Pieni haastattelu

typewriter

1. Mikä saa sinut inspiroitumaan?

Voi, se on ihan tuuripeliä. Toisinaan mikä tahansa ympärillä näkyvä, jokin lukemani, oma kokemus jostakin, tai mieleen puun takaa tupsahtava ajatus, toisinaan taas ei sitten kirveelläkään mikään.

Esimerkiksi kirjoittamisen suhteen teksti tulee joko itsestään, tai ei ollenkaan. En koskaan haudo tai juurikaan pyörittele esim. blogipostauksia. Suollan ne ja julkaisen, siinä tunnetilassa mikä on, analysoiden sen verran mitä on mielessä, that´s it. Kirjoittaessani olen kyllä sitten kuuro kaikelle muulle, en multitaskaile, vaan keskityn. (ja te sitten joudutte lukemaan näitä hengentuotoksiani, otan osaa ;)

2. Vanha vai uusi?

Jos vanha on käyttö- tai jalostuskelpoinen, niin vanha ilman muuta. Jos taas vanha joutaa mennä pois, niin uusi. Aina parempi, jos ei tarvitse kumpaakaan.

3. Paras ja nopein arkiruokareseptisi?

Tätä pitäisi kysyä mieheltäni, sillä hän joutuu kokkaamaan kaiken noin 99% varmuudella.. Todella helppo ja nopea, mikä tulee ensimmäiseksi mieleen, on mitkä tahansa valmiissa marinadissa olevat pihvit, uuniin leivinpaperin päälle, plus itse tehdyt lohko- tai viipaleperunat (jotka pilkkoo monitoimikone).

4. Joulu vai juhannus?

Ehdottomasti jälkimmäinen, vaikken suuremmin korvaani lotkauta juhannuksellekaan. Jouluun minulla on, mitäpä sitä kiertelemään, traumaattinen suhde erinäisistäkin syistä, enkä vietä sitä nykyään lainkaan. Se on parhainta ja vapauttavinta, juuri minulle.

5. Mikä on paras valokuvausvinkkisi?

Todennäköisesti jonkun pitäisi antaa niitä tähän suuntaan ;)
Kovin vähän tulee nykyään kuvattua mitään, vaikka olenkin ennen ollut himokiinnostunut räpsijä. Noin ylipäätään arvostan enemmän tunnelmaa ja kuvan sytyttämää tunnetilaa, kuin viimeiseen asti vietyä teknistä täydellisyyttä.

6. Kaupunki vai maaseutu?

Maaseutu, tottahan toki. Koska luonto.

7. Ketä haluaisit kiittää? Miksi?

Oi, moniakin. Ja kiitänkin, aina tilaisuuden tullen. Kuulun myös niihin ihmisiin, jotka eivät arastele palautteen antamista. Positiivisenkaan. Jos saan esimerkiksi erityisen hyvää palvelua, kiitän siitä erikseen. Joko suullisesti tai kirjallisesti. Kiitänkin nyt sitä, joka harrastaa samaa. Kannustuksella, jota kiittäminenkin on, on ihmeellinen voima, eikä se edes vaadi paljon.

8. Aamu vai ilta?

Molemmat ihan hyviä vaihtoehtoja, ellei tarvitse nousta aamuyöllä.

9. Mikä tai missä on sielunmaisemasi?

Tämä on vähän sydäntäni raastava kysymys. Sielunmaisema on ollut, erittäin voimakas sellainen, mutta se on revitty minusta irti. Olen tuuliajolla, vailla kiinnitystä mihinkään.

10. Mustavalkoinen vai värikäs?

Riippuu täysin fiiliksistä. Joskus tarvitsee väriä ja joskus värittömyyttä, oli kyse sitten sisustuksesta taikka elämästä.

11. Mistä omasta saavutuksestasi olet eniten ylpeä?

Jaa-a, haasteellista nimetä yhtä. Olen saavuttanut paljon kaikenlaista kovalla työllä. Menettänytkin toki. Ehkä menetyksetkin sattuvat siksi niin paljon, kun ei ole saanut mitään hopeatarjottimella. Ylpein taidan olla omasta kiukustani sisustani, jota ei ole selätetty vieläkään.

. . . . . .

Kysymykset minulle ojensi Tuulentuvan Saara. Kiitos tästä luovasta hetkestä Saara, kuten myös Liebster Award -tunnustuksesta! Ilostuin kovasti.

Tapojeni, eli tavattomuuteni mukaan, en haastele ketään erikseen (liian vaikea valita, mitäs kirjoitatte niin kiinnostavia blogeja). Saaran kysymyksetkin ovat valmiiksi hyvät, joten otathan matkaan jos inspiroidut!

– Taru

[kuva Pixabay, vapaasti käytettävä]

| kommentoi

| seuraa blogia: RSS | Facebook | Bloglovin | Google+ | Blogkeen | Blogipolku | Blogit.fi

10 Comments »

 1. Ykkönen on niin ykkönen :). Ei voi koskaan etukäteen tietää milloin ja mistä innostuu niin täysillä, että muuta ei maailmaan sillä hetkellä mahdu. Kunnes seuraava inspis yllättää ja edellinen hanke haudataan… Useimmiten keskeneräisenä :). Aloitin tänään kirjoittamaan vähän tota läheltä liippaavasta aiheesta, mutta teksti hyytyi alkutekijöihinsä. Mulla on ilmeisesti rajallinen kirjoituskiintiö ja se on viime päivinä täyttynyt töissä, kun on ollut ”pakko” suoltaa kaikenlaista tekstiä ja mainosta eetteriin, ja se on kaikki pois tästä vapaaehtoiskirjoittelusta. Enkä jaksa myöskään lukea kuin todella harvaan ja valitusti.

  Ja seiska on kans sellainen, joka kolahti ja jota harrastan, koska siitä tulee itsellekin niin hyvä mieli, kun näkee, kuinka joku ilahtuu spontaanista, mutta ansaitusta kehusta tai kiitoksesta.

  • Niinpä! :) Mutta edellinen hankehan ei jää keskeneräiseksi, vaan se todetaan tarpeettomaksi, eiks niin ;) Ja turhaanhan ei kannata keskittyä, vaan uutta putkeen. (ainahan voi yrittää selitellä, heh)

   Se on totta, että ei-niin-kiva kirjoittaminen syö sitä toista puolta. Olen havainnut saman. Ja ärsyyntynyt, tottakai. :)

   Kiitos, ihanaa että säkin kiität! Se on antoisaa itsellekin. Suosittelen harrastukseksi kaikille.

 2. Olipas mukava lukea vastauksiasi :) Olen kanssasi samaa mieltä tuosta kiittämisestä. Positiivista palautetta ei koskaan anna liikaa. Min niin sydämestäni toivon, että löydän pian uuden sielunmaiseman ♥︎

  • Kiitos Anu ♥︎ Myös siitä, että kiität ♥︎

   En oikein tiedä, onko minulla sittenkään tarkoitus ollakaan sielunmaisemaa. Kun katsoo kuljettua polkua, niin ulappa on huomattavasti tutumpi kuin turvasatama, jonne hädän tullen mennä. Ehkä se vain on kohtalo, jolle ei auta inistä, tiedä häntä. Yksi päivä kävi mielessä, että me ollaan miehen kanssa kuin kahdestaan pienessä risassa ruuhessa, myrskyn silmässä, heitellen hätäraketteja joita kukaan ei koskaan näe. Oikein vilahti silmissä tällainen näky :). (en tiedä mitä se kertoo pääni sisällöstä, mutta väliäkös tuolla :D). Men, vi ska bara fortsätta :)

 3. Tuon inspiraation kanssa on juuri noin minullakin. Joku kaunis asia, hetki tai näkymä, saa minut yleensä inspiroitumaan. Silloin tekee mieli tarttua kameraan ja napata kuva. Vasta tasan vuosi sitten tosin tajusin tämän terapeuttisen harrastuksen, valokuvaamisen.

  Täytyypä sanoa, että niin samoilla linjoilla menen sinun ja edellisten vastaajien kanssa, sillä kiittäminen on yksi asia, mitä pidän ihan ehdottoman tärkeänä ja minkä tekemättä jättäminen jaksaa ihmetyttää ihan valtavasti. Kiitoksella saa hyvän mielen molemmille osapuolille. Monesti ihmiset pyytävät kaikenlaista, mutta eivät sitten vaivaudu edes kiittämään. Ei tunnu oikein kivalta. En tiedä, onko sähköposti liian helppo väline kysellä ja pyydellä vähän sitä sun tätä palvelua, mutta kiitos sitten unohtuukin. :)

  Oli kiva lukea vastauksiasi. :)

  • Kiitos kovasti Päivi! :)

   Aivan niin, pyytää ja vaatia kyllä osataan mutta ei kiittää. Joskus on sattunut korvaan, että sanotaan esimerkiksi jonkun asiakaspalveluhenkilön tekevän vain kuten toimenkuvaan kuuluu, jos palvelu on erityisen hyvää. Toki niinkin, mutta mikä ihme estää kiittämästä hyvästä työstä? Sitä en kyllä tajua.

 4. Hyviä vastauksia! Munkin pitäisi alkaa kehitellä vastauksia samaisiin kysymyksiin kun sain myös samaisen haasteen Saaralta. Oh dear…joissain kysymyksissä kuten kohdassa ”Uusi vai vanha” tekisi mieli copy-pasteta suoraan sun vastaus :-)

 5. Kiittäminen on minustakin tärkeää. Työssäni teen sitä usein, mutta aina vaan useammin pitäisi.
  Kiitos Taru, että vastasit. Sait jokseenkin pinnallisista kysymyksistäni irti paljon ja sait ne vaikuttamaan vähän fiksummalta :) Omaan tällaisissa asioissa matemaatikon mielikuvituksen (sain aikoinaan yhdestä harjoitustyöstä yliopistolla mielikuvituksesta 0 pistettä!) Haasteen saaminen oli minulle ensimmäinen lajissaan, samoin kysymysten laittaminen eteenpäin. Hauskahan näitä on tosiaan lueskella.

  • Voi kiitos Saara! Häkellyin ihan :)

   Mielikuvitus nolla pistettä? No nyt on kyllä arvostelijalla viirannut päässä, sano mun sanoneen. Kaikenlaista lööperiä yritetään ihmiselle syöttää. Mulla ainakin on aivan toisenlainen käsitys mielikuvituksettomista tyypeistä, sä et kuulu niihin :)

Kommentoi toki!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s