perussetti. Kuten myös auroista. (Aura = ihmisen yksilöllinen energiakenttä)

Untitled

Kirjassa esitellään yli sadan kiven ja kiteen ominaisuudet, vaikutus ja käyttötarkoitus, sekä opastetaan niiden valintaan. Kauniiden ja selkeiden kuvien kanssa. Ei propagandaa, jolla saataisiin ihmiset hakeutumaan kiviterapeutille paksun lompakon kanssa, vaan paljon tietoa miten voit itse toteuttaa ja kokeilla ”kiviväen” energiaa. Itse kivethän eivät yleisesti ole mahdottoman kalliita, jos se arveluttaa, vaan muutamasta eurosta ylöspäin.

Untitled

Lainaus johdannosta:

”Lumevaikutuksen mahdollisuus on luonnollisesti olemassa, kuten kaikissa muissakin hoitomuodoissa (myös lääketieteellisissä). Tulet kuitenkin huomaamaan, etteivät vaikutukset rajoitu tähän. Ihmiset ovat käyttäneet erilaisia kiviä menestyksekkäästi jo vuosituhansien ajan, ja hyödyntäneet niitä chakrojen tasapainottamiseen kaikkialla maailmassa.”

Untitled

Sisällys:
– Mitä chakrat ja kivet ovat
– Miten kiviä käytetään
– Kehon energiajärjestelmä
– Chakrat:
* Juurichakran tasapainottaminen
* Sakraalichakran tasapainottaminen
* Solar plexuksen tasapainottaminen
* Sydänchakran tasapainottaminen
* Kurkkuchakran tasapainottaminen
* Otsachakran tasapainottaminen
* Kruunuchakran tasapainottaminen
* Kaikille chakroille sopivia kiviä ja kiteitä
– Hoitomenetelmät
– Kivien muut voimat
** Sanasto
** Kivihakemisto
** Yleishakemisto

Untitled

Kirjan sivuilta löytyy myös ”Kiviklinikka” -pläjäyksiä, joissa Philip kertoo asiakaskokemuksia terapiatyöstään. Tähän tapaan:

”John kärsi vakavista migreenikohtauksista, jotka hämärsivät hänen näkökykynsä ja veivät häneltä tilapäisesti kuulon. Kohtaukset uhkasivat hänen uraansa autonkuljettajana. John ei ollut kovin puhelias, mutta sen hän sentään sai sanotuksi, ettei hän uskonut kiviterapian toimivan. Hän kysyi, edellytettiinkö hänen uskovan siihen. Minulle tuo kysymys oli tuttu. Vastasin, ettei kiviterapian toimivuuteen tarvinnut mitenkään ”uskoa”. Eihän ihminen ”usko” siihenkään, että hän saa paahdettua leipää työnnettyään siivut paahtimeen.

Ensin oli hoidettava migreenin oireet, mikä oli kaikkein helpoin osa terapiaa. Neuvoin Johnia pitelemään tummaa ametistikidettä kipukohdalla ja toimimaan muuten niin kuin yleensäkin kohtauksen tullessa, kuten lepäämään pimeässä huoneessa. Hän huomasi pian, että pahin kipu lievittyi yhtä nopeasti kuin tavanomaisen migreenilääkkeen avulla. Kerroin hänelle, että mitä useammin hän käyttäisi samaa kidettä tähän tarkoitukseen, sitä nopeammin se alkaisi tehota. Jos hän vielä kantaisi sitä jatkuvasti mukanaan, kohtausten määrä vähenisi. Hän huomasi näin todella käyvän.

Ensimmäisellä hoitokerralla keskityin otsachakraan. Laitoin sen kohdalle lapis lazulin, jonka ympärille asettelin neljä pientä kiveä: apofylliitin, kavansiitin, selestiitin ja tuliakaatin. Kruunuchakralle asetin ametistin ja kurkkuchakralle sinisen pitsiakaatin. Energisoin kaikki kivet omalla johtavalla vuorikristallillani. Hoitokerran päätteeksi annoin Johnille ametistin lisäksi lapis lazulin käytettäväksi ennen seuraavaa tapaamistamme. Toinen hoitokerta oli samanlainen kuin ensimmäinenkin, mutta korvasin otsachakran neljä pientä kiveä silmäluomille asetetuilla tuliakaateilla. Kolmannella kerralla tein täysimittaisen seitsemän chakran hoidon niin, että otsachakran kohdalla oli vuorikristallitähti. John sanoi, ettei hän tuntenut mitään erityistä hoitojen aikana tai niiden jälkeen.

Harkitsin ennen seuraavaa tapaamistamme, että kannattaisi ehkä suositella Johnille jotain toista terapiaa, joka sopisi hänelle paremmin. Muistin kuitenkin hänen epäileväisen suhtautumistapansa ja päätin jatkaa. Olin varma, että Johnin kohdalla muutokset tapahtuisivat hitaasti. Sillä kerralla toistin edellisen hoidon, mutta vaihdoin otsalle safiirin siinä toivossa, että se avaisi hänen mielensä uusille mahdollisuuksille. John sanoi, ettei terapia taaskaan tuntunut miltään. Hän ei varannut uutta hoitokertaa.

Noin kuukauden kuluttua hän soitti ja varasi uuden ajan. Hän näytti saapuessaan aivan eri ihmiseltä kuin aikaisemmin. Askel oli joustava ja kasvoilla oli iloinen ilme. John kertoi työskennelleensä aikaisemmin taiteilijana. Hän oli suunnitellut julisteita ja muuta teatteriesitysten markkinoinnissa tarvittavaa materiaalia. ”Kaikki” olivat kuitenkin olleet sitä mieltä, että John oli epäonnistunut pahasti erään tietyn teatteriesityksen kohdalla. Hänelle ei enää tarjottu alan töitä, joten hän ryhtyi taksinkuljettajaksi. Migreenit ilmaantuivat siinä vaiheessa.

Ensimmäisen hoitokerran jälkeen Johnin kohtaukset olivat muuttuneet lievemmiksi, eikä niitä enää esiintynyt läheskään yhtä usein kuin ennen. Hän oli ryhtynyt viimeisen kuukauden kuluessa taas maalaamaan, ja eräs ystävä oli tilannut häneltä lehtimainosten suunnittelua. Vaikka John ajoikin vielä taksia silloin tällöin, hän piti mielessään, että se oli vain tapa hankkia rahaa. Hän oli löytänyt luovuutensa uudelleen, eikä hänen näössään tai kuulossaan ilmennyt enää mitään vikaa.

Johnia kiehtoi ajatus kivien kanssa työskentelemisestä. Hän kouluttautui johdollani ensin kiviterapeutiksi, ja myöhemmin hänestä tuli itsestään opettaja. John ei edelleenkään ”usko” kiviterapian toimivan. Hänen ei tarvitse, sillä hän ”tietää” sen.”

– Philip Permutt, kirjassa Kivien parantava voima

Untitled

(Mitä tulee nykyiseen tiukkaan ei-linjaani mainostuksen suhteen, kerrottakoon että olen saanut ko. kirjan kustantajalta. Mutta en blogia varten. Joten postaukseni ei ole millään muotoa maksettua mainontaa, eihän..? :)

Onko sulla suhdetta kiviin? Millainen se on?

– Taru

[ensimmäinen kuva Pixabay]

| kommentoi

| seuraa blogia: RSS | Facebook | Bloglovin | Google+ | Blogkeen | Blogipolku

18 Comments »

 1. Mulla on suhde kiviin! Oman tontin kiviin ja muihinkin luonnonkiviin. Vaikka tykkään sammaleestakin, niin aina tekee mieli riisua kivet siitä paljaaksi – ja teenkin niin, mutta valikoiden. Jotenkin tykkään jykevästä peruskalliokiviajatuksesta ja mun siirtolohkareista. Edustavat pysyvyyttä ja turvallisuutta. Pienemmät yksilötkin ovat tässä perheessä mukana! Kun joskus sitten minä lähden läheisten perässä täältä, kivet jäävät. Se on lohdullinen ajatus.

  • ”Kivet jäävät” – Niinpä, lohdullinen ajatus! On jotain varmasti pysyvää, ei hullumpaa ollenkaan :) Joskus tulee sellainen fiilis, että olisipa mielenkiintoista, jos kivet osaisivat kertoa mitä kaikkea ovat aikojen saatossa nähneet ja ”kokeneet”.

 2. On oltu suhteissa ja ollaan edelleen (kuten Aune totesi Täällä pohjantähden alla) :) Asumme kallion päällä ja kalliot ympäröivät meitä joka puolelta. Se jos mikä tuntuu turvalliselta. Ranta on täynnä kiviä, vaikka niitä kuinka kanniskelisi sieltä pois. Juuri istutin yhdeksän ensimmäistä kalliokasvia kivipenkereen päälle. Minusta on myös ihana hiplata sileää pientä auringon lämmittämää kiveä kädessäni, se tuntuu todella terapeuttiselta.

  Jos vain kivet tosiaan tehoavat migreeniin, olisi huolet pois pyyhityt. Ehkä pitäisi kokeilla. Kivethän ovat osa luontoa, ja luonnolla on kyllä parantava voima. :)

  • Kiva kuulla Päivi, että kivet ovat lähellä sydäntä sielläkin :)

   Hei kokeile ihmeessä jos vähänkään innostaa? Jos, niin kerro sitten miten kävi, olisi huisin hienoa jos auttaisi. Mun täytyy sanoa että kop, kop, ei ole luojan kiitos enää vuosiin ollut migreeniä. On se niin kamalaa, että välillä tuntui järki ja henki lähtevän yhtäaikaa. Omalla kohdalla en osaa sanoa mihin se loppui, migreeni vain katosi kokonaan. (toivottavasti, lisään vielä varmuuden vuoksi ;)

 3. Täällä on yksi täysin kivihöperö :)
  Piha koostuu erilaisista kivistä. Reissuissa katselen, josko läytäisin jonkun ihanan kiven pihalle. Vesillä ihailen suunnattomasti jään muovaamia kallioita. Ne ovat kaikessa karuudessaan niin kauniita, samalla vahvoja ja turvallsia.
  Sain siskoltani viimeiseksi lahjaksi lahjakortin kokovartalohoitoon, johon kuuluu osana lämminkivihieronta. En ole sitä vielä käyttänyt, mutta kesälomalla ajattelin mennä rentoutumaan ja nauttimaan hoidosta. Kivissä on jotakin maagista energiaa.

  • Niinpä, kalliot ovat sitten komeita! Ja kyllä, minunkin mielestäni kivissä on jotakin maagista energiaa :) Sellaista sanoin kuvailematonta.

   Lämminkivihieronta on varmasti antoisa kokemus. En ole koskaan ollut, mutta voisin kuvitella. Kerrothan sitten millaista se oli? :)

 4. Suomessa asumisessa auttaa se, jos tykkää kivistä. Niitä nimittäin tulee vastaan jokseenkin kaikkialla kun vaan lyö lapion maahan. Sikäli kun ei vastassa ole heti jo peruskallio. Ainakin me ollaan kivien suhteen omavaraisia ja ollaan rakenneltu niistä kaikenlaisia tilataideteoksia, yksi on nimeltään Paasikiven-Kekkosen -linja :-)

 5. Ekana: Ihana, että olet back to bisnes!!

  Tokana: Meinasin tipahtaa, kun näin eka kuvan ja tajusin, että olet kirjottanut kivistä. Mie olen viime aikoina alkanut uskoa kivien parantavaan voimaan, tästä ehkä myöhemmin lisää. Olen (tahattoman) mainonnan uhri, kirja on nyt ostoslistalla. :) Tärkeitä kivet ja kalliot on olleet aiemminkin. Luonnonkivipihasta olen miekin haaveillut aina. Yksi miun muutosta toiseen kulkenut tavara on kivi jolle mie en ole keksinyt käyttötarkoitusta, mutta ei sitä ole poiskaan voinut viskata…
  Tajusin justiinsa, että uusin harrastukseni kiipeilykin liittyy melko vahvasti kiviin. Blondi olen :)

  • Voi kiitos Eila! <3

   Hei mahtavaa! Just tämä oli toiveiden täyttymys, että joku muukin on tosissaan kiinnostunut näistä hippasen oudohkoista aiheista :) Voi että, odotan innolla jos palaat asiaan :) Kuten myös kiipeilyyn (siis vau!), jos haluat joskus kertoilla lisää.

   Iik, ei saa puhua _mainoksen uhrista :D Musta tää kirja on vaan tosi hyvä. Niin perustiedon lähteenä, kuin hakemistonakin. Ja nätit kuvatkin vielä :)

 6. Sulla on kyllä kyky kirjoittaa ihan mistä vaan maailman aiheesta niin kiinnostavasti, että aina uppoudun ihan täysillä. Ja tääkin oli ihan huisin mielenkiintoista.

  Pikkutyttönä mulla oli kaks sellasta vakkarikirjaa, jotka lainasin kirjastosta aika usein, koska ne oli jotenkin niin lumoavia. Toisessa oli kuvia eri kansallispuvuista (suomalaisista) ja toinen oli jalokivikirja. Vieläkin pystyn kuvittelemaan ne paksun opuksen kiiltäväpintaiset sivut ja kaikki ne kauniit kuvat ja kiehtovat nimet niille kiville.

  Sittemmin mun kivihulluus on keskittynyt enempi kaikkiin kauniisiin yksilöihin, joita löytyy sorakuopilta tai muuten vaan maasta. Ja meren rannoiltahan nyt on aina ihan pakko kerätä niitä ihania sileitä käteensopivia kaunottaria, joita voi sit käsissään pyöritellä ja fiilistellä. Mutta siitä en nyt ole ihan varma, kuinka paljon on ollut järkeä maksaa ylipainomaksuja matkatavaroista, kun kivikeräily on mennyt reissussa överiksi :). Mutta kivet säilyy ikuisesti, toisin kuin moni muu matkamuisto.

  Ja vielä kuule Taru erityiskiitos siitä, että mainitsit lapis lazulin. Mulla ei ole ollut mitään hajua, mitä on lapis lazul, josta Juha Tapio laulaa, mutta nyt tiedän senkin :). Kiitti :)

  • Ooo <3 Kiitos Annukka kauniista sanoistasi <3 <3

   No niinpä, mikäs sen parempi matkamuisto kuin kivet. En ymmärrä ken ei ikuisesti kestävää arvosta. :)

   Juu, sehän se lapis lazuli. On lisäksi, ainakin mun mielestä, yksi kaikkein kauneimmista kivistä. Kerron tähän vielä osan mitä tuo kivikirja siitä sanoo:

   Lapis lazuli
   Yleisimmät esiintymisalueet: Afganistan, Chile
   Astrologinen yhteys: Jousimies
   Chakra: Otsachakra
   Henkiset vaikutukset: Tämä ´hyvän olon kivi´ vahvistaa henkisiä kykyjä sekä luontaisia lahjoja ja taitoja. Sen suojelevassa huomassa on helppo rentoutua. Lapis lazuli tukee luovaa ilmaisua ja antaa viisautta. Sen avulla unet muuttuvat voimakkaammiksi ja selkeämmiksi. Henkinen kestävyys lisääntyy ja unettomuudesta on mahdollisuus päästä eroon. Lapis lazuli auttaa laittamaan asiat järjestykseen, jolloin epäselvyydestä mahdollisesti seurannut masennuskin hellittää. Tämä kivi myös tasapainottaa jin- ja jang -energioita ja hoitaa sen myötä parisuhteita.

   Ja kiitos Annukka toisinpäin – mä taas en ole kuullut Juha Tapion laulavan tästä kivestä :D (ikään kuin tietäisin pinnalla olevasta musiikista muutenkaan mitään, heh..) Pitääkin olla korva tarkempana, jos vaikka sattuisin kuulemaan :)

 7. Oi ihnaa, kivi-ihmisiä on jokapuolella. Josko joskus löytäisi tuon kirjan, ei haittaisi yhtään. Kivet ovat niin puhuttelevia, että niistä voisi kyllä opiskella lisää.
  Offtopicina; mua muuten viehättää myös toi sinun pääkuva (miksikä sitä nyt kutsutaankaan) missä on kiviä, lokki ja metsä. En tiedä miksi, mutta aina kun käyn blogissasi niin se vie huomion ja sitä jää katselemaan. Se on persoonallinen valinta ja siinä on jotain erityistä tunnelmaa (:

  • Ihana kuulla, että kivet puhuttelee yhtä paljon sielläkin! Ne on vaan niin <3

   Oi kiitos :) Hauskaa, että joku muukin näkee tunnelman tuossa yhdistelmässä. Se oli ihan intuitiivinen juttu (yllätys ;), että halusin juuri tuollaiset kuvat. En selaillut mitään, vaan hain juuri noita (alkuperäiset kuvat ovat siis kuvapalvelusta peräisin). Siinä meni about 10 minuuttia ja se oli siinä :)

Kommentoi toki!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s