Suksittiin Kolille ilman suksia

Ollaan otettu löyhäksi tavoitteeksi järjestää itsemme kerran viikossa johonkin kivaan paikkaan. Tankkaamaan energiaa. Edellisviikolla tosin kävi vähän nurinpäin, kun viime sunnuntainen Venäjän reissu meni hyvin pitkälti käteen koko retki. Tiedättehän sellaiset päivät, kun mikään ei kertakaikkiaan onnistu ja epäonnen pilvi leijuu sinnikkäästi päällä. Vielä maanantainakin kivisti päätä, kun oli edellispäivän aikana kihissyt niin ankarasti :D Välillä sitä vaan kompastuu innokkaisiin odotuksiin versus pannukakkumaisiin tuloksiin, vaikka turhaa onkin.

Mutta eilenpä oli onnekkaampi päivä! Matkattiin ihan läpällä iltapäiväkahville Kolille. En halunnut uskoa täsmäsäätä, joka näytti Kolin seudulle pelkkää pilveä (mikä tarkoittaisi huonohkoja kuvia), vaan otin päättäväisenä kameran kyytiläiseksi. Nooooh. Harmaassa lumituprussa tuli otettua vain hieman vähemmän kuvia ;)

Suksittiin Kolille ilman suksia

Suksittiin Kolille ilman suksia

Suksittiin Kolille ilman suksia

Vaikka Koli on paljon muutakin kuin vain Ukko-Koli (jonka näkymät ovat toki upeat), aateltiin ”muodon vuoksi” yrittää piipahtaa Ukon laella. Se ajatus tyssäsi jo lähtöpysäkillä, koska kiskohississä oli ilmeisesti jotakin vikaa. Ei tullut alas vaikka miten vartuttiin ja nappia paineltiin. Turha odotusaika ei kuitenkaan mennyt hukkaan, koska kuulimme kivan tarinan. Täällä Itä-Suomessa ihmiset ovat niin valtavan välittömiä, että aina jutellaan kaikille, missä ja milloin vain. Aidosti.

Tällä kertaa luullakseni karjalainen mies kertoili, miten olivat vaimonsa kanssa nuorempana kävelleet Kolilta Vuokattiin (eli jotain sataviiskyt kilsaa, huh). Kuntoa ihmetellessäni tuumasi ettei se hyvä ollut, vaan kehittyi siinä matkalla :D Reitin varrella oli ollut upeita luontoelämyksiä ja kauniita luonnoneläimiä. Ja ihania ihmisiä. Yksi ukko oli kuulemma huudellut pihaltaan että tulkaa kylpemään. – No menittekö? – Tietenkin!

Varmana on ollut mahti reissu heillä.

Suksittiin Kolille ilman suksia

Kuvatulva kertokoon lisää tarinoita meidän lauantai-iltapäivästä :)

Suksittiin Kolille ilman suksia

Suksittiin Kolille ilman suksia

Suksittiin Kolille ilman suksia

Suksittiin Kolille ilman suksia

Suksittiin Kolille ilman suksia

Suksittiin Kolille ilman suksia

Suksittiin Kolille ilman suksia

Suksittiin Kolille ilman suksia

Suksittiin Kolille ilman suksia

Suksittiin Kolille ilman suksia

Suksittiin Kolille ilman suksia

Suksittiin Kolille ilman suksia

Suksittiin Kolille ilman suksia

Suksittiin Kolille ilman suksia

Suksittiin Kolille ilman suksia

Vaikkei paikan päällä oltu kuin pari tuntia, tuntuu siltä että saatiin virtaa varastoon. Sille on aina tarvetta.

Iloja uuteen viikkoon toivotellen,

– Taru

| kommentoi

| seuraa: RSS | Instagram | Bloglovin | Blogkeen | Blogipolku | Blogit.fi

Kategoria(t): luonto, pienet ilot, retkeily ja mökkeily

Tagged as:

6 Comments »

 1. Koliin liittyy mulla merkittäviä muistoja 80-luvun lopulta, koska se oli ensimmäinen paikka ikinä, jossa mut houkuteltiin (pakotettiin) laittamaan laskettelusukset jalkaan ja tulemaan rinnettä alas. Olis kuulemma helpompiakin paikkoja ollut aloittaa, kun oli kuulemma aika jyrkkä. No niin oli, mutta mistäs minä olisin sen voinut tietää, kun ei ollut vertailukohtaa. Vaan hyvin meni ensimmäinen päivä ja laskeminen oli oikeastaan suorastaan kivaa, mutta hissiin en olis halunnut mennä, koska pelkäsin killua siellä korkeuksissa muitten armoilla. Sanoin, että voin ihan hyvin aina kävellä rinteet takaisin ylös, mutta ei kuulemma käynyt päinsä.

  Seuraavana päivänä iskikin sitten paniikki, kun piti lähteä uudelleen mäkeen, mutta hiihto-opettajan johdolla. En vaan kertakaikkiaan uskaltanut enää, ja aloin epäillä, että olinko se minä ollenkaan, joka siellä vasta edellispäivänä suhahtelin (aurasin…) rinnettä alas. Enkä ole muuten laskenut sen koommin. Ei ole mua varten se homma. Paitsi kerran koitin HImoksen lastenmäessä lumilaudalla ja tipahdin häntäluulleni niin, ettei kärsinyt pehva istumista moneen kuukauteen :D

  Teidän Koli-reissut näyttää niin paljon rauhallisemmilta ja kauniimmilta. Joskus voisin mieluusti lähteä sinne ihan vaan käppäilemään. Ja mahtaako siellä enää niitä mäkiä ollakaan?

  PS. Kuksakuva on jotenkin erityisen ihana <3

  • Ai kamala. Onneksi häntäluulle ei käynyt pahemmin!

   Mä harrastin laskettelua joskus nuorempana, tykkäsin kovasti. Enää ei valitettavasti onnistuis.

   On Kolilla vielä laskettelumäet :) Ja paljon muitakin suksijoita. Meinasi melkein suivaannuttaa, kun tuon yhden kuvan parkkiksella hiihtelivät ”irti päästään” meiningillä miten sattuu. Ihan kuin olisi ollut oikein hinku jäädä auton alle. Kaikenlaisia.

   Kiitos Annukka ❤ Kuksakaffeilla on aina oma tunnelmansa :)

 2. Onpa lunta ohhohhoijaa, minä täällä oottelen kevättä…Kaikenkaikkiaan ois hyvä ajatus yrittää kerran viikossa käydä jossain kivassa paikassa, ei sen tarvii tosiaan mikään viikonloppupyrähdys Pariisiin olla!

  • Aijaa, meidän mielestä lunta on kovin vähän :) Enemmän oli viime vuonna maaliskuussakin, kun maakuntaan tultiin.

   Mäkin tykkään enemmän viikottaisista kivuuksista. Isommissa / pidemmissä jutuissa olisi liikaa järjestelemistä ja niiden sietämistä, kiitos ei :) Ehkä valoisampaan vuodenaikaan voisi olla jotain enemmänkin. Nyt päivät on vielä aika lyhyitä; iltojen säkkipimeydessä ei näe mitään.

 3. Ihana ex tempore reissu! Kun ei lähtiessäänkään ota paineita, niin ei vissiin kovasti harmittanut tuo hissin jumikaan. Pitäisi itsekin tehdä tuollaisia trippejä enemmän. Lähitienoilla on paljon kivoja paikkoja minne mennä. Mukavaa alkanutta viikkoa sinne.

  • Ex tempore on niin parasta :) Tosin, pipariksi sekin voi mennä, mutta niinhän kaikki.

   Joo, ei tolla hissillä ollut tokikaan mitään merkitystä. Mentiin kokemaan Kolin tunnelmaa, ja sitä saatiin. Jännä nähdä minne virta seuraavaksi kuljettaa, vai viekö minnekään.

   Kiitos, samoin sulle Anu <3

Kommentoi toki!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s