Jänniä lauseita seuraavalle vuodelle

Leikkasin lehdestä 13 irrallista lausetta sen ihmeemmin miettimättä tai analysoimatta. Niinkin syvällisestä painotuotteesta kuin Pirkka-lehti, koska se sattui ensimmäiseksi käteen.. Leikkeleet sekoitettiin ja minä valitsin täysin sokkona sanat sekä loppuvuoden että seuraavan vuoden kuukausille.

Untitled

Ensi vuotta varten käytin S-marketista tuupattua seinäkalenteria, koska sen raaskii ihan surutta liistrailla.

Untitled

Untitled

Näistä lauseista saattaa parhaassa tapauksessa aueta jotain kussakin kuussa. Tai sitten ei, ei voi tietää.

Untitled

Idean sovelsin Kaija Juurikkalan kirjasta Sielu ei nuku (Like 2015). Taisipa hän mainita samantyyppistä yhdessä toisessakin teoksessaan.

[muokattu: postauksesta on irrotettu kirjan esittely omaksi artikkeliksi]

. . . . . .

Saa nähdä mitä kalenterin randomit sanat merkitsevät. Tiedä miten kieroja ovatkaan.

– Taru

| kommentoi

| seuraa blogia: RSS | Facebook | Bloglovin | Google+ | Blogkeen | Blogipolku | Blogit.fi

Kategoria(t): huuhaa, väkertely

Tagged as:

13 Comments »

 1. Kopsaan tähän vielä kirjan vinkit, joista sovelsin vain lauseiden leikkelyn:

  ”Leikkaa lehdistä 12 kuvaa ja 12 lausetta. Sekoita kuvat ja lauseet, yhdistä ne toisiinsa sattuman hellässä suojeluksessa. Lopuksi asettele yhtä kurittomasti kuukausijärjestykseen.
  Näin sinulla on vuoden jokaiselle kuukaudella kuva ja lause havahduttamaan arkeasi. Vaihtoehtoisesti ja varsin mieluusti voit tehdä kuvat ja lauseet itse intuitioosi nojaten. Sekoita ne, ettet kuvita odotuksiasi kuukausien mukaan.
  Mikset aloittaisi jo tänään ja tekisi ne meneillään olevan vuoden loppua varten?”

 2. En vielä lukenut kalenteria pidemmälle, mutta se oli ihan hitsin hauska idea! Paperit mukaan ja suksi luistamaan ja sillai :D. Piristi tätä päivää kummasti.

 3. Haa, ehkä minäkin toteutan tämän idean! Ja siitähän voisi teoriassa vaikka jatkaa aarrekarttatyyppisesti vielä ensimmäisen kuvan ja lauseen jälkeen – tavallaan antaa mielen jo tarttua sattuman (tai eiväthän ne IHAN sattumaa ole, kun 12 kumminkin on itse valittu) sanelemiin asioihin ja jatkojalostaa niitä haaveilla… Hmm. Aarrekarttaa joka kuukaudelle.

  Unettomuudesta. Olen ehkä siksi ajautunut vuorotyöhön, että välillä en nuku? Ei vaiskaan, mutta olen yrittänyt opetella rentoa suhtautumista univaikeuksiin – joita esiintyy erityisesti aamuvuoroviikolla, mutta joskus muulloinkin. Tuskailun sijasta hereillä köllöttelyn hyväksyminen on itselleni paras konsti. Paitsi jos ahdistaa, niin sitten melkein on järkevintä nousta hetkeksi sängystä pois – mutta melkein aina olen siihen liian laiska.

  • Hih, niin kivaa kun innostuitte mun hullutuksista :D Aarrekartaksi jalostaminen ei ole mikään pöllömpi idea. Minäpä laitan sen muhimaan :)

   Kiitos myös vuorotyöhön ”linkkaamisesta”. Hitsi, mäkin teen sitä tavallaan, uniolosuhteiden pakosta. Jotta mikäpäs siinä, näin vain on.

 4. Heh, tuossa kalenterissahan on itsessäänkin jo valmiina mainioita random-lausahduksia:
  Tankkaa itsesi
  Kesän kuumin ja odotetuin
  Nosta ja talleta
  Nillekin aukeaa uusia merkityksiä ihan tosta vaan :-)

 5. Kärsin itse aika ajoin unettomuudesta (juuri sellaisissa vaiheissa, kun uni oikeasti olisi paras apu asiaan), joten tämä oli kiinnostavaa luettavaa. Hyvä havainto oli tuo, että ”se, mitä et voi muuttaa, sopeudu”. Ärsyyntyminen ja vastaan taistelu vain pahentavat unettomuutta. Olen viime aikoina alkanut nousta ylös silloin kun uni ei tule ja alkanut lukea kirjaa. Itse asiassa aika usein käykin sitten niin, että uni tulee ennen pitkää. Jos pyörii tuskaillen unettomana sängyssä, voi aika kulua niin aamuun asti. No, kukin on erilainen ja jos on oikein paha uniongelma, niin se on kyllä todella kalvavaa!

  • Joku asiantuntija on muistaakseni sanonut, että jo puolen tunnin pyörimisen jälkeen pitäisi nousta ylös. Olla tekemättä mitään ponnistelua tai funtsailua vaativaa, ja odottaa väsymyksen tunnetta. Joskus toimii, joskus tulee sittenkin valvottua yli 30 tuntia tai jotain, uuh. Kovasti kyllä kiinnostaa tällainen, että lepäisi unen ja valveen rajamailla, ja virkistyisi siitä :)

Kommentoi toki!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s