Ystäväkirja ☆

Untitled

Annukka penteles haasteli tiskin alta, jo hetki sitten. Kiitos Ystäväni <3

Kysymyksessä on siis Ystäväkirja-haaste. Annukan kiiltokuvista inspiroituneena kaivoin kuvitukseksi varastosta ala-asteen kiiltokuva-runokirjan. Yhden harvalukuisista muistotavaroista, mitä olen säästänyt.

Muistaako joku muu näitä..? Sivuille liimattiin kiiltokuvia, ja kaverit kirjoittivat niiden viereen "onni olkoon osanasi elämäsi retkellä" -tyyppisiä runoja?

Tässä niitä joka tapauksessa tulee, suoraan 1980-luvulta, ystäväkirjahaastiksen kysymysten lomassa.

Untitled

Untitled

1. Perheeseeni kuuluu

… itseäni huomattavasti nuorempi aviomies sekä kolme kissaa.

(oikeasti ikäero on vain puoli vuotta, heh)

2. Ammattini

… on vaihtunut tyystin. Aikaisemmalle uralle ajauduin vahingossa jo nuorena, sillä tiellä meni parikymmentä vuotta. Tykkäsinkin, kun niin kauan viihdyin. Nyttemmin pääperiaatteeni on, että teen vain sellaista mitä tahtoisin palavasti tehdä joka tapauksessa, maksoi siitä joku tai ei. Savinen tie, mutta erilaisilla tavoilla palkitseva. Ei toki mammonallisin rikkauksin, vaan arvokkaammin.

Untitled

Untitled

3. Harrastukseni

… on bloggaus? Siinä ne kaikki vakituisemmat taitaa olla.

4. Erityistaitoni

… hmm..? Mieheni varmaan sanoisi tähän, että mun intuitioni ja kuulo- & hajuaistini. Paljon riippuu ehkä ihmisestä, mitä kukin pitää tai arvostaa erityisenä. Tai mikä lasketaan taidoksi, ettei ominaisuudeksi..? ”Olla oma itseni” – sekin voisi olla taito :)

Untitled

Untitled

5. En osaa

… suunnistaa. Olen tainnut ennenkin mainostaa, että maantieteellistä suuntavaistoa on nolla. Samoin isännällä. Seuraa runsaasti turhauttavia äänekkäitä lystikkäitä eksymisiä, kun satutaan täysin vieraaseen paikkaan tai maahan ”suunnistamaan”.

6. Oudoin tekemäni asia

… olisi monen mielestä seuraavan kysymyksen jälkimmäinen vastaus, jos pääsisin toteuttamaan sen..?

Untitled

sivujen jäljistä päätellen olen myöhemmin repinyt hienoimmat kiiltsut johonkin muuhun käyttöön

1

7. Jos saisin 10 miljoonaa

… niin ekaksi näkyisi perävalot nykyisestä osoitteesta, tottakai. Myyntiprosessin eteen vääntäminen ja sinnittely loppuisi justiinsa, kadottaisiin vain auringonlaskuun, heippa. Lentäiskin meinaan ääntä nopeammin hanskat tiskiin :)) Järjestäisin välittömästi kaikki terveydelliset asiat ja olosuhteet niin hyväksi kuin rahalla olisi mahdollista.

(Se lähteminen tosin tapahtuisi varmaan taksilla tai lentävällä matolla, koska pihassa seisoo yhtäkkiä liikuntakyvyttömäksi heittäytynyt auto, joka pitäisi kaikenkukkuraksi viimeistään ylihuomenna lennättää katsastukseen… Noh. Ei pääse pikkumausteetkaan vahingossa loppumaan. Mur.)

Sen jälkeen kun itselle olisi hankittu ponnistuspohja, tahtoisin harrastaa moninaista hyväntekeväisyyttä. Siitä tulisi yksi uusi elämäntehtäväni. Suoraan sille, joka tarvitsee. Mukaanlukien luonto ja eläimet. Ei mitään kerskakulutusta varten. Sijoittaisin toki myös, vain riittävästi, jotta annettava ei loppuisi kesken. Tää ei sitten ole vitsi, vaan lupaus :) Olisi huippua nähdä hyväntekemisen tuottamaa hyvää ja olennaista. Vaikka nimettömänäkin, en tarvitsisi sen kummempaa kruunua tai glooriaa.

8. Jos saisin päivän olla mies

… en todennäköisesti tahtoisi?

Untitled

Untitled

9. Hävettää tunnustaa

… mutta en näe elämässä mitään häpeämistä. Inhimillistä kaikkineen.

10. Elämän tarkoitus on

… oppia ja oivaltaa, luulisin. Rakastaa ja arvostaa. Pyrkiä siihen, ettei suotta tai tarkoituksella kyykyttäisi muita olevaisia.

Untitled

nää on niin liikuttavia <3

. . . . . .

Haaste on tainnut kiertää jo sen verran, etten huastele ketään erikseen, mutta osallistuthan blogiystäväni, jos tuntuu siltä. Ilahtuisin :)

– Taru

| kommentoi

| seuraa blogia: RSS | Facebook | Bloglovin | Google+ | Blogkeen | Blogipolku | Blogit.fi

Kategoria(t): blogihaasteet, henkilökohtaista

Tagged as:

10 Comments »

 1. Aaah, ystäväkirjat. Noi kiiltokuvarunokirjan sivut on tosi liikkiksiä. Muistan hämärästi tuollaiset, en kyllä usko, että on enää tallessa yksikään.

  Toi sun jos saisin 10 miljoonaa kuulostaa tosi hyvältä.

  • Eiks ookin :) Mulla on ihme kyllä tallessa tämä sekä yksi Koulukaverini -ystäväkirja. Hassuja ja kulahtaneita aarteita.

   Kiitos Mervi :) Enää tarttis vaan pieraista ne miljoonat jostain.

 2. Kerrassaan hykerryttävän ihania nuo kirjan lorut :) Minä olen tainnut matkan varrella vastaavat kirjat nakata jo pois samalla kun hävitin teinikalenterit. Olihan sullakin sellaiset?
  Samankailtaisia haaveita olis täälläkin, jos miljoonat kolahtaisi. Muuttaisin pienempään huusholliin, matkustelisin ja hyvääkin tekisin. Toisia auttaessa saa paljon hyvää takaisin.

  • No tottahan ”teinari” piti olla :) Tallessa ei toki yhtään, mutta muistissa kyllä. Ai vitsit, miten niitä tukittiin pikkuruisilla tähtitarroilla sun muulla piperryksellä niin että se olikin yhtäkkiä aika paksu. Ohkaset sivuthan siinä taisi noin muuten olla. Mulla ne ainakin oli jos jonkinlaista koristusta täynnä :D

   Tosi hienoa ja antoisaa kyllä olisi, jos olisi resursseja auttaa muita. Rahallisia / fyysisiä / henkisiä. Ehkä tai toivottavasti joskus, edes jonkin verran :)

 3. Just niin ihanan tarumaiset vastaukset <3<3<3. Kiitos senkin penteles :)

  Ja mun teki niin mieli kokeilla ton ystäväkirjan kansia. Eikös vaan olleetkin sellaset pehmustetut?

  Ja osa runoista niin niitä kaikkein legendaarisimpia vakkareita. Maaritin teksti sen sijaan oli aika tyly näin niinkuin viinin ystävän näkökulmasta :). Onneks oon tipattomalla, ettei käy kepulisti.

  Ja pakko nyt tähän laittaa yks runo, jonka kansakouluaikainen luokkakaverini Matti oli kirjoittanut äitienpäiväkorttiin. "Kun ruusu kuihtuu, niin hoida liljaa. Kun äiti suuttuu, niin ole hiljaa" :D. Siinäpä se.

  • <3 <3

   Heh, välillä tulee joo tunne, että tekisi mieli mennä tunnustelemaan jotain esinettä josta näkee kuvan. Tiedän fiiliksen :) Tässä kirjassa on aika kovat kannet, pahvilla topatut. Mutta oli niitäkin, joissa oli ihanan pehmeät, muistan kans elävästi :)

   Joo, aika dramaattinen toi viiniruno. Että jos otat pisaran liikaa, se on nirri pois ja se siitä. Ai kauheeta.

   Haa, mulla oli kuvakin tosta hoida liljaa -runosta :) Se on myös niin kymppi :) Harmi että kuva oli niin surkea myös poikapuolisen serkkuni runoilusta: "Huhhei sen tuuli vei". Eikä muuta. Varsinainen Eino Leino…

 4. Tosi söpö kirja kaikkinensa! Minun lapsuudessani kiiltokuvat olivat jo vaihtuneet tarroihin, mutta isosiskolta jäi niitä myöhemmin minulle iso pino. Tunnistin heti tuon punapäisen vauvan, jolla on liila hame/mekko ja sininen takki, sillä minulla on samanlainen. :)

  Hienoja vastauksia keksit myös. Pidin erityisesti hajuaistista erityistaitona. :) Minä aina sanon, että minun pitäisi olla huumekoira, koska haistan niin voimakkaasti kaikkea sellaista, mitä muut eivät haista tai haistavat vasta paljon myöhemmin.

  • Kiitos :) Eikös olekin nostalgista :) Vähän harmi, että olen repinyt niin paljon kiiltokuvia irti. Veikkaan, että juurikin kaikki ”hienoimmat”, koska hileellä varustettuja on kirjassa tasan yksi jäljellä… Pöh.

   Mä oon kans sellanen ”nuusku”, että huumekoiraksi voisikin pyrkiä. Kiitos vinkistä :D :D

 5. Iih, ihana muistokirja, sillä nimellä noita muistaakseni mun lapsuudessa meillä päin maailmaa kutsuttiin :-)

  Tässä ystäväkirjassa oli jotenkin ”asiallisemmat” kysymykset kuin siinä, mikä mulle haasteena tupsahti. Mutta onko toi ”jos saisin päivän olla mies” peräisin jostain muslimien ystäväkirjasta? Jos SAISIN olla mies??!! Siis täh. No, jos JOUTUISIN olemaan päivän verran mies, yrittäisin harrastaa homoseksiä oman mieheni kanssa hänen juostessaan kirkuen karkuun luulisin ;-) Muuta erityistä eroa en keksi miehenä ja naisena olemisen välillä kuin seksin harrastamisen eroavaisuudet.

  • :D :D :D

   Aivan, tuota minäkin ajattelin, että miksi ihmeessä tahtoisin olla mies, olisi se mahdollista tai ei :) Joidenkin muiden vastauksia lukiessa olen päätellyt, että tässä on ajettu takaa sitä kliseetä, että miehen elämä on jollain tavalla helpompaa. Että jos saisi kokeilla sitä helppoutta. Mä taas en ole koskaan kokenut / ajatellut, että miehen elo olisi mitenkään helpompaa kuin naisen. Eri vehkeet vaan, kuten ilmaisit :D Ennemminkin näkisin, että kyse on ihmisestä, ei sukupuolesta, jos jokin on jollekin yksinkertaisempaa tai helpompaa. :)

Kommentoi toki!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s