Luonnonmukaisempaa sänkypatjaosastoa

Suunnitelma virisi jo viime vuoden puolella, kun Jovelat hankkivat Porin Villa & Peitteestä niin kympin kuuloiset patjat ja muut sänkyvetimet, että oksat pois (Johannan postaus ekopesästä tässä). Tuolloin en kuitenkaan jaksanut edes funtsia, miten jenkkisänky olisi saatu talon kolmannesta kerroksesta alas ja uutta tilalle, eikä tietysti mitään järkeäkään kun muutto oli jossain vaiheessa tuloillaan. Vaan nyt levätään paremmin, uudenlaisten patjojen voimin.

Luonnonmukaisempaa sänkypatjaosastoa

Kyseessä on luonnonmateriaaleista Suomessa käsin tehdyt futonit ja sijauspatjat, joissa vaihtoehtoina on puuvillaa, villaa, kookosta, luonnonkumia ja hevosenjouhea. Antistaattista ja ilmavaa, kuten tietysti myös biohajoavaa, mikä ilahduttaa vaihtoajankohdan tullen. Erittäin hyvän tuen ja nukkumismukavuuden lisäksi on havaittu sama sivuvaikutus kuin Jovelassakin, kropan jumitusta ja kolotusta lievittävä ilmiö. Ikään kuin jäsenet ja ranka pysyisivät paremmin paikoillaan (?). Ei tartte enää aamuisin vaikeroida, että mikähän nosturi nostaisi sängystä ylös, kun ei itse meinaa päästä. Niin hienoa :)

Collage_Bed_1
Collage_Bed_2
kollaasien kuvat lainattu omin luvin porinvillajapeite.fi

Useista vaihtoehdoista meille tuli yllä läpileikatut villa-kookos futon, hevosenjouhi kasettisijauspatja, villatäytteinen patjansuojus sekä villatäytteiset tyynyt, toinen väliompeleella ja toinen ilman (mainiot nekin). Kertovat sivuilla villatäytteiden sopivan erinomaisesti esimerkiksi reumaatikoille, ja näin tuntuu olevan myös minun kohdalla. Ennen tilausta vielä kyselin ja tarkistelin mitkä olisivat parhaat palaset, kun kummallakin on sitä sun tätä kremppaa jne. Ystävällistä palvelua sain.

Luonnonmukaisempaa sänkypatjaosastoa

Luonnonmukaisempaa sänkypatjaosastoa
Hetakin tykkää kasettisijauspatjan päällisen lammaskuvioista. Hän tosin tykkää ihan mistä tahansa, missä saa olla jotenkin tiellä osallisena…

Luonnonmukaisempaa sänkypatjaosastoa

Luonnonmukaisempaa sänkypatjaosastoa
Futon 14 cm + kasetti 7 cm + patjansuojus 1 cm

Luonnonmukaisempaa sänkypatjaosastoa

Hinta on luonnollisesti piirun verran kovempi kuin halvoissa massapatjoissa, mutta kuitenkin varsin edullinen laatuun nähden. Ei mitään Hästensin kalleusluokkaa siis, parivuoteen levyisen futonin saa alkaen jo muutamalla satasella. Sen päälle on ymmärtääkseni ”pakko” laittaa vain patjansuojus, miten tykkää ja/tai tarvitsee. Jos jotakuta kiinnostaa sama setti, nämä maksoivat kotiintoimitettuna vajaat 1400 euroa. Huomioituna löytämäni -10% alekoodi (ei valitettavasti voimassa enää, oli Kemikaalicocktailissa). Eli tarjouksiakin kannattaa kyttäillä ja googletella, jos on ostoaikeet mielessä.

Toimitusajaksi kerrotaan kolme viikkoa, meillä toteutui neljä. Futonin kestävyydestä kysyessäni luvattiin noin 7 vuotta, mutta se voi vaihdella, myös ylöspäin.

Luonnonmukaisempaa sänkypatjaosastoa

Futon tarvitsee alleen hengittävän puusälepohjan. Patjantoimittaja myy sängynrunkojakin, mutta minusta ne olivat turhamaisen kalliita (kaksi 80 cm levyistä runkoa noin 800,-). Itse hankittiin tori.fi:stä käytettynä tukeva puurunko päätyineen, mallia Askon (vain 65 euroa, ihme löytö), johon ostettiin valmis sälepohja Sotkasta (tarjouksesta alle neljä kymppiä, jolla ei saane edes höylätavaraa, jota aluksi pönttöyksissämme meinattiin). Säleiden paksuus on 1,8 cm, eli hieman pilipali-sälepohjia paksumpi. Pohja pistettiin joka laudan alapuolelta pienillä kulmaraudoilla kiinni, jotta pysyy varmasti paikoillaan. Ruuveille porattiin reiät ja kiinnitettiin muttereilla, näin kestää tulevaisuudessa myös purkua ja kasausta.

Luonnonmukaisempaa sänkypatjaosastoa

Laadukkaisiin ja levollisiin patjoihin kannattaa sijoittaa, niin aina sanotaan. Viisaasti vähän vähemmälläkin saa uniluksusta, joka ei maksa tonnitolkulla. Täältä annetaan Porin Villa & Peitteen tuotteille kirkkaat viisi tähteä!

– Taru

p.s. Kuten tapana ja periaatteena on, postaus ei sisällä lahjottua mainontaa tai yhteistyötä.

| kommentoi

| seuraa: RSS | Instagram | Facebook | Bloglovin | Google+ | Blogkeen | Blogipolku | Blogit.fi

8 Comments »

  1. Ai että, tekin tykkäätte yhtä paljon kuin Jovelassa tykätään näistä!? Tämä vahvistaa kyllä sitä ajatusta, että kun patjanvaihto on ajankohtainen niin tiedän mihin suuntaan :)
    PS. Maatuva patja on nerokas keksintö

  2. Onnea hankinnasta!!! Patjat / sänky on ollut pitkään myös täällä hankintalistalla, mutta en ole vaan saanut aikaiseksi ryhtyä… Tämä postaus taas nostatti innon, josko saisin aikaiseksi.

  3. Tämähän tuli kuin tilauksesta. Meillä on nimittäin ollut patjan vaihto suunnitelmissa jo pitkään, ja tuommoinen futon kuulostaa erittäin sopivalta. Pitäisi päästä koeamakaamaan – harmi vaan kun firman näyttelytilat ovat meiltä niin kaukana.

    • Nonni :) Vähän jänskätti meitäkin, kun ostettiin täysin ”sika säkissä”. Ei millään viitsinyt Poriin asti täältäkään… Onneksi pakettien sisältö oli odotusten mukainen, huh.

Kommentoi toki!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s