Kalenterikivaa 2017

Kalenterivuoden vaihtuminen merkitsee mulle käytännössä vain sitä. Muutosta päivämäärän vuosiluvussa, ei sen kummempia. Sama ihminenhän sitä on vaihtumishetken molemmin puolin. Eikös.

Kalenterit 2017

Kalenterit kuitenkin tapaan vaihtaa vuodenvaihteessa. Toisinaan olen koittanut olla ilman paperista kalenterikirjaa, mutta aina viimeistään jossain vaiheessa se on jotenkin välttämättömyys. Ihme juttu. Sen lisäksi käytän kahta sähköistä kalenteria, plus seinäkalenteria. Tietyn tyyppiset asiat kirjaan tuonne ja toisen tyyppiset sinne, tai tänne. Voisi olla yksinkertaistamisen paikka, mutta en vaan ole keksinyt yhtä ja ainoaa kaikelle toimivaa. Ja hyvin pelittää näinkin, kun itse tietää omat systeeminsä.

Kalenterit 2017

Pöytäkalenteriksi valkkasin tällä kertaa Ajaston Doodlen.

Kalenterit 2017

Valintakriteereitä on vain kolme. 1) Riittävästi muistiinpanotilaa, 2) Koko aa-viis, ja 3) Kalenterissa on joku juttu, joka vetoaa just nyt.

Tänä vuonna mulla on ollut näkijä Niina-Matilda Kuusiston VOIMA-kalenterirja, joka on ollut ihan nappivalinta, mutta nyt puhutteli pelkistetty oranssi.

Tykkään Doodlen kankaisista kovista kansista ja erikoisesta selkämyksestä. Luultavasti tulemme viihtymään yhdessä vuoden ajan :)

Kalenterit 2017

Samalla syssyllä löytyi myös seinäkalenteri:

Kalenterit 2017

”Suomalaiset Taruhahmot -seinäkalenterisarja jatkuu. Vuonna 2017 ovat vuorossa keijut ja maanväki.”
”Satumainen seinäkalenteri raottaa peikkojen, hiisien ja muiden olentojen elämää värikkäiden pastellikuvitusten kautta.”

Ai että, niiiin mun juttu!

Kalenterit 2017

Viime vuonna en jaksanut uhrata tippaakaan energiaa niin pinnallisille asioille kuin joku kalenterin ulkonäkö (käytin mainoskalenteria), mutta nyt sain iloa tämmöisestäkin!

Miäs pyysi, etten tällä kertaa tekisi niitä mystisiä ennustuksia seinäkalenteriin. Kun oli niin spookya, kun ne kaikki toteutuivat. Merkillisillä tavoilla. Sinänsä ei kumpikaan epäilty, etteikö niin kävisi, mutta olihan se vähän juu. Tavallaan, vaikkei ollutkaan. ´Ennustin´ jopa muuton ajankohdan ja kellonajan, tietämättä mitään etukäteen, tai mille kuukaudelle sen valitsin.

Noh. Asiat tapahtuvat joka tapauksessa, joten jätetään 2017 katsomatta mitä ja milloin. Kirmatkoon täysin vapaasti :)

Kalenterit 2017

Ajankäyttöään noin ylipäätään on hyvä tarkastella, ettei pungerra joutavia. Esimerkiksi äsken, näiden kuvien kanssa. Varmana tuhrustin melkein tunnin, kun koitin naama tuskanhiessä saada otoksia onnistumaan. Ei millään huvittanut kaivella jalustaa, ja järkkärin kannattelu liian pitkään samassa kohtaa on minulle fyysisesti ongelmallista. Ei asettuneet tarkennuspisteet kirveelläkään, ei riittänyt luonnonvalo, ja sitä rataa. Siinä vaiheessa kun mielessä kävi heivata koko toosa ikkunasta pihalle, aattelin että aivan sama. Olkoon himmeitä ja mitä lie. Who cares!

Kalenterit 2017

Kalenterit on kuitenkin tosi kivat :))

– Taru

| kommentoi

| seuraa: RSS | Instagram | Bloglovin | Blogkeen | Blogipolku | Blogit.fi

13 Comments »

 1. Mä tykkään myös kalentereista.

  Taskukalenteri pitää löytyä käsilaukusta, mappikalenteri keittiöstä ja vielä jonkinlainen kalenteri täältä tietokoneen vierestä.

  Muistiinpanoja löytyy kaikista. Tiedoksi-tyyppiset keittiön kalenterista, omat muistutukset työhuoneen kalenterista ja muistiinpanotyyppiset taskukalenterista.

  Sähköistä kalenteria en käytä kotona, kun ei koneen ääressä tuu istuttua niin säännöllisesti kuin töissä ollessa.

  Puhelimen kalenterissa on joitakin muistutuksia, mutta koska mulla on vielä ihan älyvapaa puhelin, niin sinne ei mitään kunnon kalenterisysteemiä saa laadittua.

  • Mä en oikein oo koskaan päässyt mappikalenterien ytimeen. En tiedä mitä sinne laittaisin. Laskut tulee verkkolaskuina, jollei ole jotakin erityisen poikkeavaa, ja noin muuten inhoan kaikenlaisia lippulappusia. Heti ärsyttää, jos niitä jossain kuleksii tai kasaantuu.

   Älyvapaasta puhelimesta ei välttämättä kannata olla pahoillaan… Kyllä ne myös sitovat huomiota (ja siten syövät energiaa), vaikka monin tavoin käteviä ovatkin. Onneksi aina voi laittaa äänettömälle jos oikein rassaa. Voi, kun laittaa vaan :)

 2. Minäkin tykkään kalentereista. Seitsemän vuotta meni ilman tasku- tai pöytäkalenteria pelkän seinäkalenterin varassa: toinen verstaalla ja toinen kotona. Toinen ostettu ja toinen lahjaksi saatu.

  Nyt olen muutaman kuukauden käyttänyt Pellervo-lehden mukana tullutta isoa pöytäkalenteria. Sille tuli tarve, kun teidän itselleni muutama kuukausi sitten ensin vuosisuunnitelman tälle loppuvuodelle ja siihen pohjautuen teen joka maanantaiaamu viikkosuunnitelman alkavalle viikolle. Tästä on tullut rutiini, josta en toivottavasti enää koskaan luovu.

  • Hyvä rutiini Mari! Saman tyyppinen käytäntö mullakin, että joku runko pitää olla viikoksi eteenpäin. Muuten ei tuu mistään mittään.

   Vuosisuunnitelmaan palikat liikkuu liikaa. Vaikka sekin olis kyllä kiva :)

    • Kiitos! Näyttää kyllä kivalta :))

     Mulla vaan on sellanen ongelma, tai ei oikeastaan ongelma vaan piirre, että pitemmän tähtäimen suunnittelu ”vastustaa”. Varmaan tullut liian rankasti turpaan liian monta vuotta putkeen :) Siis silleen, että itsestä riippumattomat iskut vesittää hyvätkin suunnitelmat ja ponnistelut. Ja sit kaikki olikin turhaa ja fiilis paska. Hedelmällisempää ja iloisempaa on suunnitelmien sijaan ollut tarttua ideoihin ja tilaisuuksiin sitä mukaa kun niitä tupsahtaa. Mahdollisuus voi milloin tahansa olla viimeinen, sen olen oppinut.

     Nytkin on koko alkutalven ajan ollut viikatemiehen varjo päällä, jälleen kerran. Hyvä kun edellinen vasta saatiin haudattua. Elämä on julmaa.

     • Ymmärrän. Mä kirjoitan tuosta ideoihin tarttumisesta jossain välissä omaan blogiini. Tosin en tiedä, missä vaiheessa, kun on jo 40 draftia jonossa. Vähän purettavaa vissiin… :-D

 3. On kivat kalenterit sulla! Meillä käytetään seinäkalenteria yksityismenoihin ja löytyikin ens vuodelle tosi kiva sellainen joulumyyjäisistä, jonkun taiteilijan eläinkuvia, en nyt muista taiteilihan nimeä…Lisäksi mies laittaa kännykkänsä kalenteriin muistuksia arjen perusasioista. Vähän väliä kännykkä sanoo plim:”Täytä pissapojat!” Plim. ”Puhdista ilmalämpöpumppu! Plim:”Imuroi!” :-)

  Työasiat on sitten vaan työpaikan sähköisessä kalenterissa ja mä oon tietoisesti pitänyt kännykkäni (vaikka työpuhelin onkin) irti siitä systeemistä ettei se ala kans sanoa plim työasioiden takia.

  • Kiitti :))

   Joo-o, pimputtaa kyllä. Mulla on kaksi puhelinta, joista toisessa pamputtaa Outlook ja toisessa Macin i-jutut, työ- ja yksityisasiat sekaisin. Jep, kaikilla mun hommilla ei ole mitään tekemistä järjen kanssa…

 4. Saako taas suositella hurahtamista (kuinka pilvibongaus sujuu?)?

  http://Www.satokausikalenteri.fi

  Ite olen karsinut menot niin, etten juuri kalenteria tartte muuta kuin työpaikan tuntilistan muodossa. Mutta aikaa on mukava hahmottaa visuaalisesti kuukausi kerrallaan seinäkalenterin muodossa. Esteettinen silmä viiraa vuosittain, nyt en pystynyt söpöilyyn vaan halusin asiaa. Siis yllämainitsemani kalenteri oli valintani ensi vuodelle. (Kautta aikain suosikkini on Tauno Palo kalenteri)

  • Hih, mä katsoin myös just tuota seinäkalenteria :D Ei huono ollenkaan.

   Pilvibongaus sujuu kohtuullisen säälittävästi. Kirja on, mutta siinä kaikki. Kesällä ja syksyllä oli kovin vähän aikaa & energiaa keskittyä mihinkään kivaan, ja nyttemmin on näkynyt lähinnä vain koko taivaan peittäviä lumisadepilviä. Harmaata massaa. Höh.

   Menot on meilläkin olemattomia, ainakin huvi-sellaiset. Kylässä ei käydä lainkaan, eikä tapahtumissa, pippaloissa tai muissa sellaisissa. Henkilökohtaiset menot on enimmäkseen sitä ikuista sairaala – labra – lääkäri -ruljanssia. Niitä onkin pakko pitää seinäkalenterissa. Aina näkyvillä, jotta varmasti muistaa rampata.

   Tauno Palo -kalenteri kuulostaa kans kivalta!

Kommentoi toki!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s