Uukuniemessä oli biisoneita ja kaikkee

Pyrähdettiin Suomen luonnon päivän iltana Uukuniemessä. Rauli-myrskyn tuulensilmien lisäksi tavattiin mm. biisoneita! Niistä ja muista todisteena kuvamateriaalia lauantaisen matkan varrelta.

Uukuniemi

Niukkala

Uukuniemi

Huttumalja on 60 metriä leveä ja 25 metriä syvä suppa.

Uukuniemi

Perille pääsee autolla noin sadan metrin päähän.

Uukuniemi

Suuri kuoppa, joka kasvaa isoja puita, oli vaikea kuvattava. Ei julkaisukelpoisia otoksia syvyys- tai leveyssuunnassa. Oli myös livettävä nopsaan, koska isäntäkin jo huuteli Taru! nyt äkkiä pois sieltä reunalta, nää puut kaatuu meiän niskaan!

Sitä tuulitunnelma kyllä uhkaili, vaikkei kuvista välitykään. Huuh!

Uukuniemi

Uukuniemi

Uukuniemi

Uukuniemi

Leirintäalueen rannallakin vähän puhalteli. En tiedä tuulen nopeudesta, mutta haasteellista oli pysytellä pystyssä kuvia napsiessa.

Uukuniemi

Uukuniemi

Uukuniemi

Uukuniemi

Näiden tyyppien kohdalla piti hieman hieraista silmiä

Uukuniemi

.. sekä jälkeenpäin todeta Googlen kautta, että biisonit todella ovat Hovilan tilan vakiasukkaita. Lisää esim. uukuniemi.infon artikkelissa.

Uukuniemi

Uukuniemi

Tien varressa zuumaillessa juteltiin paikallisen pariskunnan kanssa. Kertoivat, että goljatit ovat ihan lauhkeita. Ellei niillä satu olemaan perheenlisäystä vierellä, silloin saattavat ”puhista jännästi”.

Uukuniemi

Mä luulen, että hampaat saattaisi jännästi ja huomaamattomasti kalista, jos vajaan tonnin (?) painoinen biisoni uhittelisi lähietäisyydellä. Huih.

Uukuniemi

Uukuniemi

Ihania noi pienet <3

Uukuniemi

Näköalapaikka

Paluumatkalla bongattiin, paitsi irtoavia kattopeltejä, niin jonkin pikkutien varresta korea näköalatorni.

Näköalapaikka

Älkää vain kysykö missä sijaitsee. Ei hajuakaan.

Näköalapaikka

Kotio sentään kuitenkin löydettiin, nautiskelemaan vuorokauden sähkökatkosta, kuten monet muutkin. Keitettiin päiväkaffetta naapurin aggregaatilla ja semmoista.

. . . . . .

Ikuisuus tuntuu olevan näistä kuvista, kaikkia en muistanut edes ottaneeni… Hektistä on. Nomutta. Tänä iltana muuten meen saunaan ja veän kylmän kaljan, se ainakin on satavarma. Vai onko jo taasen yö, no hups. Mee sääkin jos vaan voit. Yösaunaan.

<3

– Taru

| kommentoi

| seuraa: RSS | Instagram | Bloglovin | Blogkeen | Blogipolku | Blogit.fi

Kategoria(t): luonto

Tagged as: , ,

12 Comments »

 1. Ohhoh mitä elikoita!! Aika kauhea ajatus todellakin, jos tollaset päättäis vaikkapa mennä aidoista läpi… tai muuten vaan suuttua ja tulla päin. Huhhuh. Vaatii rohkeutta tollasia hoitaa.

  Mua halutti mennä saunaan tänään, mutta en sit jaksanu lämmittää. Olis ehkä pitäny, jotenkin nyt kaipaisin lämpimille lauteille.

  Mun mielestä oli upeeta se myrskytuuli. Tai en tiiä mitä se täällä oli, oliko myrskylukemissa, mutta kovaa tuuli ja ihan mahtavaa se kuitenkin oli. En tiiä sit olisko se ollu kivaa, jos olis sähköt menny… ei muuta, mutta teetä olisin kaivannu. Ja ruokien pitäminen kylmänä olis ollu ehkä vaikeeta. Muusta viis. Mut meillä ei tainnu ees räpsähtää sähköt kertaakaan.

  • Meidän mielestä biisonit oli upeita :) Hitsin komeita, vaikka vähän hui :) Mieluusti tekisin lähempääkin tuttavuutta, mutta en kyllä kylmiltään… Pitäisi olla omistaja tms vieressä tarkkailemassa. Jollei ihan väärin katsottu, niin olivat sähköaitojen takana. Hyvin on kaiketi kaikki mennyt, kun muistelen että tuossa artikkelissa mainittiin takana olevan jo yli 10 vuotta biisoneiden kanssa asustelua.

   Sähkösaunassa on kyllä se hyvä puoli, että naps vaan nappulasta. Vaikka toki löylyn lempeys on ihan parasta puukiukaan kanssa. Puolensa ja puolensa on saunahommienkin suhteen.

   Mäkin tykkään myrskyistä ja tuulista :) Luonnonvoimissa on huisaa komeutta. Vaikka jääkaapin ja pakastimen sisältö pilaantuikin, hommat ja aikataulut pissivät pahasti, ja ja… Kaikenlaista. Onneks on sentään Trangia ja naapurit ;)

 2. Upeita otuksia, joskaan en kyllä tiennyt niitä täällä kotosuomessa olevan kuin eläintarhoissa :) Aina oppii uutta. Upeita kuvia olet ottanut! Tuuli oli kyllä melkoinen, vaikka kiersikin tämän kaakonkulman pahimmilta myräköiltä.
  Onneksi teillä oli siellä naapurilla varavoimaa. Ilman kaffetta ei pärjää helpsti, jos siihen on tottunut. Saatiin just melkein kodarin liukuovet valmiiksi (reunalistoja vaille valmiit) ja nyt ehdin hetkeksi istua alas ja ihmetellä elämän menoa. Kylmä olut kyllä täälläkin maistui :D Sauna taitaa jäädä huomisen haavelistalle – sen verran uni painaa silmää kiinni.
  Hymy ja ajatus täältä sinne :)

  • Kiitos Anu :) Oltiin mekin kovin ihmeissään, että mitä hittoa, tämmöisiä eläimiä laitumella, häh. Upeita olivat :)

   Kaffe oli huomattavasti parempaa omalla kahvinkeittimellä, kuin Trangialla kiehutettu vesi suodattimen läpi manuaalisesti valutettuna… Melkoista litkua. Mutta ihan oma vika, ettei muru- tai pannukahvia ollut kaapissa. Höh.

   Joo, kyllä yksi kylmä olut on silloin tällöin poikaa :D Oikein huojennus. Noin muuten en ole kaljaihmisiä ollenkaan, mutta saunassa iskee kyllä. Jos on muistettu ostaa, hahaa :)

   Täältä sinne myös <3

 3. Ei tosiaan tuollaista karjaa ihan joka laitumella näekään. Tosin ei kyllä enää paljon näe lehmiäkään, joten niitäkin jo melkein pysähtyy kuvaamaan. :D

  • Jo lehmätkin tosiaan houkuttelee kuvaamaan :) Meidän lähellä on yksi Valion maitotila, mutta muuten ei kyllä kovin usein enää näe lehmiäkään. Harmi kyllä, kauniita ovat nekin.

 4. Hei mä tunnistan tuon näkötornin. Se on Kesälahdella. :-) Tunnen aika monta näkötornia noilta kulmilta. :-D Ovat näköjään remontoineet tornin sitten viime näkemän! Silloin se oli nimittäin aika huonossa kunnossa.

  Biisonit ovat aika hurjan näköisiä. En välttämättä haluaisi joutua noiden kanssa nenikkäin.

  • Noniin, oltiin siis jo P-Karjalan puolella, kiitos Satu! :D Ei sitä aina edes parin päivän päästä muista missä oli :D

   Oli joo paljon tuoretta puuta. Ja hitokseen jyrkät portaat! Sinnillä vedettiin kuitenkin molemmat ylös, jee :) (tiedä vaikka vielä joku kaunis päivä pungerretaan tunturin laelle asti. hah, niin varmaan ;)

 5. Kyllä ei voi kuin ihmetellä edelleen, että mitä kaikkea tuolta Pohjois-Karjalasta (vai onko tuo nyt Etelä-Karjalaa…miksei ole vaan Karjalaa tai Keski-Karjalaa?) löytyy. Biisoneita! Pienet (satakiloiset?) on juu söpöjä :-)

  Joku suomalainen suomeksi kirjoittava bloggaaja kertoi reissustaan jossain Pohjois-Amerikassa ja kertoi nähneensä siellä buffaloita. Hän käytti buffalo-sanaa moneen otteeseen. Mun teki mieli kommentoida jotain nasevaa, mutta en sitten viitsinyt. Komeita buffaloita tuolla Uukuniemessä :-D

  • Uukuniemen ihmeet oli juu Etelä-Karjalassa. Kaikenlaista Karjalaa löytyy ;) Riittäisi ny edes Etelä- ja Pohjois-Karjala, mutta kun on seutukunnatkin vielä niiden sisällä, esim just Keski-Karjala. Sitten vielä Pielisen Karjala, Joensuun seutukunta, Imatran seutukunta ja Lappeenrannan seutukunta. Mieti siinä sitten, missä Karjalassa oot milloinkin ;)

   Munkin piti ihan tarkistaa Wikipediasta: ”Englanninkielisellä termillä buffalo viitataan joko puhveliin tai biisoniin”. Arvannut kyllä olisin, että puhveliin…

   Eli voinemme siis kuitenkin todeta, että Uukuniemessä on helkkarin komeita buffaloita pitkin maita ja mantuja :D Anna mun kaikki kestää. :D

 6. No oho, meidän pellolla oot kuvannu otuksia! Viimeksi kun oltiin Uukuniemellä käymässä, oli just semmoinen hetki, että pellolla oli hieman levotonta. Olin saada lauman syliini ollessani koiran kanssa aamulenkillä. Piti ihan säikähtää ja mieskin oli jo lähteä pelastustoimiin. Kerran tulivat aidan läpi puutarhaan, mutta vahingot eivät olleet suuret, muutamia marjapensaita lysyssä. Mukava on kesällä biisonien puhinaa keittiön ikkunasta kuunnella. Uukiksessa tapahtuu kesäisin kyllä paljon muutakin mukavaa :)

  • Eikä – voi miten hauska sattuma! Kiitos, että laitoit kommenttia :)

   Omg. Taatusti mielenkiintoisia naapureita nuo biisonit, oi että. Ja onpa onni, että selvisit levottomasta tilanteesta säikähdyksellä. Huh.

   Uukuniemi vaikutti oikein mukavalta paikalta :) Joskus lapsena olin siellä muistaakseni käynyt, ehkä muutamankin kerran, muttei mittään ihmeempiä muistikuvia kuin että leirintäalue on.

Kommentoi toki!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s