Wabi sabeja pintoja

Meinattiin aluksi, ettei oteta yhtään ulkokalustetta mukaan. Ihan hyvä, että kyytiin kuitenkin lähti yksi pöytä ja yksi penkki, muuten olisi aika orpoa. Tai vaiva etsiä pihalle jonkinlaista istuinsijaa.

Hienoimpien ja eniten laitettujen kalusteiden sijaan valittiin kaikkein kulahtaneimmat. Varsinkin pöytä on merituulen tuivertama ja kauniisti kuluttama, öljyämättömänä osittain jo täysin harmaa. Vanha minä olisi varpisti hankkinut sävytettyä öljyä, ja tuhertanut pöydän välitkin vesiväripensselin kanssa. Uusi minä sen sijaan hankki väritöntä öljyä, sipaisi puuta nopsasti hiekkapaperilla ja pensselöi liemet pintaan suht huolettomasti; siinä kaikki. Haluan ja tykkään, että kuluminen ja jäljet ovat reilusti näkyvissä. Se on vaan jotenkin sielukasta.

Wabi sabeja pintoja

Wabi sabeja pintoja

Wabi sabeja pintoja

Wabi sabeja pintoja

Wabi sabeja pintoja

Tuli mieleen, että sattuupas uudet linjat osumaan yhteen Wabi sabi -oppien kanssa:

”Katoava kauneus – kyky arvostaa kauneutta, joka tulee ja menee” (viides perusajatus)

”Wabi sabi -ajattelulle ominaista on, että elämää edustavat esineet, joiden kauneus on lyhytaikaista. Elämällä on alku, keskivaihe ja loppu kuten kukalla, joka kehittyy nupusta, kukkii ja pudottaa sitten terälehtensä. Zeniläisen ajattelun mukaan kuolema muistuttaa meitä siitä, että meidän pitää käyttää parhaamme mukaan hyväksemme elämän jokainen sekunti. Siksi kuolemasta tulee myönteinen kannustava voima.”

Eli ruma on oikeasti kaunista, kun katsoo ilman ennakkokäsityksiä tai pinttyneitä tapoja, välittämättä siitäkään mitä tai miten muut ajattelee. Ihan totta on.

Grilleistä mukaan lähti vain pienehkö matkagrilli, hiilillä käyvä. Kuvassa juuri äsken varastosta kaivettuna. Hitsin kätevä kokonsa puolesta, voi ottaa retkellekin. Mihin kaksi erakkoa ihmistä tarvitsee valtavia grillejä? No ei mihinkään. Jynssätä ja kiillottaa tuon varmasti voisi, kuitenkin… On edelleen hyvin pitkälti samassa kuosissa kuin silloin, kun aikoinaan sen pikkurahalla käytettynä ostin. En oo näköjään jaksanu pahemmin stressata yhdestä grillistä.

Viimeisissä kuvissa on maaterassin sammaleisia laattoja. Minusta ne on kauniit justiinsa noin, luonnollisina. Vaikka voi tietysti olla, että sammal vähän ”syö” betonilaattaa, kuten varmasti tekeekin. Siltikään en tahtoisi pilata sammaleista tunnelmaa. Ei kiinnosta nyppiä edes rikkaruohoja, mitäs noista. Ei mittään haittaa.

Kesän lähtölaukaus än-yy-tee nyt

Kaunista vappua teille kaikille ihanille! Täällä on +16,5 astetta varjossa, oho. Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja kaulushaikara ”soittelee tuubaansa” aika komeasti; on meillä konsertit ja ulkoilmatapahtumat. Jokohan kohta kehtais sekoitella ensimmäisen GT:n lauantain ja huomisen lepopäivän kunniaksi..? Isäntäkin on ollut niin toimeliaana, autot pesty ja mitä se on tuolla häärännytkään, että jonkun sorttista palkintoa taitaisi olla vailla :D heh heh.

Tsin tsin!

– Taru

Lainaus kirjasta Simon G. Brown: Wabi sabi – Elä tässä hetkessä kotona.

| kommentoi

| seuraa blogia: RSS | Facebook | Bloglovin | Google+ | Blogkeen | Blogipolku | Blogit.fi

8 Comments »

 1. Meillä oli joskus just tommonen grilli! Nyt on kaasugrilli, mutta sen kokoinen, että sillä just grillaa kahdelle. Hullua ostaa semmonen pikkuauton kokoinen grilli sitä varten että joka toinen vuosi sattuu tulemaan grillausvieraita.
  Onpas teillä lämmin vappukeli, täällä ei ihan niin lämmintä, mutta ihan jees – illalla kai alkaa sataa…Lupsakkaa vappua, otapa sitö GT:tä, mä otin jo siiderin ja itte tehtyä simaa :-)
  Ja sammal on ihan loistaava betonilaatan ja kallion peitettä!

  • Hauska sattuma! Eikös olekin / ollutkin näppärä! Jotenkin suloinenkin :) No juu – meillä oli just sellainen pikkuauton kokoinen härveli. Jonka sitten myin puoli-ilmaiseksi pois tieltä. Plus pari muutakin oli, en tajua miksi. Miten lie on edes itselle perusteltu, kun piti aikoinaan ostaa rautakaupan suurin grilli. Hitonmoinen vaivakin siinä oli, ärsyttävää putsailla kaiken maailman parilat sun muut. Täysin rehellisesti sanottuna ei ole tippaakaan ikävä :) Täällä on myös milloin vain käytettävissä grillikatos kaasugrillillä, jos tahtoo, ja muutama muu tunnelmallinen tulipaikka. Joten, ei varmana enää hankita muuta omaa grilliä.

   Joo, viime päivinä on ollut lämpöistä. Melkein kaikki talvilumetkin on jo sulaneet. Kesää pukkaa nyt kovaa vauhtia.

   GT lasissa – check. Pinkki pilli – check. Sitruunat unohtui kauppalistalta, mutta sehän ei pääse juomaa pilaamaan. Säästöä vain ;D

 2. Hauskaa vappua sinne jonnekin! :)

  Hymyilytti tuo kuvaus haikaran tuubasta… nimittäin itse juuri pari päivää sitten kysyin luontofriikki-pojaltani, että onko hän jo kuullut sen järven toisella rannalla töräyttelevän tuubahaikaran töräytyksiä. En vaan millään saanut päähäni sitä oikeaa lajimääritelmää, siis kaulushaikaraa! Hyvä jos erotan variksen harakasta ja lokinkin tunnistan, mutta siihenpä taitaa jäädä… :D

  Täällä pojat tekevät munkkeja ja itse aloittelen perunasalaatin tekoa, kaupan sellaiset kun ei ole oikein hyviä…

  Aurinko paistaa ja on lämmintä! Eihän muuta vappuun tarvitakaan!! :)

  • Eiks ookin hauska tuuban töräyttelijä tuo kaulushaikara :) Mä en ollut ennen kuullut, tai havainnut, mutta täällä ”torvet soi” niin taajaan, ettei voi olla kiinnittämättä huomiota :) Toinen erikoinen ja kaunis on taivaanvuohi, mutta niitä en ole näillä huudeilla kuullut. Entisessä paikassa paljonkin, niitä hengaili välillä pihamaallakin ihan silmien alla. Miten voikin tavallaan niin pienestä linnusta lähteä sellainen ääni.

   Kuulostaa namukkaalta. Itse tehdyt perunasalaatit on kyllä hyviä!

 3. Mukavan kuuloista olemista teillä siellä! Ja miten kiva ilma!!

  Täällä on satanut vettä ihan koko päivän ja ollut viileää. No, luinkin jostain, että Kouvola on ollut tänään Suomen sateisin paikka… jos vaikka huomenna sitten paistaisi. Itse olin tänään töissä 9-15 ja vappuaaton ateria syötiin sen jälkeen: ranskalaisia ja nakkeja (muille) sekä soijapyöryköitä (mulle). Ja kaupan perunasalaattia. Kyllä oli niin terveysateria taas, että ei paremmasta väliä… Ilta on mutusteltu sipsejä ja pari Icelanderia olen kiskassu naamaan myös. Tein vähän jumppaa telkkarin äärellä, ja jalkakylvyn myös. Ihan outoa olla vaan kotona, yleensä ollaan aina oltu naapurissa… Toisaalta kiva olla kotona, toisaalta tämä tällanen ei kyllä tavallisesta arki-illasta eroa mitenkään… Huomenna sitten munkkeja meinasin paistella.

  Grilleistä vielä: meillä ei ole minkäänlaista. Vuosien mittaan meillä on ollut montakin, mutta kaikki ne on olleet pallogrillejä, sellasia ihan halpoja. Ei koskaan jakseta pitää huolta mistään kapistuksista (pallogrillitkin on aina jääneet lumen alle ruostumaan…), eikä myöskään grillata koskaan muuta kuin makkaraa, joten hittojako me millään grillillä tehtäis. Viimeisin ”grilli” meillä on ollu muutama tiili ristissä ja niiden päällä ritilä, joka on ollut peräisin vanhasta kanihäkistä……. (kuulostaa tosi hygieeniseltä…) Nyt näyttäis sekin tiilikasa luhistuneen. =D

  Voi että. Minusta tuo teidän nykyinen elämä kuulostaa kyllä koko ajan vaan ihanammalta. Teidän vanha talo oli kertakaikkisen ihana, mutta… jotenkin vaan tämä nykytilanne ja riippumattomuus tavarasta ja omistamisesta kuulostaa niin onnelliselta olotilalta. Nauti! ♥

  • Me pidettiin kiinni perinteistä, eikä tehty tai syöty mitään perinteistä. Vastarannan kiisket, heh.

   Tiiligrillithän on oikein hyviä. Ritilät palaa kyllä hygieeniseksi :) Mutta joo, just näin; jos ei tarvitse, niin miksi ihmeessä pitäisi. Se, että kaikilla muillakin on jotain, ei ole mikään syy. Mun mielestä ainakaan :)

   Oi kiitos ♥ Näin ne ajat muuttuu ja ihmeellistyy. Yksi omistusasunto meillä itse asiassa jo on (joka laitetaan vuokralle), ja sekin on kieltämättä heti vähän ahdistanut. Tulee huoli ja huolehtiminen siitä, tästä ja tuosta. Taino, ei läheskään niin suuri huoli kuin talosta, mutta kuitenkin. Omaisuudesta on aina myös murhetta, kun tarkemmin ajattelee, niin se vaan menee.

Kommentoi toki!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s