Valopilkkuja: Sneak peek

Viime lokakuussa, surun ja käytännön asioista selviytymisen keskellä päähäni pälkähti yhtäkkiä kuningasidea tämän blogin suhteen. Valokalenteri! Tekisin 30 yllätyspostausta, jotka ilmestyisivät joka aamu kello kuusi, marraskuulta aina talvipäivänseisaukseen 21.12.2016 asti. Niistä saisin myös joulukuussa ”jotain muuta” vastinetta sille, että tuhlaan liian paljon energiaani joulutoitotuksen ja joulusta keskustelemisen ignooraamiseen. Joka vuosi. Sekin meinaan syö voimia; ettei osallistu, lue tai muutenkaan huomioi jotakin, joka kuitenkin näkyy kaikkialla. Vaikka sen (huomioimattomuuden) siis puhtaasti omasta tahdosta tekeekin.

Noin kymmenen minuuttia ideasta mulla oli kaikki kolmekymmentä aihetta listattuna, tuosta vaan. Voi että, miten en meinannut pysyä nahoissani! Niin monta outoa ilosanomaa jaettavana, mitenhän pystyisin pitelemään itseäni, etten kirjoittaisi ja julkaisisi kaikkia ihan heti!

Tuli marraskuu. Viimeistään siinä kohtaa kun minusta tuli tapaturmaisesti yksikätinen naputtelija muutamaksi viikoksi, oli pakko myöntää toteutuksen mahdottomuus. En mitenkään olisi saanut Valokalenterin kirjoittamista mahtumaan poukkoilevaan elämääni. En ajastamalla, enkä muutenkaan. Pienen hetken verran sitä(kin) sadattelin (aina multa viedään kaikki kiva, ynnä muuta typerää itsesääliä), mutta päädyin kuvainnollisesti vetämään itseäni avarilla naamaan. Herttinen sentään nainen! Elä kuten oivallat, päästä irti ja anna olla. Ja se siitä. Tästäkin ideasta poikii vielä jotain muuta, kun aika on.

Ja niin tapahtui. Toissa yönä Valokalenteri palasi mieleeni ja se ideasta kehittynyt poikanen poksahti tajuntaani:

Valopilkkuja ☆

Uudessa postaussarjassa sivuan tavoilla tai toisilla aiheita, joista itse olen saanut valoa hämärämpiin hetkiin.

Artikkelien sisällön idea on sama kuin alunperinkin ajattelin: Koettuja oivalluksia, joista olen saanut valoa. Erilaisessa paketissa ilmaistuna. Kerron kustakin aiheesta jonkin muun kautta, mutta samalla siitä ´jostain muustakin´. Tarumaisen omituista, eikö totta ;D Päällimmäinen tarkoitus on kuitenkin antaa jollekin jotain. Palasia näkökulmiin. Valopalleroita polkujen varsille, otettavaksi jos puhuttelee, tai on tarvetta.

valokalenteri_sneak_peek

Satunnaisissa yllätys-valopilkku-postauksissa esiintyy sivurooleissa esimerkiksi yllä näkyviä. Säännöllisyyden sijaan Valopilkut saattavat ilmestyä milloin vain. Usein, harvoin, peräkkäin tai silloin tällöin. Aiheita voi tupsahtaa rajaton määrä, tai sitten ei.

Muitakin postauksia kirjoittelen ja kuvailen entiseen arvaamattomaan malliin, tottakai.

Nyt, tässä ja tänään olikin mitä mainioin hetki synnyttää uusi sarja alulle. Ulkona nimittäin pilkisti päivällä hyvin outo valoilmiö! Enpä muista, milloin olisin viimeksi nähnyt oikeaa auringonpaistetta täällä. Ehkä lokakuussa?

Nomutta, pulinat pois. Nähdään pian, näissä ja muissakin merkeissä! ❤

– Taru

Artikkelikuva Pixabay, kollaasin kuvat lainattu kustantajien sivuilta.

| kommentoi

| seuraa: RSS | Instagram | Bloglovin | Blogkeen | Blogipolku | Blogit.fi

Kategoria(t): valopilkkuja

10 Comments »

  • Ei muuten tullut jostain ihmeen syystä tää sun postaus näkyviin mun lukulistalle. Mutta onneksi huomasin Instan puolelta. En halua jättää yhtään valonpilkahdusta näkemättä ja lukematta :)

   • Kiitos Annukka <3 <3

    Mäkin oon huomannut, että lukulistat päivittyy välillä miten sattuu. RSS-syötettähän ne systeemit lukee, mutta en tiiä mikseivät aina nappaa heti silloin kun uusi on tarjolla. Joskus on tuntien viiveitä, tai joskus listat päivittyvät jopa vasta seuraavana päivänä. Blogialustasta riippumatta. Ihme juttu.

 1. Ihana idea! Hieno tapa myös säilyttää itsellään taiteilijan vapaus: ”Säännöllisyyden sijaan Valopilkut saattavat ilmestyä milloin vain. Usein, harvoin, peräkkäin tai silloin tällöin. Aiheita voi tupsahtaa rajaton määrä, tai sitten ei.” Me like! :-D

  • Kiitos Satu! Sukulaissieluni, indeed :))

   No tietty – taiteellinen vapaus on aina tosi tärkeä juttu ;D Ei se säännöllisyys (tai varsinkaan ajastaminen) olisi sit kuitenkaan ollut ominta minua. Ensimmäisen valopilkun tuossa jo rustasinkin, saa nähdä kauanko pystyn olla painamatta julkaisunakkulaa :D Että jos nyt ei kuitenkaan ihan samana päivänä kahta postausta :)

 2. (Piti vielä lisätä, että jostain syystä mulla on ollut vaikeuksia kommentoida blogiisi, siis ihan teknisluonteisia sellaisia. Nyt ilmeisesti kommentit tulevat läpi?)

  • Kiitos Enne <3 <3

   Ja johan nyt, ärsyttävää! Ei ole sun kommentteja näkynyt moderoinnissakaan, sinne välillä menee hyväksyttäväksi. En tiedä syytä siihenkään, höh. WordPressin tiet on toisinaan tuntemattomia :/ Rassaavaa, etteivät ole vieläkään korjanneet totakaan bugia, että kommentti-nappulassa lukee "artikkeli". Suomennos-painovirhe, josta olen valittanut jo ainakin pari kk sitten. Työjonoon kuulemma meni, mutta se lienee pitempi kuin Pelastusarmeijan leipäjono… Mäkin sentään maksan aikas sievoisen summan vuodessa Premium jäsenyydestä, jolla luulisi saavan myös palvelua. Grr.

Kommentoi toki!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s