lipasto

Elämää tarkkailleet kalusteet

Jos on vähän elämän jälkeä ja kolhuja, se on hyvä. Klassinen muoto. Ei liian iso. Ei liian painava. Umpipuuta, ehdottomasti. Se on ollut suuntani uusien kalusteiden kanssa. Ei ´uusien´, vaan meille uusien.

Jokaisella kalusteella on tarina. Osittain tiedossa oleva, osittain hämärän peitossa. Kuten meillä kaikilla. Tullaan jostain, mutta nyt ollaan tässä, juuri sellaisina kuin ollaan. Oikeanlaisia ja valmiita ihan raakanakin. Miten tarina jatkuu, sillä ei ole merkitystä. Kalusteet voivat myös tarvittaessa jatkaa matkaa. Meillä ne ovat käyttöä, eivät kiillotusta varten. Ehkä pitkään, ehkä lyhyemmän aikaa. Takertua ei kannata, jotta tarina voi jatkua. Vapaana ja arvostettuna.

Niinhän se tuppaa olemaan vähän kaiken kanssa. Virta vie ja virta tuo, jos tuuli on sillä päällä. Jos meloo veren maku suussa tai yrittää liiaksi ohjailla, virta patoutuu ja lopulta tukehduttaa. Ja se ei ole kivaa se.

Elämää tarkkailleet kalusteet

Elämää tarkkailleet kalusteet

Elämää tarkkailleet kalusteet

Elämää tarkkailleet kalusteet

Elämää tarkkailleet kalusteet

Elämää tarkkailleet kalusteet

Elämää tarkkailleet kalusteet

Elämää tarkkailleet kalusteet

Elämää tarkkailleet kalusteet

Elämää tarkkailleet kalusteet

Elämää tarkkailleet kalusteet

Työ-/kirjoituspöytä, lipasto, sängynrunko sekä puusepän tekemä uniikki ruokailuryhmä löytyivät kaikki Torista. Tuosta vaan, etsimättä jokainen. Näiden oli selvästi tarkoitus kulkea meille.

Sielukkaita kalusteita, eikös! Tykkään kovasti.

– Taru

| kommentoi

| seuraa blogia: RSS | Facebook | Bloglovin | Google+ | Blogkeen | Blogipolku | Blogit.fi

16 Comments

 1. Pilvi

  Vau, te siis ihan oikeasti ja kirjaimellisesti jätitte IHAN kaiken taakse ja nyt uusi koti sai seurakseen uudet (vanhat) kalusteet. Tuo tyyli hoitaa kodin vaihto ja muutto noin on vaan niin hieno. Ja hienoa, kun löytyi tuollaisia klassisia ja yksinkertaisen tyylikkäitä ja toimivia kalusteita uuteen pesään!

  1. Taru

   Juu-u :) Otettiin vain se mitä pystyttiin kahdestaan kantamaan / kuljettamaan – se ei ollut montaa kalustetta se. Amerikanarkun otin tottakai, sen mummini wanhan turkoosin puutuolin, alaeteisen valkoisen senkin, ja hyvin palasiksi menevänä vierashuoneen vuodetuolit. Siinä kai ne pääpiirteittäin on :) Olihan siinä “pikkasen puuhastelemista” myydä yhteensä parin sadan neliön sisätilojen kalut. Plus työkalut sun muut omakotitalon vehkeet. Yksitellen mittailla ja kuvaillakin, ja vastata puheluvyöryyn öisinkin :)) Kuulin useammaltakin taholta, että Torin käyttäjätunnustani seurattiin näytöt huurussa kuin huippujännää tosi-tv:tä, että mitähän se seuraavaksi rykäsee sinne, ja kuka ehtii ensin :D Aika huiske ja mieleenjäävä kokemus monin tavoin.

   Kiitos Pilvi!

 2. MarianneJ

  Aivan ihania kalusteita olet löytänyt! Olen itsekin pyrkinyt noudattamaan samaa filosofiaa. Vanhoissa kalusteissa vain on sitä jotain ja ovat kestäneet ja kestävät monta muuttoa. Onnea uuteen elämänvaiheeseen!

  1. Taru

   Kiitos paljon Marianne!

   Vanhemmissa kalusteissa on tavallaan näkyvissä se, kestävätkö ne käyttöä hyvin vai huonosti :) Uusista ei aina varmuudella tiedä.

 3. Vanha Jäärä

  Ou jees! Etenkin toi senkki tai lipasto on ihan fantsu! Meillä on muuten samanlainen Ikean lamppu, joka on sen päällä ;-) Satulavyötuoli on kans hieno! Mä tykkään kans umpipuusta ja siitä, että kalusteella on historia. Paitsi onhan meillä tuota Ikeaakin…

  1. Taru

   Elks ookin, mustakin “Risto-senkki” on just fantsu! Noi Ikean valaisimet on “ei-ikeamaisina” varsin kivat, yöpöytälamppuina toimivat meillä. Toisella puolella sänkyä yöpöydän virkaa pitää 40-luvun tuoli. Sillisalaatti on “uus musta” :))

 4. Laura / Sateenkaaria ja serpentiiniä

  Kyllä! Hyviä löytöjä:)

  Mä sain juuri blogihaasteen, jossa pitäisi kertoa kalusteesta, josta en luovu. En ole voinut vastata, kun sellaista ei ole olemassa. Olen jotenkin tosi huono kiintymään tavaroihin. En siis ihmettelisi, jos tekisin joskus saman. Näkisin mahdollisuutena.

  1. Taru

   Niinpä juuri, ei luopumista, vaan mahdollisuus :)

   En voi väittää, että olisi varsinaisesti kirpaissut. Todennäköisesti oltaisiin joka tapauksessa hankkiuduttu eroon Saaristohuvilan irtaimistosta, koska ne oli sinne hankittu ja pieteetillä mietitty. Aivan turha kantaa taakkana mukana, millään lailla :) Niin – ei ollut eka kerta, kun heivataan niin sanotusti kaikki… Ihme tyyppejä ;)

Kommentoi toki!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s