Viiden minuutin unilääke

aanimaljatkuva täältä

Kuuntele viisi minuuttia vienoa ”kuminaa” ja saat lempeän unen. Voisiko olla noin..?

Törmäsin Hidastaa elämää -sivuston vinkkiin äänimaljanauhasta. Ensimmäiseksi heräsi kiinnostus mainittuun uniapuun, jota Miähen kanssa heti kokeilimmekin, yllättävän hyvin tuloksin.

”Äänimaljojen luonnolliset yläsävelsarjat vaikuttavat sekä värähtelyn kautta fyysisesti, että miellyttävänä kuuntelukokemuksena. Maljat tasapainottavat ja rauhoittavat mieltä ja kehoa, sekä edesauttavat palautumista.”

No kyllä, värähtely tuntuu selvän rentoutuksen lisäksi myös fyysisesti. Eräänlaisena pistelynä raajoissa, ainakin meillä molemmilla. Nauha soimaan yöpöydälle ja nukkumaan. Voin suositella.

viiden minuutin äänite löytyy tästä, klik (SoundCloud, soi selaimessa). Itse metodista lyhyesti lisätietoja esimerkiksi täällä.

Äänimaljaan käsitteenä ja instrumenttina olen törmännyt joskus ennenkin. Maljan oikeaoppiseen valmistamiseen käytetään seitsemän tai kahdentoista eri metallin seosta, ja niitä soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla reunoja pitkin tai villasta huovutetulla iskimellä. Alkuperäksi olen mieltänyt Tiibetin.

Sen verran mitä guuglailin, niin äänimaljojen avulla on tarjolla monenlaisia hoitojakin, siis Suomessa. Niiden kerrotaan vaikuttavan hyvinvointiin monin tavoin, mm. vapauttavan tunnepatoutumia ja ylikierroksia. Miksei, voisin ihan hyvin kuvitella näin tapahtuvan.

Jännä olisi itse kokeilla äänimaljan soittamista. Mielenkiintoinen instrumentti kyllä.

Hyvää sunnuntaipäivää ennen hyvää yötä,

– Taru

| kommentoi

| seuraa blogia: RSS | Facebook | Bloglovin | Google+ | Blogkeen | Blogipolku | Blogit.fi

Kategoria(t): huuhaa, vaihtoehtoinen

Tagged as: ,

18 Comments »

  • Niin mun ehkä pitäis! Joskus olen niitä katellut, mutta todennut kunnolliset pirun kalliiksi. Ei ole raaskinut, kun en ole ollut varma, olisiko ihan oikeasti tarpeellinen :)

   Hmm, oliskohan mulla vielä patoutumia jäljellä maljalla hoidettavaksi..? Sen verta on parina viime vuotena lapioitu sekä vanhaa että uutta ”kuonaa”, että lieköhän jo pohja näkyvissä.. Toivottavasti olis..

 1. Mulle tuli jotenkin aavemainen olo heti ”alkutahdeista”. Sellanen vähän semisti pelottava. Vissiin tuli liian vahva mielleyhtymä kirkonkelloihin ja hautajaisiin, joista mulla on traumoja lapsuusajalta (tosin ei taida ollaa montaakaan asiaa maailmassa, mistä ei olis :D). Mun juuret on pohjanmaalla (körttiseudulla) ja hautajaiset on siellä niin äärimmäisen synkkiä ja vähän pelottaviakin pikkutytön silmin. Eli en nyt pystynyt kuuntelemaan näytettä loppuun, mutta todistettavasti teki syvän vaikutuksen niin mieleen kuin kroppaankin.

  • Voih, sitten ei missään tapauksessa kannatakaan kuunnella, vaikka minkälaisia unia luvattaisiin. Saan hyvin kiinni tuosta muistijälki-tunteesta.. Vai miksikäs sitä nyt sanotaankaan. Minuakin on traumatisoitu uskonnolla. Ja totisesti ei kiinnosta mikään, mikä sellaisista turhaan muistuttelisi. Se on satavarma :)

 2. Kävimme siipan kanssa muutama vuosi sitten kylpylälomalla Flamingossa ja siellä hoitolassa kokeilimme mm. äänimaljahoitoa. Jalat oli vat vedellä täytetyssä metallisessa maljassa ja hoitaja kumautteli maljaa välillä nopeammin ja välillä hitaammin. Hoito oli aika erikoinen. Koko keho resonoi ja hoito oli erityisen rentouttava.

 3. Olen ollut kerran tunnin mittaisessa äänimaljahoidossa ja se oli lähes yliluonnollinen kokemus. Mun keho ja mieli resonoi äänimaljoihin todella vahvasti ihan fyysisellä tasolla, se oli aika huikeaa. Toki jokainen reagoi erilaisiin hoitoihin omalla yksilöllisellä tavallaan, mutta itse koin maljat hyvin rentouttavana ja ”voimaannuttavana” (niin paljon kuin sanaa inhoankin..).

  • Oo, varmasti avartava kokemus! Kyllä mua nyt alkaa kovasti houkutella nää hoidotkin :)

   Päivällä oli muuten jännä, kun etsin Tuubista singing bowl videoita, ja toisenlainen sointiääni ottikin aika tuntuvasti rintakehästä. Metkaa kyllä! Ymmärtääkseni ääni uppoaa kehoon siksi, että kropassa on niin iso osa vettä. Mutta miten se sitten värähtelee eri tavoin, niin siinä on suorastaan jotain taianomaista :) Ja livenä varpisti vielä rutkasti enemmän.

 4. Joo äänimaljat auttavat moneen ja todella rentouttavat. On hyvä investointi. Itsekin kerran Body Spirit Mind messuilta päätin ostaa pienehkön, mutta täysin alkuperäisen maljan. Siitä on ollut kovasti iloa. Vesikin alkaa tanssimaan siellä kun lirauttaa pohjalle ja soittaa. Ja jos joskus huomaa hankkivansa pari muutakin äänimaljaa niin hoitoja voi antaa lähimmäisille niin, että laittaa maljat vatsallaan makaavan kaverin päälle tiettyihin pisteisiin esim. pää, selkä, lantio ja soittaa niitä.

 5. Jaa, tää on taas näitä ”meitä on moneen junaan” -juttuja. Kuuntelin vähän aikaa tuota ääninäytettä ja resonoi kertakaikkiaan epämiellyttävästi korvakäytävissä ja muuten oli aika ärsyttävää moikunaa. Mulla on semmonen ”ääniterapialaite”, jossa on mukamas rentouttavia ”äänimaailmoja” ja nekin on mun mielestä kuin avaruusolentojen puuhastelua kuuntelis. Käytänkin siitä laitteesta lähinnä valkoista kohinaa peittämään tinnitusta joskus.

  Mutta hyvä homma jos tuollaisten kulhojen moikuna auttaa joitakuita muita :-)

  • ”Avaruusolentojen puuhastelua” :D Nonni, sun kroppa resonoi tuollaisiin ääniin sillä tavalla, niinhän se vaan on. Että pitäkää ääniterapianne. :)

   Ääh, tinnitus on varmasti ärsyttävä vaiva. Siihenkin kai kuitenkin tottuu..? Aika typerä kysymys kyllä, kun eihän siinä muutakaan kertakaikkiaan voi. Pöh. :/

   • Mä totuin tinnitukseen aika mielenkiintoisella tavalla. Oltiin Kyproksella. Hotellin lähistöllä oli venäläisten suosima baari, josta kuului joka ilta Kalinkan hoilaus meidän huoneistoon. Onneksi vain oleskelutilaan, ei makkariin. Mutta sen jälkeen mä tuumasin, että kuulukoon korvassa ihan millainen mekkala vaan, pääasia ettei kukaan hoilaa Kalinkaa :-)

    Tämä tarina on tosi. Ehkä voisin uudistaa tinnituksen hoidon slaavilaisten kansanlaulujen avulla…

    • No olipa onni ärsyttävyydessä! Kalinkan jatkuva hoilaus mahtoi kyllä olla rassaavaa.. Uuh. Kuten melkein minkä tahansa rallatuksen, jos loputtomaksi menee. Joidenkin vuosien takaisen kokemukseni mukaan Kypros tuntui olevan kokonaisuudessaan venäläisten suosima paikka. Kalinkaa en tosin muista kuulleeni – onneksi :))

 6. Kiitos vinkistä, täytyykin kokeilla. Oon kerran ollut sellaisessa tilaisuudessa, jossa noita soitettiin livenä, tosi hyvin toimi. Samoin kuin kerran olen käynyt hoidossa, jossa noi maljat laitettiin vaatteiden päälle mun kehoon kiinni, muistaakseni jalkapohjiin. Oli tosi rentouttavaa.

  • Ole hyvä <3

   Tosi mielenkiintoista kuulla näistä hoitokokemuksista. Missähän tynnyrissä mää olen ollut, kun en ollut ennen kuullutkaan, että maljoilla tehdään erilaisia hoitojakin.. :)

Kommentoi toki!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s