Luonnonripsarit | Benecos ja Kjaer Weis

Kyselin joskus blogissakin vinkkejä hyvistä luonnonkosmetiikan ripsareista, ja sitten itse unohdin raportoida kokeiluistani. Korjataan asianlaita.

Ensin haksahdin Benecosin edulliseen hintaan: (noin kympin)

Luonnonripsarit

INCI: AQUA, ALCOHOL*, CERA ALBA*, GLYCERIN, POLYGLYCERYL-5 LAURATE, MAGNESIUM ALUMINUM SILICATE, ACACIA SENEGAL GUM, POLYGLYCERYL-3 STEARATE, CERA CARNAUBA*, HYDROGENATED LECITHIN, GLYCERYL CAPRYLATE, SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL*, p-ANISIC ACID, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL*, SODIUM HYDROXIDE, LIMONENE, TOCOPHEROL, PARFUM (ESSENTIAL OILS), ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE POWDER*, CITRAL, LINALOOL, CI 77499. *=luomu.
BDIH-sertifikaatti, Hypoallergeeninen. Tuotteet eivät sisällä petrokemiasta johdettuja aineita, parabeenejä, silikoneja, PEG:a, synteettisiä väriaineita tai tuoksuja. [lähde]

Muuten ok, mutta valuu ja kirvelee. Aika lailla. Ainakin herkkäsilmäisellä, jonka silmät vuotaa esimerkiksi ulkoilmassa välittömästi. Tiedän monia, jotka käyttävät Benecosia ilman minkäänlaisia harmeja, mutta minulle se ei oikein sovi.

Olen silti kotioloissa käytellyt välillä tätäkin pois, vaikka teettää edellä mainittua. Kun ei muka raaski heittää käyttökelpoista tuotetta roskikseen, tai antaa jollekin käytettyä ripsiväriä. Onko järkee vai ei..? No ei minkäänlaista.

Enimmäkseen olen jo pitkään käyttänyt Kjaer Weisia:

Luonnonripsarit

INCI: glucose, aqua (water), lavandula angustifolia (lavander) flower water•, mica, cetyl babassuate, theobroma grandiflorum seed butter•, cera alba•, ricinus communis (castor) seed oil•, copernicia cerifera (carnauba) wax•, glyceryl caprylate, hectorite, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil•, glycerin, chondrus crispus (carrageenen) extract, plantago lanceolata leaf extract•, canola oil, rosa damascena flower oil, rosmarinus officinalis (rosemary) extract, CI 77891, CI 77499, silver oxide, citronellol*, geraniol*
. •Luomuviljelty ainesosa [lähde]

Edelliseen verrattuna hieman tyyriimpi: Jolie Organic -verkkokaupassa mascara 33 euroa, täyttöpakkaus 23 euroa. Iso plussa täyttömahdollisuudesta (täyttis ylemmän kuvan pahvipakkauksessa).

Luonnonripsarit

Kjaer Weis tuotteena on erittäin hyvä ja olen ollut siihen tyytyväinen. On riittoisa, ei valu, ei ole kirvellyt, pysyy hyvin varisematta, pidentää ja erottelee justiinsa sopivasti. Mutta. Ehkä jokin kuitenkin tökkii: Ulkoasu on jotenkin ”liian hieno”. Mitä luonnonmukaista on kullitetussa kuoressa tai luksuksen omaisessa punaisessa keinonahkamaisessa kotelossa? Mitä. Ulkonäköön on panostettu vähän turhaan ja se näkyy varmasti myös hinnassa. Myös Jolien postipaketointi närkästyttää; tuotteen kokoon nähden helkkarinmoinen pahviloota, joka on tukittu styroksipalleroita täyteen. Vaikka voisi varmasti ihan kirjeenäkin lähettää. Höh. Ymmärtääkseni tätä ei myöskään saa muualta.

Makuasioita, tottakai, mutta etsisin luonnonmukaisempaa, en suinkaan kiiltoa ja lyksystä. Tai turhaa tuhlustelua.

Luonnonripsarit

En tiedä, onko omituisia vaativia toiveitani mahdotonta täyttää, mutta sitä oikeaa ripsaria saatetaan vielä metsästää. Ehkä(?) saatan joskus kokeilla itse tehtyäkin, jopa. Onko kokemuksia DIY ripsareista, meneekö niiden kanssa ihan ”pandailuksi”..? Tai hermot jotenkin muuten?

– Taru

| kommentoi

| seuraa blogia: RSS | Facebook | Bloglovin | Google+ | Blogkeen | Blogipolku | Blogit.fi

Kategoria(t): luonnonmukaisempi

Tagged as: ,

4 Comments »

 1. Tuota Benecosin ripsaria minäkin olen kokeillut ja se tosiaankin kirveli! Mutta sitten se toinen benecosin versio, joka on erimuotoisessa putkessa, se ei oo kirvellyt yhtään. Sitä oon käyttänyt monta vuotta. En muista enää oliko pysyvyydessä eroa, mutta aika helpostihan tuo benecos lähtee – olen pitänyt sitä siinä mielessä myös hyvänä aisana, että putsaamiseen riittää vesi. Mutta koska tuota benecosia ei saa enää tästä kaupungista, vaihdoin merkkiä. Nyt on kokeilussa Zuii. Reippaasti kalliimpi, mutta oikein hyvä. Paremmin pysyy – työläämpi putsata. Ja sitä saa tästä kaupungista, ei tarvi tilata verkosta.

  • Kiitos vinkistä! Pitääpä tsekkailla tuo Zuii :)

   Hyvä pointti. Itse olen turhan ”fakkiutunut” siihen, että on niin pitkä matka kaikkialle, että hankkii ennemmin verkosta jos vain saa. Mikä ei ole kaikin puolin ihan hyvä juttu. Mutta jospa minäkin vielä kunnostaudun, parantamisen varaa olisi :)

 2. Totta turiset. Kullitus ja punainen keinonahka on kyllä kaukana luomusta. Pöh.
  En ole kumpaakaan kokeillut, mutta tiedän jo valmiiksi, että jos on pienikin mahdollisuus kirvelyyn, niin mulle käy niin. Silmät on niin herkät ihan kaikelle. Tää vuodenaika ehkä kaikkein pahin, kun katu- ja siitepöly lentää ja silmät vuotaa niin, että on jatkuva suolakerros alaluomen alla. Rapisee vaan :)

  • No eikö vaan. Pöh.

   Voih, tosi ärsyttävää :/ Mulla vaikuttaa ehkä(?) eniten pakkanen. Vaihtoehtoisesti saatan vain kuvitella, kun kylmällä se rassaa eniten. Joka tapauksessa tosi kiva kun on ensimmäiseksi silmät jäässä, kun menee talvella ulos :D

Kommentoi toki!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s