Boheemi muija

… tai sanotaanko boheemimpi. Riippuu aina mihin vertaa.

Minun mittapuulla sisustuksen skandinaavinen hillitty linjakkuus (ja toki myös liiempi merihenkisyys) on tipotiessään. Ihan tarkoituksella, mahdollisimman erilaista kuin ennen. Tätä sisustusta myös suunnittelin ja pähkäilin niinkin pontevasti, että kaikki on roiskaistu paikoilleen pääpiirteittäin ensimmäisen viikon aikana, samalla kun purimme muuttolaatikoita :D Miten helppoa ja stressitöntä. Eikä mikään ole häirinnyt tai silmille hyppäämällä ”vaatinut uudelleensijoitusta”. (sisustelua harrastavat tietävät mitä jälkimmäinen käytännössä tarkoittaa ;) Merkillistä.

Boheemi muija

Periaate oli yksinkertainen: Sillä mennään mitä mukaan otettiin, mitään ei ostella tai vastaanoteta lisäkuormaksi, pientäkään. Ne muutamat välttämättömät kalusteet hankittiin, ja sänkypatjaosastoa on vielä tulossa, siinä kaikki.

Boheemi muija

Olohuoneessa on sohvan sijasta kahdesta vuodetuolista leväytetty 160×200 kokoinen divaani. Se on ollut varsin mukava, pesämäinen oikein.

Boheemi muija

Boheemi muija

Värejä ei ole säästelty, niitä on on kaikkialla sekaisin. (jopa pikkuvessan seinät ovat täynnä värikästä taidetta, hih). Vaikka tavarat ovat vanhoja tuttuja, ei aiemmin tuntunut yhtään värikkäältä. Kaiketi koska väriläiskät olivat niin paljon suuremmalla alalla, ja kahdessa eri rakennuksessakin. Nyt on niin pirtsakkaa ja energistä, että.

Boheemi muija

Boheemi muija

Keksin viimein, miten kissalapsiperheessä voi pitää unisieppareita esillä ilman että höyhenet ja narut katoavat parempiin suihin:

Boheemi muija

–> Ripustin ne kehysten sisään.

Boheemi muija

Eri värisiä myrskylyhtyjä muuten roikkuu katoissa, krhm, yhteensä kuusitoista kappaletta. Värikkäitä, kirkkaita, ruosteisia, joka junaan. Niiden päälle erilaisia kynttilälyhtyjä, krhm, en laske. Enpä ollut aiemmin käsittänytkään, että niitä on niin paljon. Vieläkin, vaikka lahjoitin osan poiskin. Jotain siis annan itselleni luvan myös keräillä ;)

Boheemi muija

Suuren ”rumanviehättävän” kalataulun otin matkaan pienellä empimisellä. Ehkä ihan vähän varmempana sen jälkeen kun arvioitin sen, oli hieman arvokkaampi kuin kuvittelin. Ei ole kaduttanut, se sopii tähän tyyliin paremmin kuin hyvin.

Boheemi muija

Minun työtilat koottiin keittiöön. Tilanhan ei ole mikään pakko olla sitä mitä pohjapiirustuksessa lukee (ruokailutila). Ruokapöytä sijoittui ketterästi olohuoneen puolelle.

Boheemi muija

Juu – yhtenä verhona, itse asiassa paraatipaikalla, on se Saaran äidin maalaama vanha lakana:

Boheemi muija

Kissatkin ovat viihtyneet uudessa kodissa. Ilman hetkenkään sopeutumisongelmia, mikä on hämmästyttänyt ihmispalvelijoita.

Boheemi muija

Boheemi muija

Boheemi muija

Pyry ei nyt sattunut kuviin, poika taitaa olla saunomassa (eli vetää lauteilla sikeitä). Mutta Heta ja Kerttu lähettävät terkkuja!

Boheemi muija

Ja minä tietysti myös. Värikkäitä terveisiä ruutujen sille puolen :)

– Taru

| kommentoi

| seuraa blogia: RSS | Facebook | Bloglovin | Google+ | Blogkeen | Blogipolku | Blogit.fi

16 Comments »

 1. Teillä on kyllä järjettömän hienon näköistä! Oikein miun maun mukkaan. :-) Tuutko meillekin sisustamaan, että päästäisiin eroon tästä valjusta valkeudesta? ;-)

  • Voi kiitos Satu, vaikka järjettömän hienoista en varpisti tiiä mittään :)) Hih, voisin vaikka tullakin, jollei olisi niin pitkä matka :D

 2. Upeita esineitä ja kauniisti esiin laitettuna. Ihana tuo ryijy, sen värit suorastaan hehkuvat. Samoin Saaran äidin maalaama lakana. Sen värit tulevat hyvin edukseen ikkunaa vasten.

  • Oi kiitos! Tuosta perintöryijystä olikin joskus muinoin wanhassa blogissa puhetta, joku sen suunnittelijan ja nimenkin muistaakseni tiesi. Omaan mieleen jäi vain, että se esittää takkatulta, ja mää olin sen silloin ripustanut väärin päin :D (toiv. on muuten nyt oikeinpäin..)

   Olen samaa mieltä. Saaran äidin teoksen tunnelmat tulevat ikkunassa vielä paremmin esille :)

 3. Tuo kalataulu on ihan mahtava! Muutenkin kaikki värit rimmaa hyvin keskenään. Olisiko niin, että tarkoituksella tai tarkoituksetta mukaan lähti energisoivia esineitä ja tekstiileitä? Muutoksen tuulia kaikilla rintamilla :)
  Ihanaa värien ilottelua! Tää tykkää :)

  • Kiitos Anu <3 Mitä luultavimmin juuri noin – vahvalla intuitiolla ja hillittömällä kiireellä on pakattu se mitä muassa on :) Myös silloin voimallisena, uuden elon maaliviiva kirkkaana tähtäimessä. Ehkä siinä tilassa valitseekin aina oikein, itselleen parhaaksi ja energisoivaksi. Niin on ainakin kiva aatella :)

 4. Ihanan kodikasta ja lämminhenkistä teillä on uudessa kodissanne! Ja miten mahtavaa, että kissat ovat kotiutuneet noin hyvin. Nehän näyttävät nauttivan täysillä. :)

  Meillä on myös ollut sama periaate, ettei uusia tavaroita ostella kuin oikeaan tarpeeseen. Eikä sellaista tarvetta ole tullut kuin lamppujen osalta. Tuo divaanilla oleva peite on tosi kaunis, upeat värit. Ja heti sattui silmiini turkoosi tuoli ja vanha messinkitarjotin, aah. :) Ihanan kodin olette laittaneet.

  • Lämmin kiitos Päivi <3

   Joo, kissat on olleet ihan uskomattomia. Ensimmäisestä sisääntulosta lähtien riekkuneet kuin mitään ei olisi tapahtunut. Yllättivät kyllä, nuo yleensä niin herkät palleroiset :)

 5. Hei! Tämähän on sisustuspostaus :) Ihanat esineet ja värit olette ottaneet mukaanne. Kalataulu olisi ollut menetys, onneksi et luopunut! Ja kissat! Niin ihanat. Nimimerkillä ”kissakuume ollut jo vähän aikaa”.

  • Heh joo, lipsahti vähän sisustusbloggauksen puolelle :) En kuitenkaan usko, että tulee kovin taajaan toistumaan ;)

   Iik, kissakuume on niin ihanaa! <3 Voi vitsit, mekin on puhuttu, ettei ikinä voida mennä paikkaan jossa on pikkupentuja :D Noita luonteikkaita pörriäisiä kun voisi ottaa vaikka kuinka monta, niin paljon tuovat iloa eloon :) Mulla on ollut syntymästä saakka kissa tai kissoja. En jotenkaan voisi kuvitellakaan, ettei olisi. Joskus olen yrittänyt, muttei ole onnistunut…

 6. Paluu opiskelijameininkiin: sillä mennään mitä on ja vain välttämätön hankitaan. Paitsi ettei opiskelijat enää tommosia ole…kaikkea pitää olla ja uutta ja hienoa ja ennenkaikkea valkoista.

  Kiva kun jollakulla on sentään värikästä! Ei meillä ole ihan noin värikästä, mutta en osaisi kuvitellakaan asuvani sellaisessa valkoisessa tai mustavalkoisessa kodissa, joita sisustusblogit ovat pullollaan. Ja JUST ton ryijyn mäkin haluaisin, meille on jostain syystä pesiytynyt kirkkaanpunaista sinne tänne.

  Mutta mikä ihme on tuo kristallipallon negaatio vai miksi sitä kutsuisi? Jupiter?

  • Aivan :D En tiedä, mutta olisi tuntuma, että opiskelijat nimenomaan haluavat kaikkea lisää, eikä suinkaan vähemmän. Tai haluaisivat, yksinkertaisuus on vain niin sanotusti talouspakotteista johtuvaa. Me ollaan varmaan nyt niitä päästään hurahtaneita keski-ikäisiä hippejä :D Tai jotain. Hih.

   Mainioita arvauksia! Jupiter on suolalamppu: http://www.allergiakauppa.fi/tuotteet/suolatuotteet/suolalamput/10001/. Tuolta joskus ostin omani, mutta pyöreitä ei näköjään enää olekaan. Edellisessä kodossa jupiter oli työpöydällä ”ionisaattorina”, mutta nyt kun ei enää ole kolme ja puoli metristä pöytätasoa, ei sille ollutkaan paikkaa tietokonevempainten läheisyydessä. Pitää yölampun virkaa eteisessä :) Noista tulee kaunis ja tunnelmallinen valo. (ja erilaisia myydäänkin toki monessa paikkaa)

Kommentoi toki!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s