Ihmeellinen B-vitamiinikokemus

Käyttökokemukseen perustuva vinkkaus! Nimittäin Orionin erittäin vahvasta Trineurin B-vitamiinivalmisteesta, jota keksittiin Miähen kanssa huvin ja urheilun vuoksi kokeilla. Jos olisin tässä kohtaa tavoitteilleni uskollinen, olisin etsinyt luonnonmukaisemman vaihtoehdon, esimerkiksi yrteistä, mutta poikkeustilanteissa saa ja pitää käyttää poikkeavia ja heti-järeitä keinoja ;)

Untitled

Jaa mihin tarkoitukseen? No ne hermot, ne hermot. Vaikka olenkin vahvasti sitä mieltä, että hyvästä syystä tai syistä saa kyllä olla juuri niin pahoillaan kun oma tarve vaatii, niin rajansa kaikella. Muut pakolliset tuskat kestää paremmin, kun ei sen päälle jatkuvalla syötöllä veetuta, kiristä, ahista ja ”epätodellistuta”. Katkeruutta vastaan taistelusta puhumattakaan. Vaikkei sekään tosiaan ole kielletty tai luonnoton tunne, minusta. Kuitenkin kamalan raskasta, varsinkin pitemmän päälle. Varmaan muillekin, mutta erityisesti itselle.

Untitled

Asiaan:

”Trineurin on B-vitamiinivalmiste, joka sisältää vahvan annoksen kolmea eri B-vitamiinia. Sen vaikuttavia aineita ovat tiamiini (B1-vitamiini), pyridoksiini (B6) ja syanokobalamiini (B12). Trineurin korjaa B-vitamiinien puutetta, joka aiheuttaa mm. hermoston toiminnanhäiriöitä. Vitamiinin puutteen lisäksi valmistetta käytetään erilaisten hermosärkyjen hoidon tukena. Lapsille ja pitkäaikaiseen käyttöön vain lääkärin ohjeen mukaan.” [lähde]

Vahvuudesta: Aikuisille päivittäinen B1-vitamiinin tarve on 1,0–1,5 mg, B6-vitamiinin 1,1–1,5 mg ja B12-vitamiinin 2 mikrogrammaa. Tämä valmiste sisältää näitä niinkin paljon kuin: Tiamiininitraatti (B1- vitamiini) 250 mg, pyridoksiinihydrokloridi (B6-vitamiini) 250 mg ja syanokobalamiini (B12- vitamiini) 40 mikrogrammaa. Eli suoranaisen tykityksen yhdessä pillerissä.

Toimiiko? Täytyy sanoa, että kyllä, on helpottanut. Alkaen pikkuhiljaa jo noin viikon päästä, sen jälkeen päivä päivältä enemmän. Auttanut ainakin meidän tarkoitusperiin, molemmilla. Lumevaikutuksen olemassaolo on tietenkin aina mahdollista, kaiken kanssa, mutta silti. Vaikka uuttakin kakkaa sataa edelleen, on kriisistä johtuva vuoristorata ja rinnan päällä oleva kivireki vähän keventynyt. Ei sentään kadonnut, tai elo muuttunut kukkasiksi, mutta muutamakin punnus pois on jo paljon! Ihmeempiä sivuvaikutuksia ei olla huomattu, paitsi ehkä ihan *pikkiriikkistä* liikkeiden hidastumista. Ei kuitenkaan sivusta nähtävää tai sellaista. Mutta sekin voi toki johtua muusta uupumuksesta.

Tällaista kevyttä analyysiä tällä kertaa. Harva asia tapahtuu nappia painamalla, mutta joskus nappia ottamalla voi olla suotuisia vaikutuksia silläkin.

– Taru

p.s. Vaikka ”ai vähän” suitsuttelen B-vitamiinin ihmeitä tekeviä vaikutuksia, on kokemus tottakai vain henkilökohtainen. Jos joku innostuu kokeilemaan, niin ensimmäiseksi on luonnollisesti varmistettava, että sopii mahdollisen muun päivittäisen lääkityksen kanssa otettavaksi.

| kommentoi

| seuraa blogia: RSS | Facebook | Bloglovin | Google+ | Blogkeen | Blogipolku | Blogit.fi

Kategoria(t): terveys

Tagged as:

11 Comments »

 1. En epäile yhtään. Mulla on ihan samansuuntaisia tuoreita kokemuksia (yllätyitkö :)?). Eri merkistä tosin ja eri syistä, mutta huomaan, että kuukauden käyttö löysäsi hermoja (tai siis paremminkin vähensi mun taipumusta murehtia ihan kaikkea) ihan vaan sivuvaikutuksena sille alkuperäistarkoitukselle.

  Alunperin menin luottoluontaistuotekaupasta kysymään neuvoa, kun varmaan puolen viime vuoden aikana mun hiukset on ohentuneet ihan hirvittävästi. Ei ollut alunperinkään järin paksu kuontalo, päinvastoin, ja alkoi jo hirvittää, kun paikoitellen päänahka vilkkuu, eikä nyt ihan vielä huvittais kaljuuntua vaikka vissiin näihin ärsyttäviin ”keski-iän” juttuihin kuuluu toikin harmi. No, mulle suositeltiin paitsi Biotiini Strongia, myös kuuri erittäin vahvaa B-vitamiinivalmistetta, jossa oli varmaan justiin kaikkia noita sun luettelemia. Ja tähdellä varustetun tekstin kohdalla luki, että ylittää ”EU-suositukset” tai jotain sellasta. Harmi vaan kun purkki loppui just muutama päivä sitten ja ehdin heittää sen roskiin, joten en nyt muista nimeä. Vaikka väliäkö tolla, kun kerran Orionin valmiste toimii yhtälailla. Hyvähyvä.

  PS. Tunsin itseni ihan voimattomaksi, kun mun piti kommentoida sun erityisherkkyystekstiä. Arvaat varmaan, että on tuttu ominaisuus ;)

  • Oi miten hienoa, että sullakin on hyviä kokemuksia! Mulla jäi tuosta postauksesta erikseen korostamatta, että näin ”stydiä kamaa” ei lähtökohtaisesti kannattane vetää kuin juurikin kuuriluontoisesti :) Kuukauden kohdalla mekin pidetään taukoa, tai vaihtoehtoisesti puolitetaan. Vaikka eihän nää nyt sinänsä myrkkyäkään ole, tokikaan. Ja sopii isännänkin muuhun lääkitykseen, vaikka musta kyllä vähän tuntuu, että lääkärit niin aliarvostaa vitamiineja ja hivenaineita (tai siis niiden vaikutuksia), että ne sanoo aina ok vaan..

   Mäkin ilahduin, kun tonkiessani tietoa kustakin B-numerosta, mainittiin suotuisa vaikutus hiuksiin. Kun tosiaan on se sulkasato täälläkin :) Vaikken siitä silleen viitsi ottaa lisästressiä, niin ei kai se haittaiskaan jos edes vähän pysähtyis.

   Arvasit varmaan, että arvaan oikein <3 Tottakai <3

 2. Mielenkiintoinen tuo sinun kokemuksesi b-vitamiinista. Olen parasta aikaa miettinyt vitamiinien ja lisäaineiden tarvetta, kun niitä minullekin jatkuvasti ystävän taholta kaupataan. Itse käytän vain d-vitamiinia (syyskuusta maaliskuuhun keskimäärin) ja ajatellut monipuolisen ja terveellisen ruokavalion muuten riittävän. Nyt kuulemma tutkimukset osoittavat, että ruoan ravintoarvot ovat ala-arvoisia eikä niistä saa suurinpiirtein mitään kehon tarvitsemia rakennusaineita. Silti en vielä ole innostunut ostamaan jauheita, joista saat pulittaa satasen kuussa.

  Mukava kuulla kriittisen ihmisen eli sinun käyttökokemuksesi. Kun taustalla ei ole mitään markkinointiajattelua, uskon todella, että b-vitamiini on auttanut jaksamiseesi. Hyvä, että saitte siitä tuntuvaa apua. Kiitos hyvästä vinkistä!

  Vasta nyt ehdin lukea myös edellisen postauksesi erityisherkkyydestä, ja sellaiseksihan minutkin luokiteltiin testin perusteella. Ei ollut tokikaan yllätys. Luulenpa, että tuo ominaisuus on ajanut minut asumaankin kauaksi kaikesta omaan rauhaan. Liika hälinä ja vaatimukset tuo ahdistusta elämään ihan selvästi.

  • Kiitos Päivi! :) Juu, lahjomattomia kokemuksia tulee täältä :)

   Mäkin olen joinakin syksyinä / talvina käyttänyt D-vitamiinia, ja se on ainakin tuntunut piristävän. Muinoin olen ehkä vähän ”hullunakin” intoutunut milloin mistäkin, kaikenmaailman Herbalifet sun muut, mutta aina päätynyt siihen, ettei ole olleet hintansa väärtejä. En toki tuomitsekaan, mutta oma kokemus ei ole vakuuttanut riittävästi :)

   Niin justiinsa. Rauha kunniaan <3

 3. Mielenkiintoista! Kuuriluonteisesti on tosi järkevää boostata välillä joitain yksittäisiä vitamiineja, koska joskus elämäntilanne voi olla sellainen, että tulee aliannostus jostain ja tarvitaan lisäapua. Jos tuo valmiste on noin tehokas, pistän korvan taakse tiedon odottamaan syksyn synkkiä päiviä, jos sattuisin maalailemaan pääni päälle mustaakin mustempia marraskuun ajatuksia. Joskus niin käy, riippuen asioista…

  • No niinpä, boostaus on (näköjään) hyvinkin järkevää :)

   Apua muuten, onko marraskuu jo (taas) noin lähellä..? Järkytyin melkein, kun tajusin. Minä toivon, että se toisi sulle ja teille myötätuulta, eikä yhtään mustia pilviä. Niitä ette tarvitse. Nih. Mutta jos meinaa pistää hanttiin, niin suosittelen lämpimästi kokeilemaan jyrkkää B-vitamiinitykitystä <3

 4. Kyllähän vitamiineilla ja hivenaineilla vaikutusta on. Itselläni on kokemusta magnesiumin vaikutuksesta ja ei tasan ollut mikään lumevaikutus, koska oli päinvastainen kuin piti. Joku lääkäri suositteli mua joskus ottamaan magnesiumia illalla avittamaan nukkumista. Jo ensimmäisestä illasta havaitsin, että nythän meni nukkuminen ihan läskiksi. Kokeilin seuraavanakin iltana sulkeakseni sattuman mahdollisuuden pois ja sama homma. Sitten unohdin suosiolla koko jutun ja seuraavan kerran lääkärin nähdessäni raportoin, että magnesiumin vaikutus ei kyllä ollut toivotunlainen. ”Niin, joitain ihmisiä se saattaa kyllä piristää” totesi lääkäri. Hassua, että sama aine voi vaikuttaa ihan vastakkaisesti joihinkin ihmisiin.

  En siis epäile ollenkaan, etteikö B-vitamiini voisi rauhoittaa hermoja. Vaan tekeeköhän sekin jotkut toiset yksilöt ihan hermoheikoiksi ;-) Onneksi ei sua! Hyvä kun vähän tasottaa oloa!

  • No olipas kiva lekuri, kun ei voinut heti varoittaa mahdollisesta päinvastaisuudesta! Ihme tyyppi.

   Uuh. Hermoheikkoutta lisää oikein boostilla – en uskalla edes kuvitella mitä sitten tapahtuisi. (joku *poks* varmaan, luulen ma..) Mutta joo, suureksi onneksi näin päin :))

 5. Juu, ei ole lumevaikutusta :) Meillä B-vitamiinipurkki on vähän niin kuin hätävarana, että jos oikein kiristää, niin sitten otetaan. Muita lisävitamiineja meillä ei syödä, yritetään mennä monipuolisella ruokavaliolla.

  • Kiitos, kiva kuulla! Totta muuten, näähän olisikin erittäin hyvä lisä ihan lääkekaapin vakkariin sisältöön :) Miksei ensiapupakkaukseenkin ;)

Kommentoi toki!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s