koli

Tunnelmia Kolilta [kuvatulva]

Pieni iso haavekuva toteutunut: Kokea Koli. Yhden yön mittaisella reissulla majailtiin Metsähallituksen Jero -vuokratuvassa. Laitan mökkikuvista vielä erillisen postauksen.

Vaikka ollaankin retken jäljiltä niin sanotusti tuusan nuuskana, niin ei kaduta yhtään :) Myös autolla siirtymällä tuolla näkee ja havainnoi mielestäni paljon. Luontokeskukselta kyselimme, olisiko mitään vaivaisakalle ja -ukolle sopivia polkuja. Heh. Muutama oli, mutta lopulta kävelimme vain Ukko-Kolille (300 m Luontokeskukselta, jonne pääsee kiskohissillä) sekä Ikolanaholle (700 m tieltä). Vaikka kuulostaa lyhyiltä matkoilta, niin hurjat oli nousut meikäläisille. Voittajafiilikset jäi :)

Koli

Koli

Koli

Koli

Koli

Koli

Koli

Koli

Koli

Koli

Koli

Koli

Koli

Koli

Koli

Koli

Koli

Koli

Koli

Koli

Koli

Koli

Kuvaamisen näkökulmasta ei ehkä olisi tarvinnut porottaa niin kirkkaalta taivaalta (kuvat hippasen auringon polttamia), mutta tunnelmiahan minä ikuistin – tämän näköisiä ne olivat.

Pikku lomanen tuli lopulta ihan oikeaan aikaan, onneksi ei peruttu tai siirretty varausta. Kiitos henkäisevyydestä Koli, me näemme uudelleen ღღ

– Taru

| kommentoi

| seuraa: RSS | Instagram | Facebook | Bloglovin | Google+ | Blogkeen | Blogipolku | Blogit.fi

20 Comments

 1. Marjo

  Huoh…tuolla pitäis käydä joka kesä. Tunnistin monet paikat kuvissa. Arvasin yhestä Insta-kuvasta, että olette siellä Jeron mökillä. Tais olla se purojuttu :).

  1. Taru

   Hih. Laituri on varmasti tunnistettava jos tuntee paikan :) Jeron kuvia laitoin ajastuksella tulemaan huomisaamuksi, kuvatulva sekin, tietty. Paikoista puheen ollen, olipa outoa, kun laskettelurinteessä oli vielä vähän lunta. Vaikka hellettä piisasi, ohhoh. Ne lumikuvat ikävä kyllä epäonnistui täysin, kuten moni muukin. Hitsin aurinko ;)

   Katoin muuten sun Kolin kuvat uudelleen – ja arvaa mitä. Sä olit siinä mökissä, joka me just varattiin syksylle :D

  1. Taru

   Niin minustakin, kannatti ehdottomasti :))

   Ukko-Kolin huipun näkymät ei turhaan ole vissiinkin se kaikista kuvatuin maisema. Meidän piipahdus Ukolla jäi harmittavan lyhyeksi, koska alkoi rassata ja uuvuttaa. Turistirysämäisyys muun muassa. Muun populan lisäksi sattui juuri pari ryhmää samaan aikaan möykkäämään sinne. Höh! Ehkä ens kerralla sitten rauhemmassa :)

  1. Taru

   Oho, te olette “vähän” vaeltaneet myös. Huh huh. Ihanaa, että karvakaveritkin on olleet mukana :)

   Tutun näköinen oli tuo “uusien kotimaisemien” kuva kans ;)

   1. Hanna

    No meillä tuo suunnittelu hieman petti kuntoon ja varusteisiin nähden :D. Mutta Metsäpirttiä voin kyllä suositella jos eräjormailla tahtoo, ei ole mukavuuksia ja pääseehän sinne vähän lähemmäksikin autolla tarvittaessa :)
    Uudet kotimaisemat ovat tosiaan ne teidän vanhat. Josta syystä talokauppaannekin tuli seurailtua, kiva nähdä että se päättyi parhain päin!

    1. Taru

     Heh, niinhän sitä usein käy, pienimuotoisia arviointimunia. Hitsi, jos mä olisin nähnyt vaikka videon Ikolanahon _vain 700 metrin polusta, niin en olisi uskonut kykeneväni, enkä olisi mennyt :D

     Et ole ainoa joka seurasi, voin kertoa. Onhan se aina mielenkiinnostavaa kun joku menettää lähes koko omaisuutensa, syystä taikka toisesta. Sellasta se on, elämä. You know.

  1. Taru

   Pistä ihmeessä mietintämyssyyn :) Säkin kun mun tuntuman mukaan arvostat luontoa, niin tykkäisit varmasti Kolista. Yksi nurja puoli tuolla kyllä on; surullisen suuria avohakkuita lähistöllä. Ei toki kansallispuiston alueella, mutta vähän silmiinpistävästi noin muuten :/

   Kivaa kun jätit viestiä! Oonkin ihmetellyt, mihin sää, tai siis sun blogi on kadonnut :)

   1. Heli

    Kyl mä oon takas tulossa (blogi siis), otin vaan pienen paussin kun piti miettiä asioita… En oo ehtiny takas vielä, mutta toivottavasti lähiaikoina. =)

 2. Saara

  Ihanat kuvat ja mahtavat tunnelmat. Koli onkin näkemättä, hyvä vinkki, me kun tykätään nykyään melkein mieluummin reissata Suomessa. Kahta yötä kauempaa ei raaskita olla kotoa pois, tulee kaamea koti-ikävä. Minilomat on mukavia.

Kommentoi toki!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s