Pokaali Valo(i)lle

bloggeraward_venytetty

Annukka otti ja lähetti mulle tämmöisen pokaalin. Saatesanoin ”Ihana huuhaa-intuitioystäväni VALO-blogin Taru”. Kiitos, kiitos, kiitos! Ite oot. Lämmin halaus, että oot siellä. <3

Ja minäpäs tartuinkin heti kynään, eikun näppikseen. Tunnustuksen ja haasteen viralliset säännöt menee näin:

1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen
2. Kerro lyhyesti, kuinka aloitit bloggaamisen
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi

Pokaali Valo(i)lle

Ennen julkaisematon kuoharikuva viime kesäkuulta. En enää muista mitä tuossa juhlistettiin. Ehkäpä elämää itseään..? Sehän on aina paikallaan ja terveydeksi.

Aloitin bloggaamisen jo 2000-luvun alkupuoliskolla. Sittemmin olen aloittanut ja lopettanut useammankin kerran. Mutta kuten hiljattain yhden bloggaajan kanssa sähköpostissa keskusteltiin, jokin vetää aina takaisin. Ennemmin tai myöhemmin tulee orvohko fiilis jos ei olekaan blogia. Tästä on tullut vähän kuin paikka, jossa ”olla olemassa”. Niin omituiselta kuin saattaa kuulostaakin. Myös monista blogiystävistä on tullut tosi tärkeitä ja rakkaita.

Kuinka aloitin, noh, aloin vain spontaanisti kirjoittaa. Tykkään pitää blogia tavallaan hiekkalaatikkona, jonne voin mieleni mukaan postailla milloin huvittaa ja mistä lystään. Kuten olette aikojen saatossa ehkä huomanneet ;D Toisinaan on ollut hieman rajatumpiakin linjauksia, kuten edesmennyt sisustusblogini. Niistä ajoista on elämä muuttunut paljon, tai käytännössä kokonaan, joten blogikin on elänyt sen mukaan, rosoineen ja risukasoineen. Jälleen kerran.

Täällä VALOssa olen etsinyt (ja myös löytänyt) valoa pimeyksiin. Samalla on ollut ajatus, että minäkin voin olla valo jollekin muulle. Jollei muuten, niin ainakin esimerkillä, että on ihan okei olla just sellainen kuin on. Just nyt ja tänään.

Auringonlasku

Auringonlasku heinäkuulta.

Vinkit aloitteleville bloggaajille riippuvat paljolti siitä, mihin on tähtäämässä. Jonkinlaiset raamit missä omat rajat menee on ainakin hyvä miettiä. Itse olen havainnut, etten kirjoittele päivien kulusta varsinaisesti, vaan joistakin palasista ja / tai aatoksista. Syy on ehkä siinä, etten muutenkaan tahtoisi fokusoitua tai jämähtää päivittäisiin rajoituksiin, vaan katsoa kaikkea mahdollista toisenlaisilta kanteilta. Joskus onnistun, joskus en, se ei haittaa. Töihin liittyvät aiheet ovat myös muodostuneet sellaiseksi, mistä en koskaan kirjoita. Tuleeko aina olemaan näin, voi olla, tai sitten ei.

Aina kannattaa myös muistaa, ettei ihan kaikkia voi miellyttää, eikä jokainen välttämättä ymmärrä tai hyväksy mitä tahtoisit sanoa. Persoonallinen oma itsensä voi ja saa olla siitä huolimatta ja välittämättä.

Jos blogimatkalle on lähdössä oikein tosissaan, esimerkiksi elannon osana, suosittelen erittäin lämpimästi monivuotista virtuaaliystävääni Mervi Emiliaa avuksi. Lue hänen blogiaan, tilaa kirkkaasti erilainen uutiskirje, maksuton SuperFabulous Online Presence -kurssi, tai palkkaa Mervi hoitamaan homma kotiin. Täysin ilmaisena mainoksena & vinkkinä, sydämestäni. Siinä vasta tyyppi, kuulkaas.

suo ja ruovikko

Taikasumua elokuulta.

Vaikein osuus on ojentaa pokaali eteenpäin. Voi että, kun teitä on paljon enemmän kuin kymmenen, jotka olette ansainneet niin monta mitalia ja pokaalia! Tähän on nyt keksittävä jokin juoni. Otanpa syötteenlukijastani ihan randomina viimeisimpänä päivittäneitä blogiystäviä: (vaikka riiderikin on epäreilu, päivittää syötteet välillä miten sattuu)

Hiilihapoilla
Vanha Jäärä on jääräpäiden aatelia, aina osuva

Susannan Työhuone
Susannan suorapuheinen tyyli nostattaa usein hattua

Mielekäs miellekartta
Me ollaan monesti niin samalla kartalla :)

Stello vuodattaa
Irlannissa asuva Stella ei jätä kylmäksi, vaan kertoo kuten asiat on. Halusit tai et.

Jovelan talopäiväkirja
Johanna ja tunnelma liittyvät vahvasti toisiinsa. Aina.

Vivere!
Aliina on myös suorapuheisten rotua. Asiat ja fiilikset on sellaisia kuin ne on, tykkään.

Kotoisaa arkea
Heli pohtii osuvasti ja pohjia myöten, arjesta juhlaan

Oman katon alla
Ihanasti rönsyilevä Tuula kauniine kuvineen

ELINAP
Aina valoisalle puolelle näkevä Elina ei voi kuin ihastuttaa piirroksillaan

Vastaisku ankeudelle
Blogin nimen mukaisesti Jenny vastustaa kaikkea ankeaa, erittäin onnistuneesti

Ei sitten mitään muita ”pakollisia” velvoitteita, kuin ottaa pokaali vastaan. Jatkaa saa vain jos tuntuu siltä, ja/tai tunnustus ei ole just tullut joltain muulta. Ole hyvä <3

ensilumi

Roisi taidekuva eilisestä ensilumesta, pimeässä ja puhelimella.

Rumankauneudesta huolimatta tuosta välittyy parhaiten se tärkein: Valkoisen tuoma valo. Voi että ollaan oltu riemuissaan! Muinaisesta talven vihaamisesta ei tosiaan enää ole jälkeäkään. Ainakaan vielä, hah.

Vaikka pienesti hirvittikin, eilinen reissu kesärenkailla (instakuva) oli aika hassunhauska sekin. Toki myös tuomittava ja typerä. Suomalaiset renkaanvaihdon perinteet, you know ;)

Virtuaaliskumpat valoille,

– Taru

p.s. Muutamien kanssa on ollutkin jo puhetta; mutta ne Bloggerin lukulistat Blogspotin blogeissa, jotka näyttävät myös kuvan uusimmasta postauksesta, ovat syksyn mittaan alkaneet hylkiä VALO-blogia. Höh ja buu. Kyseiset postauskuvat heittäytyvät aivan järjettömän suuriksi ja todellakin pilaavat bloggaajan oman blogin leiskan. Tosi harmillista kyllä. Todennäköisesti ongelma liittyy VALOn nykyiseen ulkoasuun, vaikka kuvapommi ei poksahtanutkaan heti pohjan vaihdon jälkeen. Niin sanotun artikkelikuvan kokoa tms en ole muuttanut. Muuta neuvoa ratkaisuksi ei oikein ole, kuin että poistakaa Ystävät minut listalta. Ymmärrän erittäin hyvin, ja suorastaan vaadin että teette omaksi parhaaksi. Sovittu, eiks niin.

| kommentoi

| seuraa: RSS | Instagram | Bloglovin | Blogkeen | Blogipolku | Blogit.fi

Kategoria(t): blogihaasteet

16 Comments »

 1. Ooh kiitos ilmaisesta mainoksesta! Olet kyllä ihan paras! <3

  Allekirjoitan neuvosi. Persoonallisuus on se juttu. Ilman sitä uppoaa massaan, ja massassa on ihan tylsää.

  Diggaan tuosta kuvasta, siinä on jotenkin tuttu tunnelma. Ja se valo, tietenkin. Täällä on vain pimeää, saa nähdä koska tulee lunta (ja sit porukka valittaa siitä).

  • Eipä kestä <3

   Kiitos vielä tuosta uudesta kurssista, se oli tosi hyvä. Kuten sanottua, henkilökohtaiset horinani ovat tosiaan jo menetetty, heh, mutta erääseen koemarkkinointiin sain kuningas-oivalluksia :) Eli sehän on melkein jo toteutettu, vaikka olen vasta harkinta-asteella ;)

   Joo. Toi on sitä supisuomalaista mentaliteettia. Koskaan ei ole ok, ei lumella eikä ilman :D

 2. KIITOS tunnustuksesta ihan todella paljon! ♥ Lämmitti mieltä :)
  Tuo skumppakuva kyllä sai aikaiseksi sen, että alkoi tehdä mieli raikasta kuplivaa… Sen sijaan lipitän töissä jälleen kerran samaa pussiteetä kuin niin monena muuta aamuna. Olisipa joskus ihana aloittaa työpäivä skumpalla :D

  Ihanasti kirjoitit bloggaamisesta. Ja valona olemisesta. Sitä todella olet ja olet pokaalisi ansainnut ♥

  • Voi, kiitos kovasti itsellesi! ♥ Tosi kauniisti sanottu ♥

   Hmm. Skumpan voimalla voisi tosiaan saada paljon enemmän valmista aikaan :D Laadusta en tiiä, mutta olisiko sillä nyt niin väliä, ainakaan just sillä hetkellä ;)

 3. Pokaali tuli aivan oikeaan osoitteeseen. <3

  OMG tuota kesärengasreissua. :-D Minä olen tässä jännitellyt, tuleeko tänne eteläänkin pian talvi. Siinä käy sitten nimittäin taas niin, että talvi yllätti etelän autoilijan. :-) Sain renkaanvaihdon vasta ensi viikon torstaille, kun en ole saanut aiemmin varatuksi vaihtoaikaa. Joissakin asioissa ei spontaanius toimi, vaan pitää vetkutella viimeiseen asti!

  • Voi Kiitos paljon Satu :)

   No joo, niinhän sitä ”pitää” aina vetkutella… Vaikka tiedostettiin jo syyskuussa, että lunta voi tulla ihan milloin vaan, niin ei niitä nastoja vaan ole raaskinut vaihtaa… Menee renkaat pilalle, tai jotain ;)

 4. Sää oot niin mun VALO <3. Välillä himmeä ja välillä kirkas ja just siks niin ihana <3.

  Kirjoitit myös tosi kivasti noista blogeista, joille lähetit tunnustuksen eteenpäin. Suuri osa on mulle ennestään tuntemattomia, mutta koska ne on mainittu just täällä, käyn ihan taatusti itsekin sopivan tilaisuuden tullen lukemassa. (Aktiivisesti en ole uutta luettavaa etsinyt miesmuistiin, koska olen iloinen nykyisistä, mutta mulla on suhun niin täysi luotto, että nyt teen poikkeuksen).

  Kaikka hyvää ja pysykäähän visusti tiellä siellä! Talvi kun tosiaan aina yllättää.

  • Ja sä oot kuule mun <3 Kiitos ihan miljoonasti <3

   Heh, pitäähän sitä välillä himmeäkin olla. Joka hetki kun ei jaksa edes omaa polkuaan valaista. Muutoin olisikin ehkä epätodellinen superihminen :) Haluisin aatella, että valoa voi tuoda sekin, ettei ole.

   Kiitos samoin! Muista rengaskauppa ;)

 5. Voi kiitos pokaalista! Kerrankin olin jonkun listan kärjessä – ja ihan omilla ansioilla, kun satuin vahingossa postaamaan oikeaan aikaan :-) :-) :-)

  Jos tarttuisin haasteeseen, ojentaisin pokaalin myös takaisin, mutta taidan jättää väliin tällä kertaa. Etenkin se ”vinkkejä aloitteleville bloggaajille” olisi kovin vaikea kohta, kun lasken itsenikin vielä aloittelevaksi bloggaajaksi ja olen muutamaa vinkkiä vailla itsekin.

  • Ole hyvä! Kyllä ihan omilla ansioillasi olet listan kärjessä, usko pois :)

   Vai aloitteleva, enpäs nyt tiedä tuosta. Kirjoita ”vinkkien kyselypostaus”, jos tuntuu siltä? Brainstormingista ei ikinä tiedä mitä uusia idiksiä tai apuja tuo tullessaan :)

 6. Vaikka tästä olikin jo oman blogini puolella puhetta, niin kiitos vielä tästä kunniasta! <3 Sinulla on kuitenkin niin paljon ihania lukijoita ja kommentoijia, että on kova juttu päästä palkittavien joukkoon. :)

  Antamasi vinkit ovat tosi hyviä; erityisesti pidän siitä, kun kerrot tavastasi "katsoa kaikkea mahdollista toisenlaisilta kanteilta". Juuri se on niin tervetullutta ja vetoavaa, sekä sinun blogissasi että blogeissa yleensäkin!

  • Oi Kiitos itsellesi! <3

   Toi on niin totta, että mulla on kyllä aivan ihania lukijoita ja kommentoijia :) Ihan parhaat päältä, se on suuri ilo ja onni :)

   Minäkin tykkään myös lukea eri kanteilta pohdintoja, se jos mikä on mielenkiintoista ja itseäkin oivalluttavaa. Sinäkin olet parhaita esimerkkejä justiinsa semmoisista bloggaajista.

Kommentoi toki!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s