Vanhan kansan suolakääre

Merisuolakääre

Apukeino sellaiseen, mihin ei ole todistettu mitään estokeinoa? Aina voi vähintään yrittää…

Oikea käteni, tai siis olkapääni, oireilee samoin kun vasen olkanivel viime kesänä ennen jäätymistään. Sama erikoinen ja erilainen jomotus, jota kesti muutaman viikon ennen kuin napsahti kunnolla. Vaikka tiedostan, että se vaan on ns. housussa sitten, jos näin käy toisellekin olkapäälle, niin kokeilen kuitenkin vanhan kansan suolakäärettä estohoitona. Sitä jäsenkorjaaja suositteli menneen nivelen helpottamiseen, kun jäsenkorjausta ei vielä voi yrittää. Joten miksipä ei periaatteessa voisi myös estää uuden syntymisen..? Olen onnistunut hävittämään saamani laput johonkin, mutta onneksi netistä löytyi saman reseptin ohjeita:

Vanha perinteinen hoito; merisuolakääre

”Tulehdusvaiheessa ja mm. akuutissa iskias-oireessa vältä kaikkea lämmintä. Käytä ohjeen mukaan viileää merisuolakäärettä 1-3 kertaa päivässä kerrallaan 45 minuutin ajan. Merisuolakääre on erinomainen apu mm. tulehduksiin, turvotuksiin, nivelkipuihin, lihaskipuihin ja venähdyksiin.”

Merisuolakääre

”Kahvikuppi puolilleen merisuolaa, lisää kiehuvaa vettä, jotta suola sulaa.
Kaada sulanut suolaliuos isompaan astiaan (esim. taikinakulho), johon lisäät litran viileää (n.+20-asteista) vettä. Kostuta tässä liuoksessa pieni froteepyyhe, purista ylimääräiset vedet pois ja laita kipukohdan päälle. Voit käyttää myös froteesukkaa, josta kärki on leikattu pois. Näin voit kummastakin päästä avoimen sukan sujauttaa esim. kipeää kyynärpäätä, rannetta, polvea taikka nilkkaa hoitamaan. Säilytä nestettä huoneenlämmössä ja käytä tarvittaessa. Akuuttitilanteissa käärettä voi käyttää joka tunti 10 minuutin ajan.”

Lainaus Saana Monthanin sivuilta.

Murehtia ei tietysti kannattaisi etukäteen, mutta miten esim. muuttohommat ja sen sellaiset – saas nähdä. Ja miten noin ylipäätään, jos mulla on kohtapuoliin kaksi toimintakyvytöntä kättä (miten asioin itse edes vessassa? en mitenkään). Eniten kuitenkin kammottaa se järjetön ja auttamaton kipu kuukausitolkulla putkeen. Ei helvetti, hyvin lievästi sanottuna. Noh, ihan vielä ei ole housussa saakka, joutaahan tuota veetuttamaan myöhemminkin. Ihmeenkin mahdollisuus voi olla, ettei toinen olkapää jäädykään loppuun asti. Tiedä häntä.

Ootteko kokeilleet suolakäärettä mihinkään vaivaan?

– Taru

| kommentoi

| seuraa: RSS | Instagram | Facebook | Bloglovin | Google+ | Blogkeen | Blogipolku | Blogit.fi

Kategoria(t): terveys, vaihtoehtoinen

Tagged as:

18 Comments »

 1. Jos jostain löydät niin suosittelen lämpimästi kokeilemaan icewave kipulaastareita, lievittää kivun todella nopsasti.. Niiden avulla sa esim helpommin nukuttua kun kova kipu vie yöunet mennessään! Haleja

  • Kiitos Linda vinkistä! Noita voiskin koittaa, vähintään muihin särkyihin :) Nyt mulla on kokeilussa sellanen magneettijutska, mutta ei ainakaan toistaiseksi vaikutusta. Olkapää jos taas menee yhtä pahaksi kuin ed. kerralla, niin olen jo päättänyt tarpeen vaatiessa hankkia vaikka morfiinia… Tällä kertaa en yksinkertaisesti hyväksy lääkäreiden voi-voi vastauksia, ettei siihen ole apua. On vaan pakko olla jotain toimivaa kivunlievitystä (tai vaikka huumetta), ettäs tietävät. Prkl. Nyt oon muuten niin voimissani, että periksi en anna sitten millään :)

   Haleja sinne myös <3 <3

 2. En oo ees kuullut suolakääreestä saatikka kokeillut sellaista, mutta arvelisin, että se saattaisi teoriassa toimia niin, että se pyrkii imemään kehosta nestettä itseensä ja näin ollen vähentämään turvotusta jos sellaista on. No, oli toimintaperiaate mikä hyvänsä, toivottavasti suolakääre auttaa tai ees joku, jotta sulla edes yksi käsi pysyisi toimintakunnossa!

  Magneetin pitäisi olla vissiin about pyykkikoneen kokoinen, jotta sillä edes teoriassa voisi olla jotain vaikutusta suuntaan tai toiseen…

  Toivotaan nyt kuitenkin parasta, ettei tarvii lääkäreiltä lähteä huumeita pyytämään! Jos mun sympatiasta on mitään apua, niin pitäisi jo helpottaa hieman kummassakin olkapäässä :-)

  • :D :D

   Vois tulla olkapäähän ”hieman” lisäsärkyä, jos pesukoneen kokoista magneettia olalla roudaisi. Hehhee.

   En tiiä joo, miten suolakääre vähentää tulehdusta, mutta pitäähän sitäkin yrittää. En ole varma kumpi vaikuttaa, suolavesi vai kääreen viileys, mutta kyllähän tää ainakin tällasta pienempää jyskytystä helpottaa. Tai sitten syynä on sun sympatia, jolla on aivan varmasti merkitystä myös :) Kiitos :))

 3. Hei pitkästä aikaa!
  Ja onnea ja onnellisuutta uuteen kotiin. Tosin olen näköjään jo yhden kodin perässä, mutta seuraavaan myös :-)

  Että toinenkin olkapää, no hitto! Kannattaisko pyytää lääkäriltä rtg-kuvaan lähete? Alkuvaiheen nivelrikko kun oireilee aikalailla samoin. Tiedän, kun mulla on toisessa olkanivelessä.
  Tää mun jäätynyt on nyt siinä vaiheessa, että ihan varovaisesti toivon pahimman olevan ohi. Ja se pahin oli sellasta, että pari viikkoa meni todella vähillä unilla, kolme yötä täysin nukkumatta, kivun takia. Sain sitten olkaniveleen sekä puudutuspiikin että kortisonipiikin, ja lääkityksenä tuli opiaattia (morfiinijohdannaista), Panacodia ja Burana 600 mg. Puudutuspiikki auttoi melkein heti ja parin päivän kuluttua kortisonikin alkoi vaikuttaa. Opiaatit jätin viikon kuluttua pois, kun pää meni tillintallin ja viikko siitä myös Panacod jäi pois, kun maha meni tillintallin… Nyt olen harkitsemassa vähentää Buranan päiväannosta neljästä kolmeen tablettiin. Ja vatsaani rauhoittelen maitohappobakteereilla. Uuden kortisonipiikin lääkäri lupasi pistää kuukauden kuluttua, jos on tarvis. Ans kattoo nyt.

  Suolakääreestä ei ole kokemusta, mutta terävimmän kivun olen saanut nopeimmin pois kylmäpakkauksella. Se on sellanen monta kertaa käytettävä, jota pidetään väliajat pakastimessa, niin on aina valmiina. Kylmä estää tulehduksen leviämisen, mutta sen pitää olla todella kylmää, siksi pakastinsäilytys, sanoi lääkäri.

  Yksi perimätietojuttu voisi olla kokeilemisen arvoinen. Isoäitini, jolla oli näkijänkin vikaa (ja löytyy suvun historiasta yksi parantajashamaanikin!), suosi vanhoja keinoja, joista muistan parhaiten kaalinlehden. Pari isoa kaalinlehteä laitetaan vaikka kelmujen väliin ja kaulitaan sen verran raskaalla kädellä, että lehdet mehustuvat. Sitten vaan äkkiä lehdet kipeän nivelen päälle, ympärille vaikka sitä samaa kelmua, ettei mehut pääse karkuun ja päälle joku pyyhe tms. pitämään käärettä paikallaan. Kannattaa pitää useampi tunti, vaikka yön yli.
  En tiedä mikä siinä vaikuttaa, mutta hällä väliä kunhan vaikuttaa! Mulla on ollut kaalinlehtiä ainakin kolhituissa polvissa, venähtäneissä ranteissa ja taisi joskus olla nuljahtaneessa nilkassakin. Sen muistan hyvin, kun polvi alkoi turvota jalkapallon kokoiseksi ja uhkailtiin jo punkteerauksella, niin kaalinlehtiyön jälkeen turvotuksesta ei ollut enää jälkeäkään.
  Voip olla, että jotkut väittää uskotteluksi tai plaseboksi, mutta mitäs väliä sillä on, jos auttaa. Pahimpina kipuöinä olisin vaikka kuumilla hiilillä kävellyt, jos joku ois sanonut, että sillä kipu lähtee!

  Oliskohan sen shamaani-esiäidin taidoista edes vähän periytynyt mulle asti, ainakin yritän manata Sinunkin kipuja pois, on tää niin pirullinen vaiva. Niin että jos ensi yönä näkyy taivaalla jotain outoja valoilmiöitä, niin mä se vaan olen, kun lähetän shamaani-esiäidin avuksi täältä toiselta puolen Suomea…
  Ja käy myös potkimassa sitä voi-voi-lääkäriä, listaa vaikka nuo mun saamat tropit mukaan ja ilmoita, että nyt troppia prkl!

  Kaikkea hyvää iso sylillinen!

  – Maritta

  • Moi Maritta! Kiitos kovasti onnitteluista ja kaikista vinkeistä! :)

   No saakeli. Niin aattelinkin, että onhan se nyt jumaliste pakko olla jotain, esimerkiksi just morfiinijohdannaista. Kärvistelin viimeksi tiedätkö seitsemän (!) kuukautta sen kamalimman kipuvaiheen kanssa. Kaiket yötkin huusin kuin syötävä millinkin liikahduksesta. Tiedät varmasti tunteen…

   Minulla kortisonipiikit auttoivat lähinnä vain pieneen liikkuvuuteen, lähinnä kyynärpäästä alaspäin. Mitään kunnon kipulääkkeitä (siis toimivia) en saanut, kun ei sellaisia kuulemma ole. Hmph. Jos tästä nyt sitten sama riemu repeää, niin marssin kyllä suoraa päätä yksityiselle. Katson jostain suuremmasta kaupungista näiltä leveyksiltä, enkä vastaanota yhtään voi-voi vastausta :)) Viimeksi olin muutenkin niin lyödyissä tiloissa, etten jaksanut riittävästi taistella ja pyristellä hoidon eteen.

   Ai miten mielenkiintoista! Tuo kaalinlehtikikka menee takuuvarmasti kokeiluun! Mulla on välillä ihan saman kuuloista ”potkupallopolviongelmaa”. Vielä kun oltiin siellä omakotitalossa, en loppuaikoina päässyt enää yhtään porrasta ilman polvitukia. Se ilmiö on nyt helpottanut, kun ei oo portaita, jes. Vaan kyllähän ne vieläkin välillä oireilee polvetkin. Vaan nytpäs mie lyönkin niihin kaalia, hah! Ja olkapäihin kans :)

   Oi, kiitos <3 Kaikkea mahdollista apua saa ehdottomasti lähettää <3 <3

   • Vielä vähän lisätietoa: tässä on hyvä artikkeli kivunpoistosta:
    http://www.terve.fi/kipu/voimakkaat-kipulaakkeet-eli-opioidit
    Mulla oli tota tramadolia ja Panacodissa on kodeiinia, jota toi tramadol tarvitsee kaverikseen.
    Sivuvaikutuksina mainitaan ko. artikkelissa mm. huimaus ja ummetus. M.o.t.

    Potkupallopolvesta muuten, varmaan tiedätkin, mutta varoiksi kuitenkin, että olethan tarkkana, jotta samassa jalassa varpaat ja polvi ovat aina samaan suuntaan! Ainakaan itselläni ei tarvita kuin pieni kiertoliike, esim. just portaita alas mennessä, niin samantien joku pirulainen kiertää puukkoa polvessa. Jos sattuu twistamaan kummallakin polvella, niin onpahan pirun vaikeaa ontua molempia jalkoja yhtäaikaa.
    Nyt meen lähettämään esiäidin liikkeelle ;-)

    – Maritta

    • Olipa hyvä artikkeli! Kiitos! Sivuvaikutuksetkaan eivät kuulosta liian pahalta :) Kuten sinäkin aiemmin totesit, niin tiettyinä aikoina sitä kävelisi ihan tosissaan vaikka tulisilla hiilillä, jos olisi pienikin mahdollisuus että se auttaisi…

     Oi kyllä – Takuuvarma nakki saada puukosta polveen. Juurikin alaspäin kulkeminen on vaikeinta. Uh. Porrasrasitus ylipäätään alkaa hyvinkin nopsaan keräämään vettä ja potkupalloa.

     Heh, en tiiä kuka poikkesi, mutta mulla kivisti aamulla herätessä toista polvea ;D Paljon parempi vaihtoehto kuin olkapään paheneminen :))

 4. Linda mainitsi Icewave-kipulaastarit. En ole nyt ihan varma, onko nimi sama kuin niillä, mitä itse kokeilin, mutta tuo Ice kyllä viittaisi siihen, että ainakin jotain samantapaisia ne oli. Fysioterapeutilta ostin ja niillä oli kyllä kipua lievittävä vaikutus. Joskin siinä vaiheessa, kun kipu ei vielä/enää ollut kokovartalokipuhelvettiä. Oli tavallaan sellainen jättikokoisen laastarin tapainen kylmägeelipakkaus, jonka vaikutus kesti muutaman tunnin.
  Vähän kyllä ihmetyttää, jos noin nopealla aikavälillä alkaa toinenkin olkapää oireilemaan. Tai siis kyllä mullakin alkoi, koska käytin sitä toista kättä (joka ei oo mun normaali ”toimintakäsi”) silloin, kun se jäätynyt oli pois pelistä, mutta ei siitä kyllä uutta jäätynyttä olkapäätä kehittynyt. Kopkop. Ortopedin mukaan 4-5 vuoden jänteellä usein kyllä tulee toisellekin puolelle, mutta vielä ei ole tullut. Kopkoptaas. Olen jotenkin hypnotisoinut kaikki kiputuntemuksetn tiehensä ja ajatellut, että ei tää mitään vakavaa ole. Vaikka siis samalla olenkin pelännyt, että on.

  Toivon t o d e l l a, että kyseessä on vaan joku tilapäinen häiriö. Ja sitäpaitsi olen ihan varma, että merisuolakääre auttaa! Sulaahan sillä jäätyneet puurappusetkin hetkessä. Että kaiken järjen mukaan myös olkapää..

  <3

  • Etsin ja löysinkin noita IceWave laastareita: http://lifewave.com/eur-en/patches.asp. Muutaman suomalaisen edustajan myös, joiden kautta voi sivustolta tilata. Tosi mielenkiintoiselta kuulostavat, ei mitään myrkkyjä / lääkeaineita ollenkaan. Hinta vaan on sen verran suolainen (noin 70 dollaria paketti (+kulut?), että tarttee pohtia tarkasti :)

   Ihmetyttää muakin suuresti, voi kun tosiaan olis vaan jotain muuta. Rasitustakaan ei ole ollut kummemmin, kun ei olla vielä muutettukaan mitään. On vaan niin erikoisen ja erityisen tutun tuntuinen vihlonta ollut jo useamman päivän tossa olkapään takana alapuolella… Noh, katsotaan. Vaikka olen Miähelle jo manaillut, että ennemmin annan poistattaa lopullisesti kumman tahansa käden, kuin otan toisen jäätyneen olkanivelen, niin ehkä mä kuitenkin tarvittaessa kestän. Kunhan vaan saan kaikki noi Marittan yllä mainitsemat tillin tallin -lääkitykset. Muuten ei tuu mittään, se on vissi.

   Käärettä menee kerran tunnissa. On se kumma, jollei ees jotain vaikuta :)

   <3 <3

 5. Oijoi, kylläpäs kuulostaa pahalta! Toivonpa todella, että se on väliaikainen jomotus! Kyllä suolakäärettä kannattaa kokeilla, eihän siinä mitään menetäkään. Äitini on sitä käyttänyt selän/pakaralihaksen kipuun, mutta en muista auttoiko se vai miten siinä kävi. Silloin jäin miettimään, että mitenkähän tuo kääre toimii…. Se todennäköisesti liittyy jotenkin osmoosiin (https://fi.wikipedia.org/wiki/Osmoosi), siinä vettä ilmeisesti siirtyy kehosta suolaisempaan kääreeseen tjsp. mutta sitä en ymmärrä että miten se suola sitten poistaa tulehduksia, jos kehosta siirtyy jotain kääreeseen, eikä toisinpäin. Suola kyllä tepsii tosi hyvin tulehduksiin, sen olen havainnut itse. Jännä juttu, vielä on selvittämättä totuus tästä. Joskus minä sen selvitän :) …kun ehdin….

  Muuttopuuhia täälläkin, valitettavasti :( Ei tunnu kovin vapaalta vielä, kun talo on myymättä ja kaikki tavarat hyrskyn-myrskyn….. Mutta ehkä joskus :)

  • Näinpä juuri, mitään ei menetäkään :) Vähän harmittelen, että ollaan huomenna lähdössä pienelle reissulle ja käärehoitokokeeni keskeytyy pariksi päiväksi. Höh.

   Jännä juttu kyllä, jos suolakääre tosissaan toimii. Muistahan kertoa, jos keksit tieteellisen selityksen :)

   Toi on niin kamalaa. Toivon oikein tosi kovasti, että vapautta kohti <3 <3

 6. Kylläpä joudut ikävien terveysvaivojen kanssa kamppailemaan. :( Paljon tsemppiä ja parempaa vointia! <3 Olisi kyllä mahtavaa, jos suolakääreen kaltainen keksintö voisi toimia. Ehkäpä toimit koekaniinina ennen kuin suosittelen käärettä äidilleni. :)

  • Kaikkeenhan kyllä tottuu (pakkokin jollei muuta voi), mutta lisää vaivoja en niin millään viittis vastaanottaa. Mur.

   So far so good – ei ole mennyt ainakaan huonompaan suuntaan :) Ahkerasti olenkin kääreillyt :)

   Kiitos <3

 7. Toivottavasti tuo olkapää lopettaa ihan kohtsillään kiukuttelun, mielummin ihan heti! Kaikki apu on varmaan kokeilemisen arvoisia tuossa tilanteessa – tsemppiä!

 8. Löysin tämän blogisi kun etsin tietoa jäätyneestä olkapäästä. Minulla on vasen olkapää oireillut kesäkuusta lähtien, eli puolisen vuotta. Olkapää on tällä hetkellä öisin todella kipeä, ja aamuisin niin jäykkä että hädin tuskin saan vaatteet päälleni. Ja kaiken huipuksi myös oikea olkapää alkoi oireilemaan reilu kuukausi sitten. Ja kipu siinä on pahentunut niin nopeasti että on nyt lähes yhtä kipeä kuin vasenkin. Vasemmasta olkapäästä kävin ortopedillä lokakuulla, ja silloin sain diagnoosin jäätynyt olkapää. Olka myös magneettikuvattiin. Kysyin silloin ortopediltä että onko mahdollista että myös toinen olkapää jäätyy samaan aikaan, kun siitä oli pientä oiretta silloin. Lääkäri sanoi että ei ole mahdollista, olkapäät eivät jäädy yhtäaikaa. Mutta siltä vaan nyt näyttää! Kuinka sinulla on käynyt, jäätyikö sinulla myös toinen olkapää?

  • Hei Ansku!

   Voi ei. I can feel you… Jäätyneen olkapään kipu on sellaista, ettei sitä oikein voi verrata mihinkään. Tai ainakin mulla tuska oli läsnä joka minuutti, sen ekat seitsemän kuukautta putkeen.

   Niin sitä tosiaan sanotaan, ettei voisi tulla kahteen yhtäaikaa, vaan vasta muutaman vuoden päästä toiselle puolelle. Mä luulen, että mulla tossa toisessa on jotain muuta. Koska olen pärjännyt sen kanssa käymättä lääkärissä (en ole muka ehtinyt, köh), ja liikkuvuus on huomattavasti parempi kuin jäätyneeksi diagnosoidussa.

   Mutta; ihan todistettavasti kaksi yhtäaikaa on mahdollista. Yhdellä naapurilla oli/on, hänellä ne on leikattukin molemmat. Mutta ei täysin kuntoon tulleet silläkään. Kyllä on hankala vaiva, kun kohdalle sattuu.

Kommentoi toki!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s