Helpompi hennaväri

Tunnustan. Kemikaalittomuuden lisäksi halusin hiusvärini olevan mahdollisimman vähäinen ainesosiltaan, mutta suivaannuin lopulta ihan kympillä perinteisen hennajauheen sopankeittoon ja ympäri kylppäriä sotkemiseen. En tiedä, miten siinäkin onnistuin niin kiitettävästi. Alkoi mennä kerta kerran jälkeen aina vain enemmän käteen.

Niinpä siirryin helpompaan ja hetivalmiiseen Santen kasvivärivoiteeseen:

Untitled

Itse väri on siis tuubissa käyttövalmiina, ei tarvitse sekoitella tai sössiä mitään. Juoksevaa ja sileää, ei enää hiekkapuuroa. Ihanan kätevää! (vähänkö muuten pistää pilkuntarkastajaa silmään toisistaan poikkeavat kirjoitusasut tuubissa ja paketissa. huomasitteko..?)

Käyttöohjeen kertomaa:

SANTE Color Cream kasvivärivoide sisältää hienoksi jauhettuja luonnonraaka-aineita kuten puunkuorta, yrttejä, hennaa ja hedelmiä. Se ravitsee hiuksiasi ja tarjoaa pitkäkestoisen värin.
Kasvivärivoide ei tunkeudu hiuksen ytimeen vaan kietoo ne suojaavaan kalvoon ja sitoutuu hiuksiisi ja yhdessä alkuperäisen hiusvärisi kanssa saa aikaan ainutlaatuisen värisävyn. Paitsi alkuperäinen hiusvärisi, myös hiustenhoitotottumuksesi ja hiustesi kunto vaikuttavat värjäyksen lopputulokseen.
[..] SANTE -hiusvärit ovat kestovärejä. Ne eivät ole poispeseytyviä kevytvärejä. Täysin luonnolliset hiusvärit eivät läpäise hiustesi rakennetta, joten ne eivät myöskään vaalenna hiuksia.

Ostaa saa varmastikin monesta paikasta, myös verkosta. Omani olen shoppaillut Porvoon Ekokaupasta. Hintojen olen nähnyt pyörivän kahdenkympin molemmin puolin.

Tipsinä väristä mainittakoon vielä, että jos et syystä taikka toisesta pysty itse laittamaan mönjää päähäsi, on ko. tuote niin helppo, että onnistuu tuosta vaan suomalaiselta äijältäkin levittää muijan vaimon tukkaan. Heh. Kiitos kulta.

Paketissa on myös esikäsittelyksi syväpuhdistaja (tosi pieni annos kylläkin), jossa on mm. mineraalisavea, sekä jälkikäsittelyksi takiaisensiemenöljyä ja betaiinia sisältävä hoitoaine:

Untitled

Lisätiedot:

Vegaaninen. Ei sisällä peroksidia, ammoniakkia tai muita synteettisiä raaka-aineita. Ei sisällä synteettisiä väriaineita tai keinotekoisia hajusteita tai säilöntäaineita.

INCI: Aqua (Water), Alcohol Denat.*, Coco-Glucoside, Glycerin, Lawsonia Inermis (Henna) Extract , Hectorite, Maltodextrin, Sorbitol, Erythrulose, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil*, Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Seed Oil*, Betaine, Algin, Citric Acid, Xanthan Gum, Sodium Citrate, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Parfum (Essential Oils), Limonene. *luomutuotettu. [lähde]

. . . . . .

Pitkästä aikaa tämänkin aihepiirin vinkkiä, kun kerta Kemikaalicocktailistakin täällä piipahdellaan. Kiitos kovasti luottamuksesta Laura <3 Hämmennyin ja ilahduin ihan puskista, kun vilkaisin statseja.

– Taru

| kommentoi

| seuraa blogia: RSS | Facebook | Bloglovin | Google+ | Blogkeen | Blogipolku | Blogit.fi

Kategoria(t): luonnonmukaisempi

Tagged as: , ,

8 Comments »

 1. Mielenkiintoista!! Mä oon ennen värjänny tukkaa, myös sillä Santen mössöllä. Nyt en oo värjänny muutamaan vuoteen, eli ”värini” on maantie… Toisaalta tekis mieli värjätä, toisaalta sitten ei. Mua niin mietityttää se juurikasvu, mä inhoan ajatusta että tarttis sit olla vähän väliä tyrkkäämässä lisää väriä päähän… eli tuleeko tuosta aineesta sellanen tosi selkeä juurikasvu, vai lähteekö se pois ennemminkin sillein haalistumalla?

  Mulla muuten se Santen väri kutitti päätä aivan sairaasti… en tiedä mikä aineosa sen teki. Ne tavalliset myrkyt ei oo koskaan tehneet samaa… Sante teki joka kerta. Samoin huomasin joskus, että sellanen ekologisempi versio ihokarvanpoistoaineesta kutitti sääriä niin, että meinasin hulluksi tulla… kun taas normi-Veet ei tunnu missään. Että sinällään pistää hiukka miettimään, onko noi luonnonmukaisemmatkaan aineet sen kummempia, vai kenties jopa pahempia, vaikka niissä ei niitä myrkkyjä samalla lailla olekaan.

  • Tästä ei ainakaan mulle tuu selkeää tyvikasvua, vaan juurikin haalistuu :) Noita Santen värejä on tosin muitakin, kuin tämä Color Cream, ainakin yhtä toista laatua. Ite olen kokeillut vain tätä.

   Voih, ikäviä kokemuksia sulla :/ Varmasti jokainen voi reagoida eri tavalla, jos on vaikka herkkä jollekin ainesosalle, vaikka se olisi kuinka luonnollinen. Mulla on esimerkiksi yksi luonnonripsari (Benecos), joka kirvelee mun silmissä niin pirusti ja valuu. Toisilla taas ei ollenkaan, tiedän useamman jotka käyttää ihan samaa mascaraa päivittäin ilman minkäänlaisia ongelmia. Pöh.

 2. Ai sinäkin kirjoitat kasviväreistä, mahtavaa! Sante alkaa kai pian olla ainoita luonnonvärejä, joita en itse vielä ole kokeillut. Hienolta näyttää sinun päässäsi, ja selfiehän on upeasti rajattu. :) Minäkin alan olla kyllästynyt hiekkapuuroilla sotkemiseen, varsinkin kun tulos on useimmiten olematon monen tunnin pelleilyn ja odottelun jälkeen. Tiedä sitten, toisiko voidemainen väri paremman tuloksen. Mistään kemikaaliväreistä en kuitenkaan ole koskaan ollut kiinnostunut, eli joko hennalla tai harmailla mennään. :) Onneksi päässä on kiitettävästi vielä ruskeaakin, mutta olisihan se harmaantuminen silti saanut alkaa vähän myöhemmin kuin jo 19-vuotiaana. ;-)

  • Joo, todella upea selfie :D Niin rakeinenkin, ettei ikinä uskoisi mun puhelimessa olevan tosi hyvä kamera. Taitaa johtua kuvauskohteesta ;D

   Tätä voideväriäkin joutuu kyllä pitämään päässä sen pari tuntia, mutta sen kestää paremmin kun hiekkapuurot jää pois… Noin muuten värjäystulos on mun mielestä ihan samaa luokkaa kuin pelkällä hennallakin. Eli vähän vaisu, mutta syvenee kerta kerran jälkeen, jollei pidä kuukausia väliä.

   No höh, että 19-vuotiaana jo, aika epäreilua! Mä olen odotellut, että milloinkohan mahtaa ilmestyä ensimmäiset harmaat, vielä ei oo näkynyt. Sinänsä ei kammota, että antaa paukkua vaan kun ovat tullakseen :)

 3. Kyllä ootkin käsittämättömän sinnikkäästi jaksanut söhrätä sen jauheen kanssa. Ainakin mä annan sulle vapautuksen siitä :-) Hieno hommahan se on, että ihmisellä on jotain periaatteita, mutta ei pidä turhaan uuvuttaa itseään niiden kanssa. Jos ei jaksa pyykätä kestovaippoja kun vauva nukkuu enintään tunnin pätkissä, niin kertakäyttövaippoja sitten vaan sanon minä. Olipa mahtava vertaus ;-)

  Anyway, mun mielestä lopputulos on hyvän värinen! Ja melko hupaisaa että yhdessä paketissa lukee color ja toisessa colour, ei oo ihan loppuun asti mietitty tuo homma heillä.

  • Heh, kiitti :) No joo, se mahdollisimman alkukantainen oli ihan oma päähänpinttymä. Että jos joku vaihdetaan, niin kunnolla kans sitten. Tällä vaihtoehdolla ollaan onneksi kuitenkin vielä luonnonmukaisissa kasviväreissä, vaikka onkin hieman enemmän ”tuotettu” :)

   No eikö. Miten tuollainen on voinutkin jäädä huomaamatta.

 4. Kiitos itsellsi <3 Nämä sun kirjoittamat käyttökokemukset on ihan parhaita. Oot niin suora, että luotan sun sanaan. Erityisesti tää hennahiusväriasia kiinnostelee aina, koska se on juttu mitä ole edelleenkään kokeillut. Jännittää mitä tukalle tapahtuu, kun tuon ensimmäistä kertaa pistää päähän, jossa on käytetty kampaamon värejä. Latva saattaisi vetää vinkeän väriseksi, mutta onneksi olisi kyllä nää pipokelit tässä tuloillaan:D

  • Kiitos ihana! Hauska kuulla, että mun suoruudesta tykätään :) Monia tyylini ärsyttää, tai vähintään oudoksuttaa. Outo tyyppi kaikin puolin ;)

   Se voi tosiaan olla arvoitus, miltä hennapohjainen sävy näyttää kovan värin päällä. Ite tein ekalla kerralla savinaamion pohjille. Mutta mulla oli tosiaan se kovakin väri punainen, että vaalean kanssa voi tulla enempi yllätyksiä, vaikka laittaisi vaaleankin hennan. Mä pidän peukkuja, ettet tule tarvitsemaan pipoa ainakaan värin johdosta! :)

Kommentoi toki!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s