Voimauttavia runoja

Jokainen meistä tarvitsee aika ajoin voimauttamista, eikö vain. Vihjaisenkin koskettavasta runoblogista, josta olen itse löytänyt apua jaksamisen keruuseen:

–> Sielunsopukoita | Runoja hetkiin, ajatuksia matkaan, haaveita parempaan maailmaan

Runoja kirjoittaa Susanna Jussila, ”30-vuotias runoilijanalku, kynän ja kehon liikettä rakastava parantumaton haaveilija, ikuinen elämän ja itsensä opiskelija, aina jostain jonnekin vaeltava, auringonsäteiden ja sydänjälkien uskollinen seuraaja.”

Minuun hänen tyylinsä kolahtaa ihan täysillä. Luontoa ja todellisuutta, ei mitään yliampuvaa elämän kantamista ajatuksen voimalla, tai sellaista. Suosittelen lämpimästi tutustumaan!

Lainaan tähän Susannan luvalla maistiaisiksi kaksi runoa:

leaves

LUONNOLLE KYSYMYKSIÄ

Tarvitsevatko koivunlehdet myrskyä
osatakseen nauttia tyyneydestä?
Onko kuusenoksan katkettava,
jotta se ymmärtäisi rungon tärkeyden?
Täytyykö pähkinäpensaiden kokea köyhyys
arvostaakseen maaperän runsautta?
Pitääkö tammen sairastua äkkikuolemaan
(Phytophthora ramorum)
tajutakseen miten paljon metsä on sille antanut?
Löytääkö mänty valon vasta jäätyään varjoon?

Entä kuinka paljon metsää pitää hakata,
ennen kuin raja tulee vastaan?

Susanna Jussila 4.9.2015

tornado

JÄRISTYKSEN JÄLKEEN

Järistyksen jälkeen
kerää lohkareesi,
pieneksi pirstaloituneet
palasesi,
kaikki mitä sinusta on jäljellä.
Älä enää levittäydy
vaan limittäydy
tiiviin teräväksi
ylöspäin, ylöspäin,
kunnes huippusi halkoo tuulta.
Sillä peruskallioksi sinusta ei enää ole,
etkä sinä sellaiseksi
halunnut jäädäkään.
Vuoreksihan sinä halusit kasvaa.

Susanna Jussila 28.8.2015

mountain-goats

Lauantaiterkuin,

– Taru

[kuvat Pixabay, vapaasti käytettäviä]

| kommentoi

| seuraa blogia: RSS | Facebook | Bloglovin | Google+ | Blogkeen | Blogipolku | Blogit.fi

22 Comments »

 1. On upea taito pukea tunteita sanoiksi, jotka voimaannuttavat, ilahduttavat, lohduttavat ja rohkaisevat. Rakastan runoja, kaikenlaisia – saan niistä valtavasti voimaa. Onneksi olet löytänyt voimarunoja ja kiitos, että jaoit nämä meille. Uskon, että useasti minäkin palaan linkittämääsi sivustoon. Voimaannuttavia ajatuksia täältä sinne ♥︎

 2. Parhammillaan runoissa toinen ihminen tavoittaa sellaista, jolle itse ei löydä sanoja tai jotka sanoina luovat ymmärryksen käsityksen. Mun mielestä runot on todella voimaannuttavia. Niissä tavallaan on tiivistetty koko tarina ja sen luoma tunnetila muutamiin riveihin, siinä missä kirjatarinat hakevat samaa sadoilla sivuillaan. Siksi runot on niin energiarikkaita mun mielestä. Sielunvuotoja.

  Hyviä runoja! Kiitos vinkistä! :)

 3. En ole yleensä runojen ystävä (ehkä siksi, etten aina ymmärrä niitä..), mutta täytyy sanoa, että nyt oli kirjoitettu sellaisia vertauskuvia ja kieltä, että osui ja upposi. Voisin veikata, että tästä runoilijasta vielä kuullaan.

  • Sama juttu, tosi vähän tulee luettua runoja kokonaisuudessaan. Mutta nämä puhuttelevat niin lujasti, että ei voi olla lukematta :) Minäkin toivon todella, että tästä runoilijasta tullaan kuulemaan. Olisi enemmän kuin ansaittua :)

 4. Voimaantuminen ois poikaa! Mutta täytyy tunnustaa, että mä en saa minkäänlaisesta runoudesta mitään irti, en tästäkään vaikka en epäile yhtään etteivät olisi sinänsä hyviä runoja. Vaikka tykkään kielestä, sanoista, kirjoittamisesta ja lukemisesta, on mulla kai niin suoraviivainen insinöörin mieli, että mulle asiat pitää sanoa ja kirjoittaa suoraan ja selkokielellä. En jaksa lukea kovin vertauskuvallisesti kirjoitettuja romaanejakaan.

  Mutta hieno homma koet noiden runojen jotenkin voimaannuttavan sua! Kuka repii voimansa mistäkin :-)

 5. Onpa tosiaan hyvät kirjoitukset. Yhdellä lukemalla ajattelen, että ne kaipaisivat ehkä useamman lukukerran ja kunnon keskittymisen. Luen tätä nykyä itse hyvin vähän runoutta, mutta olen nuorempana ollut ihan suurkuluttaja. Nyt juuri minuun tehoavat parhaiten elävät esimerkit ja tositarinat, jos mietin tuota otsikkoasi, voimaannuttamista.

  • Tositarinat ovat tosiaan voimaannuttavia nekin. Sopivassa määrin. Välillä varsinkin vertaistuelliset tarinat ovat korvaamattomia. Satuin esimerkiksi yksi päivä eksymään entuudestaan vieraaseen blogiin, jossa pariskunnan elämä oli romahtanut vähän sinne päin kuin omakin. Oli mennyt koti, juurtuminen, vuosien työ ja kaikenlaista, arki pelkkää selviytymistä, tulevaisuutena musta aukko. Voi että, miten oli jotenkin niin lohdullista lukea sitä rivien välissä näkyvää tuttuakin tutumpaa hätää, samalla suurta empatiaa tuntien. Välillä itsekseen huokaillen, että mä niiiin tiedän ton ja tonkin. Jännästi sitä saattaa olla jonkun kanssa täysin samat tunnetilat ja reaktiot, vaikka ihmiset ovatkin lähtökohtaisesti niin erilaisia :)

 6. Viisaita sanoja!

  Minäkin yritin aamulla pukea sanoiksi jotain omista tunnelmistani. Rauhasta ja hiljaisuudesta:

  HILJAISUUS

  Yö kietoo
  pitkät hiuksensa
  hartioilleni.

  Hiljaisuus
  on vallitseva ääni.

 7. Kaunista. Selkeät mielikuvat, jotka voi ”nähdä”. Matemaatikonkin mieli ja mielikuvitus tästä sai uutta pontta :) Muuten olen runojen kanssa vähän niinkuin Vanha Jääräkin – kuka mistäkin tykkää…

  • Totta, minäkin ”näen” näissä mielikuvia :) Ilahduttavaa, että vihjauksestani on ollut monelle iloa. Runotkin kun ovat niin maku- ja mieltymysasia :)

 8. Oi, kylläpä lämmitti löytää kaikkien teidän kommentit 🙏 ! Nöyrin kiitos Tarulle vielä kertaalleen postauksesta ja kaikille teille kauniista ja kannustavista sanoistanne! Ihana kuulla, että runoni tavoittavat. Koen, että kirjoittaminen itsessään on voimauttavaa, mutta aivan parasta jos jotakin omasta kokemuksesta välittyy myös lukijalle. Tervetuloa jatkossakin Sielunsopukoihin! Ps. Rautalintu: jatkahan sinäkin runoilua :-). Hienosti kiteytetty hiljaisuus!

Kommentoi toki!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s