Koskettava Kakonsalon luontokohde

Sillä se lähtee millä on tullutkin, on joku viisas sanonut. Tai ainakin unohtuu toviksi, sanoisin minä. Niinpä kiskoimme lauantai-iltana sängyn pohjalta pitkistä automatkapäivistä rikkoontuneet kroppamme ja läksimme – kuinka ollakaan, autoon ja matkaan :)

Tällä kertaa ex-tempore kohde oli Kakonsalon luontoalue.

Kakonsalo

Kakonsalo

Kakonsalo

Ollaan jo aiemmin katseltu tätä retkikohdehausta ja suunniteltu yhden yön telttareissua. (leiriytyminen on muuten suositeltua vain Pienen Kakonjärven tulistelupaikan luona). Nyt kun paikka on nähty, aiotaan todellakin mennä myös teltan kanssa! Heti kun ötökkäaika hieman hellittää.

Kakonsalo

Kakonsalo

Kakonsalo

On nimittäin niin meidän näköinen mesta. Täysi luonnonrauha, jossa on ikään kuin ”lupa” unohtaa kaikki paska hetkeksi. Ristinsieluakaan ei nähty, mikä ilahdutti myös. Yksi mielenkiintoinen eläin kyllä, joka saattoi olla jopa ahma. Liian kaukana ja nopeasti, ei kerinnyt kameraan.

Kakonsalo

Kakonsalo

Kakonsalo

Kakonsalo

Kun yllä oleva Pienen Kakonjärven ”rantapysäkki” tuli vastaan, todettiin kuin yhdestä suusta, että tässähän tulee kohta itku silmään. Niin kaunista, hiljaista ja tunnelmallista oli siinä hetkessä. Kaikki odotukset ylitettynä.

Kakonsalo

Kakonsalo

Kakonsalo

Kakonsalo

Alueen luonto on vaihtelevaa ja monimuotoista. Kakonsalosta löytyy myös kaksi vanhojen metsien suojelualuetta. Niiden siimeksessä voi nähdä liito-oravia puusta puuhun retkillään. Ehkä ensi kerralla bongataan, nyt ei onnistanut.

Kakonsalo

Kakonsalo

Kakonsalo

Kakonsalo

Tiet ovat suureksi osaksi mallia kinttupolku. Myös Savonrannan suunnilta tuleva isompi asfalttitie on suoraan sanottuna järkyttävässä kondiksessa. Niskatuki voisi olla kiva lisävaruste jos aikoo ajella kahta- kolmeakymppiä kovempaa. Kakonsalon alueella ei pääse sitäkään, vinkkinä vain jos meinaa olla kiireen kanssa liikkeellä.

Kakonsalo

Kakonsalo

Kakonsalo

Kakonsalo

Ihastuttava keskellä ei mitään -fiilis. Puhelimissakaan ei ollut kenttää. Ei varmaan tarvitse erikseen mainita, mitä tapahtui kun ei ollut paperikarttaa mukana ja sähköiseen ei päässyt ;) Jännittäviä hetkiä sivu-kärryteillä. Tuli testattua sekin, että yllättävän pienessä tilassa pikkurotkon reunalla auto kääntyy takaisin tulosuuntaan.

Kakonsalo

Kakonsalo

Kakonsalo

Kakonsalo

Kakonsalo

Paluumatkan kiersimme toista kautta, kun ei tullut niitä niskatukia matkaan, ja näimme vielä edellisen postauksen auringonlaskun. Ihan kruunu.

kakonsalo_luontoonfi

Kuvakaappaus täältä.

. . . . . .

Ens kertaan Kakonsalo,

– Taru

| kommentoi

| seuraa: RSS | Instagram | Bloglovin | Blogkeen | Blogipolku | Blogit.fi

Kategoria(t): luonto, retkeily ja mökkeily

Tagged as:

8 Comments »

 1. Iso hatunnosto teille, kun jaksatte lähteä. Meitä on täällä kaksi suhteellisen tervettä eikä viitsitä ikinä käydä missään. Kiva päästä näin teidän ”siivellä” tutustumaan mielenkiintoisiin kohteisiin.

  • Hih, kiitos ja olkaatten hyvät :)

   Luultavasti asuttaisiin autossa jos oltaisiin paremmassa hapessa ja kissat olisivat onnellisia siellä… Mutta käy se näinkin. Paikoissa ei tarvitse olla edes kauan, tai mennä tosi kauas, lähempänäkin näkee ja fiilistelee paljon. Onneksi :)

  • Aivan! :D Voipi olla, että säästytte nyt ainakin pari päivää kuvapommituksilta, kun ollaan taas lähdössä pidemmälle, enkä varmaankaan ota kameraa mukaan. Tai mistäs musta koskaan tietää ;)

   Kiitos :))

Kommentoi toki!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s