teltta_parvekkeella

Toisenlainen ToDo lista

bucket_list_1

bucket_list_3

bucket_list_2

. . . . . .

Jos olisin löytänyt tekstin “nuku syysyö teltassa parvekkeella”, sen voisi nyt checkata:

Untitled

Heh. Kätevää kantaa suoraan sängystä petauspatjat ja systeemit teltan ovesta sisään. Sänkypeitoilla oli kotoisampaa ja oikein hyvin tarkeni. Tuulen humina yön taustalla tuntui turvalliselta. Ehkä enemmän kuin mikään pitkään aikaan. Oli kaikin puolin mukavaa kyllä. Olen samaa mieltä – meillä on hieman oudot huvit ;)

Untitled

Silloin tällöin (= kun jaksaa tai ehtii) pieniä kummallisia asioita tekemällä saattaa saada vähän piristystä kökköön eloon. Välittämättä tuon taivaallista, mitä joku mahtaisi siitä tai tuosta ajatella, tai mikä on ylipäätään “sopivaa” missäkin iässä tms. Voi saada jopa onnistumisen ilon tyyppisiä fiilareita. Kokeile vaikka!

– Taru

[Bucket list -kuvat eri lähteistä via Pinterest]

| kommentoi

| seuraa blogia: RSS | Facebook | Bloglovin | Google+ | Blogkeen | Blogipolku | Blogit.fi

28 Comments

 1. Heli

  Teltta näyttää ihanalta pesältä! Tuota olis kiva kokeilla – tosin meillä lapset telttailee käytännössä koko kesän, eikä yhtään ainutta kertaa kyllä oo ite mieli tehnyt sinne mennä nukkumaan… mutta joo, ajatuksena kuitenkin ihana tollanen yhteinen telttayö. Mun miehen kanssa se vaan tuskin olis järin kivaa, se ei kerta kaikkiaan ymmärtäis mikä idea tossakin on…

  Mä joskus koitin etsiä noita tollasia kuvia ja lauseita, mutta en oikein oo löytäny. Mistä noi siis on? Vois olla kiva napsia itellekin tollasia kuvia jemmaan. Vai onko noi jotain insta-juttuja, mä kun en tajua niistä mitään…

  1. Taru

   Kiitos Heli! Me taas mm. todettiin heti yhdestä suusta, että onpas rauhoittavaa tuo tuulen humina :D Metsäneläinten ääniäkin kuunneltiin ja sellaista. Hyvin yhteiset nämä meidän oudot harrastukset :)

   Mä poimin kuvat Pinterestistä, jonne niitä pinnataan ympäri nettiä. Löytyy runsaasti haulla “bucket list”, sekä kyseisten hakutuloskuvien perästä; siis Pinterestin hausta. Google löytää noita jotenkin ihmeen huonosti, kun kokeilin. Instasta en mäkään tiedä, koska en halua liittyä somekanaviin addiktoitumaan. (blogit ja satunnainen Pinterest-mania riittää mulle nykyään.. :)

 2. Annukka

  Uu miten houkuttelevan näköinen petaus! Ja raitis ilma kaupanpäälle. Voisin kuvitella, että oli hyvät unet :).

  Mua alkoi houkuttaa toi viestin sujauttaminen jonkun kirjaston kirjan väliin. Sellanen olis niin kiva löytää itsekin. Tai sit vois piilottaa sinne jonkun aarrekartan ja ihan oikeasti viedä myös jonkun aarteen karttaan merkattuun paikkaan ja pyytää löytäjää jättämään joku viesti sinne kätköön aarten tilalle. Oisko pikkusen palkitsevaa, jos onnistuis :). Pitäis vaan osata valita sellanen kirja, jota todennäköisesti lukis joku sellanen, joka innostuis samasta asiasta. Vaikka Viisikko tai joku :). (Mahtaako kukaan enää lukea Viisikoita? Tai onko semmosia enää olemassakaan…)

  Kaverin kanssa meillä oli tapana piilotella tommosia aarteita sillipurkkiin (että kestivät sadetta) ja yleensä esim. hautausmaan aidan kivien lomaan, kun se oli jotenkin jännää (ja asuttiin hautausmaan vieressä molemmat). Tipautettiin vaan kartta muka huolimattomasti johonkin lähipolun ja tien varteen, että sen varmasti joku löytää. Ja hirvee pettymys, jos ei sillipurkki joskus kadonnutkaan kätköstä.

  Tästähän tässä oli kysymys? :D. Taisin vähän innostua.

  1. Taru

   Houkutteleva petaus syntyy tosi helposti: 1) Nuku yö, ja 2) Jätä kaikki juuri silleensä :) Just olikin jossain taas vaihteeksi juttua, miten epäterveellistä on pedata, ainakaan saman tien ylös noustua. Oikein hyviä selityksiä ainakin meille, jotka emme ehkä ihan joka päivä petaile..

   Niin justiinsa! Ai hitsi miten hauska idis, aarrekartta kirjan väliin! Täähän pitää laittaa harkintaan. Mitähän sinne aarrepurkkiin oikein laittaisi, hmmm. Jotain tosi yllättävää ehkä, hih. Olisipa sitten vielä hauska nähdä löytäjän reaktiot :)

   Joo, Viisikothan oli tosi hyviä ja jänskiä :) Kummia lapsia, jos eivät nykypäivänä niitä lue ;)

  1. Taru

   Ja miksei me keksitty parveketelttailua aikaisemmin..? Höh :)

   Mekin muuten joskus suunniteltiin riippumatto-nukkumista :D Se vaan sitten kaatui johonkin, mihin kaikkeen lie. Muistan tilanneeni jostain nettikangaskaupasta näytepalojakin hyttysverkoista, kun ajattelin tehdä itse just sellaiset kun haluan. En muista enää paikkaa, mutta tosi halpoja ja silti laadukkaan oloisia olivat. Olisko ollut vain noin 3 euroa metri, tai jotain sellaista. Ehkäpä sekin vielä joskus jossain metsässä toteutetaan, voihan se olla :)

 3. Airisrannan Päivi

  Ihan varmasti kokeilemisen arvoisia asioita kaikki ja huippuajatus tuo teidän telttaretki parvekkeelle! :) Olen jostakin lukenut, että tavallisia arkisia asioita pitäisi tehdäkin välillä ihan uudella tavalla; se on samalla treeniä aivoille.

  Mekin kokeiltiin tuota ulkona nukkumista toissa kesänä, kun helteitä riitti. Päätimme miehen kanssa yhtenä iltana laittaa patjat talon päähän isojen puiden alle ja nukkua siinä koko lämmin yö. Noh, aika lyhyeksi se haave jäi, sillä lepakot innostuivat hyökkäilemään oitis vaaleita petivaatteitamme kohti. Ensin en tajunnut, mitä ne suhahdukset päämme yllä oikein olivat, mutta kun syy valkeni, tuli kiire sisälle. Joten uusi yritys pihalle teltan kanssa ensi kesänä. :)

  1. Taru

   Kiitos Päivi :)

   Ai teillä oli sellainen seikkailu puun alla :D Voi että. Teltan kanssa on varmasti vähän rauhallisempaa :)

   Musta lepakot on suloisia :) Koskemaan ei tietty pidä mennä, mutta voi että niillä on pehmeän näköinen turkki! Yksi tuli kerran sisälle, niin päästiin näkemään kunnolla läheltä, ja oi miten oli ihan liikuttavan kaunis olento :) Vaikka toki onkin parempi katsella niiden lentonäytöksiä ihan ulkona vain.

 4. rautalintu

  Aiva ihastuttava postaus! Kuten Annukkaa, muakin alkoi houkuttaa viestin jättäminen kirjaston kirjan väliin. :D Ja monia muitakin toteuttamisen arvoisia juttuja listalta löytyi.

  Viime yönä en tosin olisi halunnut telttailemaan, kun meillä mittari oli käynyt alimmillaan -0,8 asteessa. Mutta uni on jotenkin hyvin virkistävää raikkaassa ulkoilmassa.

  1. Taru

   Oi kiitos <3 Tuli tosi hyvä mieli <3 Kiva juttu, jos inspiroitsin :))

   Uuh, noi lukemat vaatisi vähintään pipon päähän. Miksei pilkkihaalaritkin päälle ;) Täällä oli illalla nukkumaan mennessä +9, eli ei vielä mahdoton ollenkaan.

 5. Mel

  Miten ihastuttavaa! Harmi kun meillä ei ole partsia, mä olisin kanssa heti halunnut. Mutta tuosta listasta voisi kyllä tehdä monta juttua, pitää kirjoittaa ylös noita. Tänään aikaisemmin, hetken mielijohteesta pyykkituvassa maksoin jonkun tyypin pyykinpesun ja hän tuli siitä tosi iloiseksi. Sopi hyvin tähän teemaan. Parasta hetkessä oli se, ettei meillä ollut mitään yhteistä kieltä kun mää en puhu rrranskaa ja hää ei puhunut enkkua. :)

  1. Taru

   Kiitos Mel :) Kiva kiva, jos löytyi innostavia ideoita :)

   Oo, miten palkitsevaa! Tuollainen on niin molemminpuolinen ilo, sekä antajalle että saajalle. Eikä tartte olla isokaan juttu, ollakseen kuitenkin merkityksellinen :)

  1. Taru

   Muuten kyllä voiskin, mutta. Kissat oli niin pahoillaan meidän parvekkeella majailusta, ettei me raaskita :D (Joo, meillä mennään välillä aika paljonkin kissojen ehdoilla, niin se vaan on ;). Ei ainakaan nyt heti perään toista yötä. Onneksi teltta on koottu tai kasattu noin viidessä minuutissa, jos on tarvis :)

 6. Vanha Jäärä

  Aika hauska tempaus! Mun pitäisi kyllä yrittää survoa koko sänky telttaan, ei kestäisi selkä pelkällä petarilla nukkumista.

  Ihan mielenkiintoinen lista kaikenkaikkiaan – en tosin tarkoita nallekarkkien tunkemista votkaan – ois virkistävää tehdä aina välillä jotain arjen (ja viikonlopun) rutiineista poikkeavaa. Joku kommentoikin tuossa yllä, että ihan tavallisten asioiden tekeminen eri lailla esim. hampaiden peseminen sillä heikommalla kädellä on jo hyvää aivojumppaa. Niin sitä vaan on kaavoihinsa jämähtänyt ettei koskaan tule tehtyä mitään uutta ja erilaista…hooh, no ehkä joskus jotain…

  1. Taru

   Kiitti! Nomutta, voihan sen sängynkin sinne kantaa jos tahtoo :D Ihmeen hyvin kyllä passasi petari (melko paksu tosin) pelkkien puulaattojen päällä. No problems.

   Niinpä, joskus voi virkistää vain pienistäkin kaavoista poistuminen. Paitsi tota hammaspesua en nyt kokeile, koska mulla on bursiitti vasemmassa olkapäässä, sillä kädellä ei pal mittään tee.. En saa edes puettua ja riisuttua kokonaan itse (kaavoista poistumista muuten sekin!). Jottei vaan pääse vaivat loppumaan tästä huushollista, hohoo. Tämä nyt kuitenkin joskus paranee, toiv. mukaan ja aikanansa, ei se mitään :)

   Heh. Miäs jo suunnitteli ääneen, että pitäisköhän sitä vodkaa ja nallekarkkia joku pvä.. ;D

 7. Saara

  Teltassa nukkuminen on ihanaa. Kunhan huolehtii, että aamuaurinko ei osu telttaan. Mekin olimme viime kesänä helteitä paossa teltassa ja vietiin täkit sängystä suoraan sellaisenaan telttaan mökillä. Kivaa oli ja lapselle suurempikin elämys.
  Meitä onkin varmaan monta jotka lähiaikoina vievät viestin/aarrekartan kirjaston kirjan väliin. Tästähän tulee varmaan oikea buumi, joka leviää niin, että valtakunnan uutisissa uutisoidaan joulun jälkeen loppukevennyksessä tästä uudesta kummallisesta villityksestä. Mepä tiedämmekin sitten mistä se on lähtöisin…

 8. Jovelan Johanna

  Taas niitä hetkiä, kun tekee mieli kiljaista ääneen ouuumaiiiigaaad ja hieman sitten kiljaisinkin! Tuo parveke-camping on ihan mahdottoman hyvä idea! Olen joskus kaupungissa raahannut patjan yöllä partsille, mutta ei se nyt ole yhtään sama juttu siellä betonikuutiossa kuorsata.

  ToDokin on maukas. Tehkää just noin! Voisin tehdä (olen tehnyt/tulen taas tekemään melkein) kaiken muun, paitsi noi vodka-gummarit. Yikes, miten pahoja ne oli, kun maistoin, mutta jos mä sitten vaikka natustelen tummassa rommi-fariinisokeriliemessä liotettuja tummia kirsikoita ;)

  Mitä parhaimpia ToDo-päiviä sinne kallisarvoiset te :)

  1. Taru

   Kiitti :))

   Voin kuvitella, että vodka-gummarit on todella pahoja. Maistaa voisin silti, koska uusi kokemus. Heh. Myös noita sun suosittelemia, vaikka lähtökohtaisesti vierastan rommiakin :)

   Samoin sinne <3 <3

 9. Saara

  Hei, loistoidea! Ulkona nukkuminen on ihanaa. (Sanoo ihminen, joka ei koskaan nuku ulkona, mutta kylläkin erittäin mielellään ikkunat levällään.) Muistan aina sen yhden viime keväisen takatalviviikonlopun – vai mikä se syy oli, ettei päästy mökille käymään, vaikka edellisestä kerrasta oli aikaa – niin koitettiin virittäytyä mökkirentoon tunnelmaan sitten kotona. Oli muka yhteistä puuhastelua ja radion kuuntelua. Onnistuttiin hyvin! Pitääkin nyt muistaa se, kun taas mökillä käynnit harvenevat. Yllättävän tosikko on ihminen, kun ei aina osaa. Eli hyvä on tuo to do -lista myös! Oikein tarpeellinen :)

  1. Taru

   Oi miten mainiota! “Näennäis-tunnelmien” luominen on hauskaa :) Aina ei vaan ole kykeneväinen, harmi kyllä. Muutoin “matkaisinkin” aika useinkin ihan jonnekin muualle :D

   Kiitos Saara :)

 10. eila

  To do on kaunis. Lukea en enää jaksanu, mutta palaan asiaan.
  Me koeajoimme teltan olkkarissa, mie en laiskana jaksanu kuivattaa telttaa pihalla nukkumisen jälkihuoltona. :)

  1. Taru

   Hei mahtavaa! Just niinhän se pitääkin, sen mukaan miten jaksaa <3 Eihän siitä muuten iloa saa, kuten olisi tarkoitus. En mäkään olis jaksanut putsata telttaa, joten ei pystytetty takapihalle tms ;)

Kommentoi toki!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s