Otteita viimehetkikirjoista

Hetkikirja

Mieleeni välähti juuri tämän blogin funktio: Hetkikirja. Sitähän kaikki on – vain palasia jostain. Paikoista, tapahtumista, kohtaamisista, poluista, tunnelmista, mietteistä. Valitut tai valitsemattomat palat.

Seuraa hetkikirjan otteita läheltä, pihalta ja kaksi kuvaa kauempaakin, muutaman viikon aikajanalta.

Hetkikirja

Hetkikirja

Hetkikirja

Hetkikirja

Hetkikirja

Tällä pellolla ollaan Pohjois-Karjalan sijaan Päijät-Hämeessä:

Hetkikirja

Poikettiin nimittäin viimeisimmän Tampereen reissun varrella Hollolan Kiikunlähteellä:

Kiikunlähde

Paikan luonteeseen nähden surkeasta kuvasta huolimatta pientä osviittaa siitä, että tuo kuuluisa lähde todella on turkoosin värinen, ja sopivalla säällä heijastuu varmasti myös pohja. Kovin epätavallista Suomessa, eikö. Auringonvalo vain tuli väärästä kulmasta, ynnä muuta selityksen makua. Kova kiiruskin vielä oli.

Kiikunlähteellä on muun muassa kuvattu Järven tarina -dokumenttielokuvaa, joka mekin käytiin kesällä katsomassa. Erittäin ikävää, että nimekkyys on vetänyt paikalle myös jotain vähä-älyisiä luonnonraiskaajia. En viitsi linkittää, mutta Googlesta löytyy juttuja ken tahtoo lukea.

Kirveellä olis paljon töitä, sanois vanha kansa. Ehkä myös Kiikunlähteen vedenhaltija. Mur.

Hetkikirja

Meidän pihapuiden ylle taas sopisi tosi kivasti parit revontulet. Näytöksiä odotellen, vaikka on pilvetkin kauniita.

Hetkikirja

Hetkikirja

Hetkikirja

Ei katkea, vaikka on tuulilla taivuteltu

Hetkikirja

Hetkikirja

Toisinaan päivien ja tapahtumien vuoristoradassa on niitäkin hetkiä, jolloin tekisi lähinnä mieli potkia nyrkkeilysäkkiä, jos sellainen olisi. Hetkiä, jolloin esim. kaikki viisaahkot läpät voisi tunkea vaikka sinne pimeään läpeen. Aina ei (todellakaan) riitä energiaa etsiskellä mitään pieniä ilonhippusia. Onneksi ei tarvitsekaan, välttämätönkin riittää.

Vaan vikkeliä on käänteet. Esimerkiksi tänään, tai siis eilisen puolella jo, naristiin Miähen kanssa kuin ladonovet, kuinka kaikki voikaan olla näin peestä. Ja sen päälle sattuu, särkee ja kivistää, vali vali ja voi voi. Mutta kas; kun bongattiin ikkunasta huikeasti punertava taivas, lähes lennettiin ovesta autoon ja porhallettiin lähirantaan päin. Intopinkeyttä ei tappanut edes se, että minulta napsahti vaihteeksi selkä kun kampesin itteäni autoon.

Hetkikirja

Komeat ”tulet” oli.

Hetkessä kroppakin sitten muistutti, että se lyö väkisin käsijarrut päälle jollei muista merkeistä millään suostu piittaamaan. Seuraavan päivän tehtävät taisivat vaihtua ns. kyykkypaska-hiippailuun, jos siihenkään. Tiedättehän, kun alaselkää ei kärsi liikauttaa milliäkään. Hohhoijaa. Onneksi on loistava satulatuoli jossa kökkiä. Hah.

Hetkikirja

Instan puolelle muuten laitoin rannan rauhaa äänellä varustettuna. Tästä löytyy, jos inspaisee kuulostella.

Hetkikirja

Hyvää huomenta, päivää ja viikkaria!

– Taru

| kommentoi

| seuraa: RSS | Instagram | Bloglovin | Blogkeen | Blogipolku | Blogit.fi

Kategoria(t): luonto, oivalluksia, pienet ilot

8 Comments »

 1. Komeita kuvia taas, etenkin toi missä ”taivas lyö tulta” :-) Tiedän todellakin tunteen kun alaselkää ei kärsi liikuttaa, onneksi en ole kokenut sitä muutamaan vuoteen (koputan puuta). Otan osaa. Toivottavasti menee pian ohi!

  • Kiitos :)) Hitsi kun ei olla vielä nähty revon -taivaantulia. Yritys on mahd. usein muistaa tiirailla, josko esityksen saisi, mutta ei toistaiseksi ole onnistanut.

   Joo, ei sitä kyllä unohda, jos on kokenut. Meillä on molemmilla pieni välilevy-onkelma. Remppavuosina ”napsui” alvariinsa, mutta nyttemmin sentään vähän harvemmin. Tänä vuonna muistaakseni vain 2+3 kertaa. Onneksi menee yleensä ihan muutamassa päivässä ohi. Sieppaa vaan, kun mistään ei tuu mittään. Pönttökin ihan sekaisin vahvoista särkylääkkeistä. Buu.

   Mutta hei, eikös viikonloppuisin pidäkin olla ”pää sekaisin”, joten täähän on hyvä juttu :D Saamari vaan, kun en voi ottaa yhtään viintä, koska lääkkeet. Nytpä ärsyttääkin vielä enemmän ;D

 2. Niinpä, nimenomaan hetkistä on kysymys. Ajattelen myös, että niiden kauniiden ja hyvien hetkien taltioiminen vaikkapa tällaiseen hetkikirjaan antaa voimia myös sitten niiden huonompien hetkien kohtaamiseen: Onhan elämässä ollut jotain mukavaakin. Kauniita maisemia, taivaita ja vesiä oletkin taltioinut.

  Tuo punertava taivas -juttu kuulosti niin tutulta: äkkiä kamera kaulaan ja suurin piirtein lennossa ulos – sitä ne hyvät hetket teettävät. :)

  • Just niin Päivi, noin mäkin aattelen :) Kuvista voi muistutella mieleensä, että ai niin, ympärillä on vaikka ja mitä itseä kiinnostavaa. Kuvaamaankin olisin taas intoutunut enemmänkin, kun hankin kesällä kunnon kuvausvehkeet.

   Aivan ;) Kun jostain yhtäkkiä innostuu, niin niille sijoilleen unohtuu kaikki muu :)

 3. Voi aaah ja uuuh näitä ihania kuvia taas. ♥
  Mitä tähän muuta sanoisi… tsemppiä ja jaksamista. Hyvissä ja huonoissa hetkissä. Toivotaan enemmän niitä hyviä… Ainakin sulla on ihan parhaat maisemat rentoutumiseen ja ajatusten tuulettamiseen siellä. Tai kaikillahan siellä varmasti ne samat maisemat on, mutta sulla on kyky hurmaantua niistä ja vielä tuoda se hurmos kuvina meillekin. Kiitos! ♥

  • Oi kiitos Heli ♥

   Heh joo, en ole kyllä nähnyt muita kyläläisiä tai muita tyyppejä kameran kanssa heilumassa täällä, tai muutenkaan luonnossa hiippailemassa :D Mä oon kyllä haukkana kaikkialla, jos vaan ollaan kotona ja jaksaa & ehtii. Ollaan nyt kaksi kertaa oltu kuulevinaan karhun ääntelyä jostain ihan läheltä. Tiedetään myös, että niitä täällä on. Arvaa vaan, olisko huikeaa nähdä, ja kuva vasta kiva oliskin :) Ilman kovin läheistä kontaktia tietty.

   Kiitos ihanasta kommentista ♥♥

 4. Voi taivas – kirjaimellisesti – miten ihanat kuvat! Ja tuo video sai ihan tuudittautumaan jonnekin unen rajamaille. Kiitos, Taru! Ja pikaista helpotusta selkäkipuun.

  • Kiitos kovasti! Tykättiin itsekin, että pitäisköhän laittaa tuo video yöajoiksi pyörimään :p

   Cheers, kyllä mää jo kutakuinkin kävelen ja silleesti :) Lämpötyynyllä hautominen + hiton vahvat särkylääkkeet on tehneet ihmeitä :)

Kommentoi toki!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s