Kevät joka hymyili risukasalle

Kevät. Se voi toiselta kantiltaan, eli nurjalta puolelta olla aikas ärsyttävää aikaa. Ilon, valon, uusien alkujen, linnunlaulun ja kasvukauden torvisoiton ajankohta voi olla melko rassaavakin, jos edellä mainitut eivät varsinaisesti kompensoi tai paranna henkilökohtaista elonvaihetta. Tilanteen vaatiessa niin saa ja oikeastaan pitääkin olla, toisarvoisen toisarvoista. Kuten vuodenajat ja säätilat. Mielestäni.

Kevät joka hymyili risukasalle

Nyt täytyy kuitenkin todeta, pitkästä kertaa vuosiin, että jestas miten tänä keväänä on paistanut tähän risukasaan! En osaa edes sanoin kuvailla, millaista on ollut päästä, ts. lähteä yksistä helkkarin tulista. Tai osaisin, mutta ketään tuskin kiinnostaa, että tyypit esimerkiksi hihkuu riemusta, kun vessaan pääsee niin helposti :D Tai mihin vain, kaikki on tuosta vaan saavutettavissa tuskitta ja portaitta, voi uskomattomuus :D Että sitä tasoa on meitin ilot, ainoastaan itselle suuria ja merkillisiä.

Kevät joka hymyili risukasalle

Muutenkin intuitiota seuraten tehty suunnanmuutos vapauteen luistaa kuin pieni ihme. Jopa talo on juuri ja viimeinkin myyty, ihmeenpotkaisu kyllä. Vaikka olin jo henkisesti täysin valmis siihenkin, että kiinteistö olisi saattanut lopulta tyyliin lahota niille sijoilleen. Tarvittaessa valmis menettämään aivan kaiken lopunkin elämän aikana pinnistetyn, silmääkään enää räpäyttämättä. Tosipaikan tullen, mitä väliä, oikeasti. Oltiin jo niin litteitä kuorman alla, että yksi lysti vaikka olisi viety viimeiset vaatteetkin päältä. Mutta kivampi näin, tottakai. Onhan sekin mukavaa, että huvilasta ja mökistä on jollekin iloa. Suuntaa tai meininkiä tapahtuma ei tokikaan heilauta, omistusasuntoja kyllä tullaan etsimään, muttei itselle asuttavaksi vaan sijoitukseen. Vapaudesta me ei luovuta. Nih.

Vaikka oli jo erittäin vakaasti asennoiduttu, että yksi saakelin talo ei meitä enää kyykytä, tapahtui sille mitä tahansa, niin onpa kuitenkin entisestäänkin keventynyt fiilis. Ikään kuin viimeinenkin ovi kiinni vanhasta elämästä. Taino, sehän oli vain noin seitsemän vuoden periodi, ja jälleen kerran ihan kaikki on muuttunut. Muuttunut sekä pistetty muuttumaan. En tiedä, pitäisikö jo huimata vai mitä, kun ei yhtään tiedä mitä tämä seuraava 7v tuo tullessaan :)

Kevät joka hymyili risukasalle

Heitetyt kuperkeikat eivät johtaneet allikkoon, vaan mahdollisuuksiin. Nyt on vastaanotettu jotain muuta kuin uusia iskuja viilipyttynä hyväksyttäväksi. Parempaa tuuriakin on siis tullut matkaan. Hetkestä tai vuodenajasta voi ponnistelematta olla kiitollinen, jos olosuhteissa ja elämäntilanteessa oikeasti on lisääntyvää valoa juuri silloin.

Kiitos tästä keväästä. Se on totisesti ihmeellinen.

– Taru

p.s. Meillä on tänään 7-vuotishääpäivä ja meinattiin sen kunniaksi kyliltä kalakukko. Ei saatu, loppu. Noh, pistetään sitten perunat ja jauhelihat uuniin. Iltasella rillataan ehkä makkarat. Välittäjältä saatu skumppa imuroitiin jo eilen. Että sellaset ”juhlat”, meillä ei turhia pröystäillä tai pönötellä :D Hih.

| kommentoi

| seuraa blogia: RSS | Facebook | Bloglovin | Google+ | Blogkeen | Blogipolku | Blogit.fi

36 Comments »

 1. Ihanaa kuulla, että vihdoinkin näkyy tunnelin päässä jonkinlainen valo! Hyvä kevättä ja toivotaan onnen jatkumoa!

  T. Laura

  • Kiitos Laura! Ihmeellistä valoa on viimeinkin saapunut. Hetken tuo antoikin itseään odottaa ;) Sinulle myös valoisaa ja onnekasta kevättä <3

 2. Sanot, että tuskin meitä kiinnostaa, jos hihkutte riemusta, kun vessaan pääsee helposti. Väärin! Mun mielestäni on oikein terveellistä muistuttaa tällaista tyhjän ruikuttajaa siitä, ettei kaikki ole aina niin itsestään selvää. Voi joskus hetken miettiä ja laittaa niitä omia asioitaan arvojärjestykseen. (Jonka sitten yleensä jo unohtaa siinä vaiheessa kun tulee mieleen taas jokin valituksen aihe.)

   • Kuules ny, et ole tyhjän ruikuttaja, et sinne päinkään! Sähän vain kerrot asioista sellaisina kuin ne ovat. Se on just oikein ja hyvä, kyllä noita kiiltokuvablogeja piisaa. Mun mielestä ainainen yltiöpositiivisuus on tosi rassaavaa. Ei millään pahalla ketään kohtaan, niin vain on. Ei varmasti edes terveellistä, yrittää vääntää ikäviä asioita upeiksi ja mahtaviksi. Ei sovi mulle ;)

    Oi kiitos <3 Ihmeen vähän meitä itseä on hetkauttanut. Kaikista suurin ilo oli päästä pois silloin reilu kuukausi sitten :) Ja naimisissakin ollaan joka päivä, kiitollisina siitä. Kuulostaapa vähän imelältä, mutta niinkin vain oikeasti on :)

 3. Nyt tekis niiiin mieli kirjoittaa, että mitäs mää sanoin (tai siis kirjoitin), mutta en sano, koska en sano sitä koskaan :). Enkä kirjoita :). Se mun lause siitä teidän asunnon (en valitettavasti osaa enää käyttää siitä sanaa koti) kaupaksimenosta kaiken tän muun uuden, hyvän kylkiäisenä löytyy kyllä jostain aiemmasta kommentista. Ihan superia! Koska onhan se kuitenkin ihanaa, ettei se joskus niin tärkeä paikka jää yksin oman onnensa nojaan.

  Voi että mutta miten mulle tuli hyvä mieli tästä. Ja uskotko, että täällä on koko päivän satanut, mutta kun avasin koneen ja siinä tuli ekana näkyviin tää sun teksti, alkoi ulkona aurinko paistaa!! It’s a sign sanon mää <3

  • Mä muistan, erittäin hyvin :) Sanoin tiedätkö Miähellekin kun näitä kauppoja alettiin järjestellä, että nyt saattoi Annukan intuitio hyvinkin olla oikeassa :)) Tietty varaus kyllä pidettiin loppuun asti, on niin moni muka-ostaja kiristänyt ja pissinyt linssiin tässä matkan varrella. Parasta olla muistelematta, ettei tule savu korvista. Mutta, löytyi viimein ja sentään joku järjellä ja käytöstavoilla varustettu :)

   Ihana merkki! Se oli sitä aivan varmasti! Mää sanon kans niin <3

 4. Ihan mielettömän paljon onnea talokaupoista. Kerrassaan upea juttu, että talo löysi vihdoin uuden omistajan. Voin vain aavistaa tuota vapauden tunnetta, mikä teillä nyt on! Jospa nyt elon ja olon suunta kääntyisi vihdoin kunnon myötäiseen. Onnea muuten vielä hääpäivän johdosta <3

 5. Jesss! Jessss! Talo myyty, jippii hurraa! Olen hyvin iloinen teidän puolesta! :-) Ja ymmärrän hyvin sellaisenkin ilon aiheen, että vessaan pääsee helposti. Mulla on kans mättänyt joku vähän joka kohdassa kroppaa viime aikoina, että en pidä yhtikäs mitään – kuten vaikka helppoa vessassa käymistä – itsestään selvyytenä.

  Onnittelut myös hääpäivän johdosta!

  • Kiitos paljon! :))

   Näinpä juuri, itsestään selvyyksiä ei ole olemassa. Voi että se risoo toisinaan, ettei ole. Epäreiluimpina hetkinä voisi esimerkiksi hakata päätä seinään. Sitten ottaa sekin koteloon, ettei niin kannata tehdä ;)

 6. Voi että, ihanaa! Onnea! Nyt pääsitte vanhasta, hoitamattomasta asiasta ja lastista. Ja nyt kyllä kuulostaa kovin siltä, että te sen kuorman alle littanaksi litistyneet olette alkaneet oikoa jäseniä takaisin omaan muotoonsa.

  Ja ihan pakko kertoa, että nauroin katketakseni, kun tuossa eräänä iltana luin vanhan postauksesi, jossa kerroit Hanke-Akin lähettämästä kirjeestä. Saatiin makeat naurut ja vedet silmiin koko perheelle, kun luin kirjettänne ääneen niin että käytiin ihan facessakin tutustumassa ko. hahmoon :). Uskomaton, Pohjois-Karjalan hyvästä itsetunnosta ja identiteetistä kertova kamppis heillä siellä. Uskon, että viihdytte siellä paremmin kuin hyvin :)).

  • Kiitos Pilvi! Maanraosta se littanakin ponnistaa, hiphei! :))

   Juu, näin on. En lakkaa hämmästelemästä sitä voiman määrää, mikä saatiin ideasta että lähdetään vaan läiskimään. Että mitenkä me se rumba oikein kahdestaan vedettiin, kun pisaraakaan voimia ei enää ollut jäljellä, siinä kunnossa. Taika oli varmastikin päivämäärän saaminen, että milloin helpotus saavutetaan. Konkreettista maalia kohti on huomattavasti palkitsevampaa ponnistaa, kuin kuvitteellista toivoa. Vaikka sitäkin tottakai tarvitaan, toisinaan tosi paljon.

   Hihii, eikös olekin todella mainio tuo Hanke Aki! Satuitteko katsomaan ulkopaikkakuntalaisille suunnatun videonsa? ”Ikean me käskettiin painua niin pitkälle kun pippuri kasvaa” :D :D

 7. Ihanaa! Lastia vähemmän ja valoa kohti :)
  Vessaan pääsy on tärkeää! Laittaapa omatkin asiat taas oikeisiin mittasuhteisiin. Annukka tuossa edellä kommentoi, että alkoi aurinko paistaa postaustasi lukiessa – et kyllä usko, mutta niin kävi täällä Pirkanmaallakin :)

  • No niinpä. Kyllä ihminen tarvitsee joitakin perusasioita, jotta viitsii ilakoida kevään valosta ynnä muista :) Vaan viime viikkoina sitä on ollut, iloa :)

   Voi että, miten mahtavaa! Ajatella, että tää risukasa pistelee nykyään auringonvaloja päälle. Ihmeiden aika ei tosiaankaan ole vielä ohi! :))

 8. Löytäisipä se aurinko näillekin raunioille….

  Ihana nähdä – ja nyt on minun elämässäni SE hetki- että repäiseminen entisestä onnistuu. Meillä vaan purkaantuu liitto.

  Imen täältä muutosvoimaa, kiitos sinulle siitä.

  • Nonni, silmäkulmassa läikähti. Toi on tosi heviä settiä. Lämmin Kiitos, että olen voinut olla jotenkin avuksi. Älyttömän paljon kantavia voimia matkallesi Kaisa!

   <3

 9. Onpa ihana lukea uusista ilonaiheistanne, vapaudestanne ja sitten vielä talokaupoista. :) Ja näytätte viettävän kevättä upeissa maisemissa. Täällä Irlannissa on tänään hurjan myrskyistä (sekä oikeasti että kuvaannollisesti), mutta Valo-blogi toi valon päivään. :) Kiitos inspiroivuudestasi, ja roppakaupalla lisää onnellisia päiviä teille!

  • Oi. Kiitos kauniista sanoistasi <3 <3

   Hitto. Toivottavasti myrskyt on laantumaan päin. Valoisia tuulia sinne oikein paljon!

 10. Voi miten mahtavaa kuulla, että elämä hymyilee teille jälleen! Olen tosi onnellinen puolestanne. Joskus olen itsekin miettinyt, että onko se elämä tosiaan seitsemän vuoden jaksoissa ja siten hups, suunta muuttuu. Sellaiselta on välillä ainakin omassa elämässä tuntunut. No, ehkä moni asia on vain sattumaa. Ihanaa, että voitte nyt nauttia levollisin mielin noista kuviesi upeista keväisistä maisemista! <3

  • Kiitos Päivi! <3

   Niin, liekö totta vai sattumaa, mutta kummallisesti näyttäisi seitsemän vuoden jaksot pitävän paikkaansa. Ihme juttu.

  • Kiitos paljon Jenny!

   On sullakin yölukemiset, hih. Totta kyllä, että unettomana on mukava lueskella esimerkiksi blogeja. Unohtaa hetkeksi ne omat unettomuuden syyt :)

 11. Oi, mahtavaa, onnea sekä hääpäivästä että talokaupoista, viimein! Niin se kevät toi teillekin aurinkoa :) Kevät on muutoksen aikaa ja on totta, että kevät lähinnä masentaa jos oma sijainti on umpikuja. Jos ei vaan voi alkaa kukkia kilpaa luonnon kanssa, herätä valoisaan uuteen aamuun ja aloittaa uutta vuodenaikaa ja pälä-pälä kaikkea ihanan runollista. Jos kertakaikkiaan tuntee olevansa kahlittu siihen vanhaan, ryvettynyt talvenruntelemassa roskassa ja täynnä talven väsymystä. Kyllähän tuo aurinko silti ärsyttävästi paistaa suoraa silmiin ja häikäisee. Pakottaa hitto vie, niihin muutoksiin, mihin itse pystyy vaikuttamaan.

  • Kiitos Annakreeta! :)

   Niin osuvasti kuvailit, että kokemusta on niin sulla kuin mullakin. Siitä on tosiaan runollisuudet kaukana. Maata kiertävälle radalle voisi lähettää kaikki pälä-pälät, kun on niissä tiloissa ja tilanteissa.

   Voimaa.

 12. Onnea hääpäivästä!
  Ja mahtavaa kuulla talokaupoista. Ilahutti niin maan perkuleesti ihan näin virtuaalituttavaakin, voin kuvitella teän riemun. Käyn joku päivä myöhemmin lukemassa muista muutoksista, nyt töit kutsuu aamukahvin jälkeen.

  • Ai niin, olen tykännyt tavastasi löytää myös niinä heikkoina hetkinä pieniä valoja, viime postauksiessa läikkyi jo paaaljon valoa.<3 tuli itellekin varsin valoisa olo. :)

   • Kiitos ihana Eila <3

    Jee, mahtavaa että olen onnistunut :) Etsitty niitä valonpilkahduksia ainakin on, ns. kissojen ja koirien kanssa, jollei muuta ;D

  • Kiitos Erja :) Muuta ei voi päätellä, kuin että ollaan nyt tehty oikeita valintoja ja päätöksiä, kun lähti niin moni umpikujassa majaillut juttu kulkemaan :)

Kommentoi toki!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s