jeronkamppa

Koli | Jeron kämppä

Jatkoa eiliseen postaukseen.

Koli | Jeron kämppä

Kolilla yövyttiin Jero -vuokratuvassa, kuten jo ehätin mainitakin. Metsähallituksella on ympäri Suomea erilaisia ja eritasoisia tupia, joissa retkeilijä voi joko yöpyä taikka levähtää hetken. Tupatyypit ovat Autiotuvat, Päivätuvat, Kammit, Hirsikodat, Varaustuvat, Varauskammit, Vuokratuvat ja Vuokrakodat. Osa on ilmaisia ja osa maksullisia, osan voi varata, osa on kaikkien yhteiskäytössä milloin vain.

Jero on varattava tapaus (ja maksullinen toki) ja vain omassa käytössä varauksen ajan. Mukavuuksiakin löytyy; juokseva vesi (myös lämmin), sähköt, vesivessa (ulkona myös kuivakäymälä) ja sähkölämmitys (vuolukiviuunien lisäksi). Mökissä on iso tupa, makuuhuone ja wc. Saunarakennus olikin ihan uusi ja juuri maalattu. Ehkä vähän liiankin kiiltävä, mutta patinoituuhan tuo ajan kanssa.

Hyvinkin voisin kuvitella yöpyväni täällä myös talvisaikaan.

Koli | Jeron kämppä
Mökki 35 m2

Koli | Jeron kämppä
Mökkivarustukseen kuuluu myös soutuvene

Koli | Jeron kämppä

Koli | Jeron kämppä
Rantasauna korkealla metsän keskellä. Komea järvinäköala ja polku laiturille, mutta aivan rannassa kiinni sauna ei ole, jos sellaista tahtoo.

Koli | Jeron kämppä

Koli | Jeron kämppä

Koli | Jeron kämppä
Huussipolku ja ylhäältä laskeva metsäpuro. Risteyksessä sauna – laituri polku.

Koli | Jeron kämppä

Koli | Jeron kämppä
Mökki on sisältä ´ihan perus´. Hämärä, mukava ja tunnelmallinen.

Koli | Jeron kämppä
Sekä tuvassa että makuuhuoneessa on tulisija

Koli | Jeron kämppä

Koli | Jeron kämppä

Koli | Jeron kämppä

Koli | Jeron kämppä

Koli | Jeron kämppä
Ihan kaikki ei tippunut päivällisellä…

Koli | Jeron kämppä

Koli | Jeron kämppä

Koli | Jeron kämppä

Koli | Jeron kämppä

Koli | Jeron kämppä

Vaikka mesta olikin tosi, tosi kiva, siltikään ei päässyt edes mielikuvituksellinen mökki- tai omakotitalohinku iskemään (hyvä niin, myös että tuli testattua “ääriolosuhteissa” ;). Mietittiin nimittäin jo samana iltana, että pitäisköhän sittenkin ajella omille kämpille… Omaan hyvään sänkyyn, kun täähän oli eniveis jo tässä tällä kertaa. Ei kuitenkaan jaksettu lähteä ennen aamua.

Syksylle onkin jo alustavasti varattu seuraava Kolin reissu. Vaihtelun vuoksi eri mökkiin, ja silloin kissatkin tulevat mukaan. Ens kerralla pitää ainakin yrittää startata vähemmällä kiireaikataululla; muistaa pakata edes saippua mukaan, ettei tartte pestä itteään astianpesuaineella :D

– Taru

Lue lisää: Jeron esittely ja varaustiedot (luontoon.fi)

| kommentoi

| seuraa: RSS | Instagram | Facebook | Bloglovin | Google+ | Blogkeen | Blogipolku | Blogit.fi

20 Comments

 1. Annukka

  Kuvista päätellen oli Kolilla kelit kohillaan. Näyttää niin kauniilta toi tyyni järven pinta.

  Täytyykin vinkata miehelle, että jos Omo on joskus loppu, voi vaihtaa astianpesuaineeseen :D. (Mahtaako muuten tollasta Omo-merkkistä pyykkipulveria enää olla? On kumminkin sellanen merkki, jolla mies aina muille ilmoittaa pesevänsä naamansa. Ja päälle sit jotain “vaimon vanhaa kantapäärasvaa”)

  1. Taru

   Jero -järvi oli kyllä kaunis. Ainakin noin tyynenä :)

   Hehee :D Onneksi meillä oli sentään Fairya :D (en silti suosittele, muuten kuin ihan pattitilanteessa…)

 2. Tuula / Oman katon alla

  Ihania kuvia! Mulla on ollut jo jonkin aikaa unelmana päästä Kolille. Joskus muksuna ollessa käytiin siellä lapsuudenperheen kanssa. Nyt haluaisin vielä omat lapset sinne ja päästä ihailemaan noita upeita maisemia ♥

 3. Heli

  Voi että miten upeaa!! Suorastaan täydellisen näköistä!!
  Nyt iski kyllä mullekin Koli-vimma… mä en ees tiiä missä päin Suomea se on (paitsi että oletan olevan jossain pohjoisemmassa..??), mutta tarvii tutkailla. Saisinkohan mä miehen mukaani tonne joskus…

  1. Taru

   Nonni, sinne vaan kuule, eikä mieheltä mitään vastalauseita ;) Sijainti on Pohjois-Karjala, vähän Joensuusta ylöspäin :)

 4. Vanha Jäärä

  Piti jo kommentoida tuohon edelliseen postaukseen, että jylhät maisemat ja kiva, että niitä pääsi vähän raihnaisempikin ihminen katsomaan kohtuullisella kävelyllä – ettei tarvinnut patikoida kymmentä kilometriä!

  Ja näpsän näköinen mökki ja mitkä maisemat!! Mutt joo, oma sänky paras…vuokramökeissä ja hotelleissa on ties mitä onnettomia patjoja ja kammottavia tyynyjä :-(

  1. Taru

   Niinpä! On kyllä iloista, että vaivaisemmillakin on mahdollisuuksia kokea :)

   Joo, eihän noissa koskaan ole mitään terveyspatjoja tms. Ymmärrettävistä syistä. Mutta menihän tuo, yksi yö vaikka kepin nokassa :)

    1. Taru

     Aijaa, mukavaa! :))

     Sama kyllä itselläkin, että vaikka mitä komeutta on maailmalla tullut nähtyä, arvostan Suomen luontoa tosi korkealle. Kaunista, vaikka olisi ihan “tavallistakin” sorttia :)

 5. Mel

  Ohh niin kaunista. Kyllä tuo maisema on piirtynyt sieluun, kun tuntuu pieni ikävänpistos kotisuomeen <3
  Teillä oli varmasti huippureissu!

 6. Mel

  Hahaha astianpesuaineella :P
  Kiitos tästä postauksesta, koska hyviä paikka/majoitusvinkkejä kun itsekin ensikerralla etsii jotain vastaavaa. Laitetaan korvan taakse.

 7. Mielekäs miellekartta

  Kerrassaan ihana ja söpö mökki! Voisin enemmän kuin mielelläni asua tuollaisessa aina, neliöitäkin olisi omaan makuuni juuri sopivasti. :) Mutta sitä älä minulle kerro, miten tuollaiseen mökkiin on mahdollista saada lämmintä vettä, mutta Irlannin toiseksi suurimmassa kaupungissa se ei onnistu. On se nyt kumma, että jopa Suomen korvessa on edistyksellisempää kuin täällä!

  1. Taru

   Eikö vaan olekin, söpö nimenomaan :)

   Aivan! Aatella tosiaan, että Suomessa tuokin onnistuu missä vain. Vesipumppu tai lämminvesivaraaja, en ole ihan varma kumpi metelöi käytettäessä, oli tosin melkoisen äänekäs. Mutta se on sivuseikka, kun kuitenkin toimi.

 8. Jovelan Johanna

  No Wau! Kylläpä on huikean komeat maisemat postauksissa. Se kuva edellisessä postauksessa, jossa hevoset kirmaa niityllä, voisi olla vaikka alpeilta!

  Tuossa myöhään illalla jo kävin kurkkimassa kuvia, mutten jaksanut enää millään nousta etsimään lukulaseja, vaikka mieltä riivasi kovasti, että mitä ihmettä siellä saunalla on kirjoitettu lauteisiin. Mun lukuprillitön väsysilmä meinaan oli sitä mieltä, että siinä lukee outrageous opossum :D

  1. Taru

   Kiitos Johanna :) Mullakin muuten tuli hevoskuvasta mieleen sama, melkein kuin ei olisi edes Suomesta. Hevoset olivat ensin ihan aidan vieressä. Sitten kun aloin niitä kuvailemaan, kuului traktorin ääni jostain kauempaa, ja tyypit lähti salamana täyttä laukkaa ääntä kohti. Taisi tarkoittaa jotain syötävää :)

   Hehee. Toivottavasti kukaan ei tee ilmoitusta, että uusi sauna on jo törkeästi töhritty ;D

Kommentoi toki!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s