varityskirja

Värityskirja | Kreativitet och Mindfulness

Tällä kertaa huuhaa-Taru on hankkinut aikuisten värityskirjan. Itse asiassa jo joskus kevättalvella, Krissen innoittamana.

Ruotsalaisessa Kreativitet och Mindfulness – 100 bilder på inspirerande mönster att färglägga själv -kirjassa on sata erilaista kuvaa väritettäväksi. (Ei muuten ollut hinnallakaan pilattu, hieman vaille A4 kokoinen laadukas kirja vain 8,90 euroa suoraan postilaatikkoon ilmestyneenä. Ei mainoksena tälläkään kertaa, vaan ihan yst. vinkkinä.)

Untitled

Untitled

Untitled

Itse olen värittänyt puuväreillä sen mitä olen väritellyt. Niiden jälki näkyy selvästi (varsinkin näissä kuvissa), mutta sehän ei haittaa mitään. Osa kuvioista on hippasen syvempää pikkutarkkuutta vaativia (sis runsaasti noin millin levyisiä osioita), niitä varten tarvitsisi mielestäni ohuen ohuet tussit. Pitäisi hankkia, jos muistaisi / jaksaisi / joskus kävisi sen tyyppisissä kaupoissa / jne..

Mutta oli kynä mikä tahansa, niin kyllähän tähän keskittyessä pää tyhjenee ainakin hetkeksi kaikista pitäisi -hommista ja muusta ikävästä. Olen havainnut myös uusia ideoita ja oivalluksia värittäessäni, ihan tosissaan. Se varmaan on se The Tarkoituskin, kun Mindfulness on mukana?

Untitled

Untitled

Untitled

Vapauttavaa on sekin, ettei tarvitse miettiä miten mikäkin väri sopii yhteen, sen kun vaan ottaa pokkana seuraavan kynän. En aio tehdä näistä sisustustauluja tai muuta sellaista, vaikka toki sekin voisi olla kiva idea.

Untitled

Untitled

Kerran Miäs katteli päätään pudistellen, kun kynät savuten taiteilin jotain isoa loputtoman näköistä kuviota. Mää kyllä polttaisin koko kirjan jos mun pitäis tollasta tehdä. Hih, toiselle “pitäisi” on toiselle “hinku”. En edes lukenut mitään alkutekstejä tms silloin kun kirja tuli, vaan paloin halusta päästä suoraan värikyniä suhistamaan.

Untitled

Untitled

Untitled

Viimeisessä kuvassa on vierashuoneen matto. Se vain tahtoi mukaan.

. . . . . .

Olettekos kukaan muu hurahtaneet värityskirjoihin? Näitä taitaa nykyään olla jo vähän joka lähtöön ja makuun? Mun mielestä aika hauska juttu.

– Taru

| kommentoi

| seuraa blogia: RSS | Facebook | Bloglovin | Google+ | Blogkeen | Blogipolku

28 Comments

 1. Katja

  Kiitos vinkistä! Olen miettinyt värittämistä pitkään, mutta en ole saanut aikaiseksi tilata mistään mitään. Tänään tilasin värityskirjan ja ensi viikolla voin aloittaa uuden harrastuksen :)

 2. Annukka

  Aargghhh miten ihanan näköinen kirja. Just tollasta sopivaa kivaa sijaistoimintaa, jonka avulla voi vältellä kaikkea sitä muka järkevämpää mitä ikäänkuin pitäis tehdä, muttei pätkääkään huvita. Huuhaata parhaimmillaan sanon minä :)

  1. Taru

   No niin minunki mielestä :)

   Mä kuulun myös niihin tyyppeihin, jotka esimerkiksi puhelimeen puhuessaan huomaamattaan piirtelevät johonkin paperinkulmaan. Ei mitään taideteoksia, vaan ennemminkin jotain “psykedeelisiä töherryksiä”. Mutta nythän ei enää tartte piirtää ääriviivoja niille. Heh.

 3. Vanha Jäärä

  Mä luin otsikosta että Väitöskirja ja ihmettelin hetken että jaa, meinaako se Taru todella väitellä tohtoriksi, mistäköhän aiheesta! :-) :-) Eipä sitten vissiin meinaakaan.

  Mä en edes lapsena tykännyt värityskirjoista, mä en kertakaikkiaan nähnyt mitään pointtia jonkun toisen piirtämän kuvan värittämissä, piirsin mieluimmin itse enkä yleensä juuri värittänyt omiakaan piirustuksiani. Mutta mindfulness-harjoituksena värittäminen toimii varmaan aika hyvin, edellyttäen että tykkää edes jossain määrin värittämisestä.

  1. Taru

   Myönnän: En ole tohtori, enkä myöskään aio väitellä :D (Tai eihän sitä tietysti koskaan tiedä, mutta aika varmasti en tule katsomaan tarpeelliseksi sen tyyppistä projektia :)

   En tiedä itsekään mikä kumma tuossa värittämisessä kiehtoo, mutta jokin siinä vain on. Sinänsä kummallista, kun eihän siinä “luo” mitään muuta kuin erilaisia väriyhdistelmiä. Ehkä se onkin juuri se juttu, en tiedä, väritän vaan :D

 4. rautalintu

  Mä tunnustan, että tykkäsin muksuna värittämisestä. Tein sitä varmaan liki rippikouluikäiseksi, mutta sitten alkoi hävettää. Onneksi nyt saa aikuisetkin luvan kanssa käyttää värikyniä ilman, että tarvitsisi olla taiteilija tai suunnittelija. Ja mitä ihania kuvia! Aivan alkoivat värikynät tuolta lipaston laatikosta huutelemaan, että ovat olleet siellä vuosikymmenet toimettomina.

 5. Heli

  Mä en ole koskaan kuullut tällaisista!! Aloin oikein miettiä, jaksaisinko väritellä… en tiiä. Toisaalta olis ehkä aika kiva kokeilla, ei ainakaan ole hinnalla pilattua puuhaa. Ja tosi hienoja tulee noista kuvista. Olis tällaisen “en osaa piirtää”-tyypinkin kerrankin mahdollista luoda jotain kaunista, kunhan vaan värit pysyis viivojen sisällä. =D Vois olla muuten aika kiva lahjaideakin jollekin, värikynät ja värityskirja!!

 6. Anu

  Uskon vahvasti tuohon mindfullnesiin. Itselleni siitä on ollut hyötyä. Piirtelen hieroglyyfejä myös ajatellessani tai juuri puhuessa puhelimeen. Selvennän ajatuksia koukeroilla. Tuohon värityskirjaan en ole aiemmin törmännyt – vaikuttaa kylläkin hyvälle idealle. Käypä joskus kurkkaamassa ko sivut: http://www.almonda.fi. Minusta siellä on hyviä juttuja ja ajatuksia, joilla voi naksutella ajatuksia paikoilleen. Lempeää ja rauhaisaa viikonloppua sinulle ♥︎

 7. Saara

  Tuo pitää saada! Olen edellisen kommentoijan tapaan koukerofriikki. Kaikki luentopaperit ja seminaariohjelmat ovat todellakin täynnä tekemiäni hieroglyyfejä. Se auttaa keskittymään. Värityskirjaa ei taitaisi kyllä kehdata ottaa työpaikan koulutustilaisuuteen mukaan, vaikka sukkapuikot olen kyllä joskus jollakulla nähnyt (ja kuullut).

  1. Taru

   Hih, sukkapuikot tosiaan kuulee :D

   Ei sinänsä hullumpi idea, värittäminen kun pulpauttelee luovia ajatuksia mieleen. Tulisi tilaisuuksiin ihan uusia ulottuvuuksia :)

 8. Jovelan Johanna

  Taru <3 Miten ihanaa nähdä sua taas :)

  Aikuisten värityskirjat ovat ihania! Itseltäni löytyy Johanna Basfordin Secret Garden. Se on ehkä sullekin tuttu?

  Kommentti jää nyt lyhykäiseksi, kun säästelen kättä, mutta on siis niin, niin, niin ihanaa nähdä sut taas täällä <3

  1. Taru

   Johanna <3 Enkö mää sanonu, että rouva vaan lepuuttaa sitä kättä nyt <3 ;)

   Oo, kiitos kovasti vinkistä. Sen verran mitä kattelin Googlesta, tosi kauniita ja mielenkiintoisia kuvia. Kuten myös saman Johannan Enchanted Forest. Pistänkin muistiin ja palaan noihin jos / kun nykyinen joskus täyttyy väreistä :)

   Kiitos samoin, ihana nähdä sua <3

   1. Jovelan Johanna

    Kapinakäsi täällä taas hei ;D

    Paas laittaen korvan taakse myös tällainen: Thomas Pavitte Querkles. Se on aivan erilaista värittämistä. Ideana tuossa on se, ettei värittäjä tiedä mitä kuvasta syntyy, ennen kun se on riittävän valmis ja kuvat ovat kieltämättä hienoja, vaikka aiheet eivät olisikaan omaan makuun. Googletuksen arvoinen vilkaisu, sanoisin ;)

    Meinaan itse kyllä testata, kun saapvat syksyllä Suomenkin markkinoille. Sisältää niin monta elementtiä, että aivot ei kykene ajattelemaan muuta kuin sitä, mitä kuvasta syntyy sitä tehdessä. Sehän on näiden juju. Aivoja kiinnostaa se mitä tekee, kuin se, mikä muuten ajatuksissa olisi :)

 9. Mari

  Ihana kirja!!! Muistuttaa hengeltään hurjasti Päivin pitämiä kursseja, joista vinkkaa samaan syssyyn, kun ajattelin, että voisi kiinnostaa sinua. On minulla korvan takana itselläni ja aion buukata joskus itseni joskus jollekin kurssille “kun on sen aika”. Sen tuntee kyllä, kun on oikea hetki. http://www.peonyandparakeet.com/

  1. Taru

   Mari! Olipa ihanaa, että jätit merkin itsestäsi <3 Mulla on ollut mielessä kirjoittaa sulle, ihan vain tarkistaakseni että olet olemassa <3

   Kiitos linkistä! Näyttääpäs mielenkiintoiselta ja värikkäältä, voi hitsiläinen.

 10. Airisrannan Päivi

  Ihan varmasti tuo vie mukanaan, kun siihen kerran alkaa. Ja pää tyhjentyy huomaamatta. Itse en ole kovin paljon väritellyt, mutta tosiaan mullakin nuo vihkojen sivut ja muistiinpanolaput täyttyvät kaikenmaailman kuvioista. Sillä varmaan jotenkin tehostaa ajatustyöskentelyä, kun kynä sauhuaa. :)

  1. Taru

   Kiitos Päivi, tuohan olisi varsin looginen selitys meille psykedeelisten koukeroiden väkertäjille :) Jotain vaiston varaista toimintaa lienee sekin :)

 11. Anna

  Heipsan pitkästä aikaa, olen ollut hiljaisena vaikka täälläkin käynyt väijymässä. Mutta, joo täälläkin on innostuttu värityspuuhista!!

  Tänään väritin ensimmäiset värit :). Aivan ihanaa puuhaa! Kiitti tuosta Adlibriksen kirjavinkistä, taidan shopata tuon ja Secret Gardenin seuraavaksi.

  1. Taru

   Moi Anna <3 Ja mulla meinas vastauskin unohtua :D Sama tyhjä pää aina vaan ;)

   Kuule, no problem. Sellasta se on itelläkin aina välillä. Kyllä hiljaakin saa olla, aina ei ehdi eikä irtoa, eikä tarvitsekaan :)

   Kävinkin just blogikierroksellani katsomassa. Onnea sullekin uudesta harrastuksesta <3

Kommentoi toki!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s