kuksat_hangessa

Suksittiin Kolille ilman suksia

Ollaan otettu löyhäksi tavoitteeksi järjestää itsemme kerran viikossa johonkin kivaan paikkaan. Tankkaamaan energiaa. Edellisviikolla tosin kävi vähän nurinpäin, kun viime sunnuntainen Venäjän reissu meni hyvin pitkälti käteen koko retki. Tiedättehän sellaiset päivät, kun mikään ei kertakaikkiaan onnistu ja epäonnen pilvi leijuu sinnikkäästi päällä. Vielä maanantainakin kivisti päätä, kun oli edellispäivän aikana kihissyt niin ankarasti :D Välillä sitä vaan kompastuu innokkaisiin odotuksiin versus pannukakkumaisiin tuloksiin, vaikka turhaa onkin.

Mutta eilenpä oli onnekkaampi päivä! Matkattiin ihan läpällä iltapäiväkahville Kolille. En halunnut uskoa täsmäsäätä, joka näytti Kolin seudulle pelkkää pilveä (mikä tarkoittaisi huonohkoja kuvia), vaan otin päättäväisenä kameran kyytiläiseksi. Nooooh. Harmaassa lumituprussa tuli otettua vain hieman vähemmän kuvia ;)

Suksittiin Kolille ilman suksia

Suksittiin Kolille ilman suksia

Suksittiin Kolille ilman suksia

Vaikka Koli on paljon muutakin kuin vain Ukko-Koli (jonka näkymät ovat toki upeat), aateltiin “muodon vuoksi” yrittää piipahtaa Ukon laella. Se ajatus tyssäsi jo lähtöpysäkillä, koska kiskohississä oli ilmeisesti jotakin vikaa. Ei tullut alas vaikka miten vartuttiin ja nappia paineltiin. Turha odotusaika ei kuitenkaan mennyt hukkaan, koska kuulimme kivan tarinan. Täällä Itä-Suomessa ihmiset ovat niin valtavan välittömiä, että aina jutellaan kaikille, missä ja milloin vain. Aidosti.

Tällä kertaa luullakseni karjalainen mies kertoili, miten olivat vaimonsa kanssa nuorempana kävelleet Kolilta Vuokattiin (eli jotain sataviiskyt kilsaa, huh). Kuntoa ihmetellessäni tuumasi ettei se hyvä ollut, vaan kehittyi siinä matkalla :D Reitin varrella oli ollut upeita luontoelämyksiä ja kauniita luonnoneläimiä. Ja ihania ihmisiä. Yksi ukko oli kuulemma huudellut pihaltaan että tulkaa kylpemään. – No menittekö? – Tietenkin!

Varmana on ollut mahti reissu heillä.

Suksittiin Kolille ilman suksia

Kuvatulva kertokoon lisää tarinoita meidän lauantai-iltapäivästä :)

Suksittiin Kolille ilman suksia

Suksittiin Kolille ilman suksia

Suksittiin Kolille ilman suksia

Suksittiin Kolille ilman suksia

Suksittiin Kolille ilman suksia

Suksittiin Kolille ilman suksia

Suksittiin Kolille ilman suksia

Suksittiin Kolille ilman suksia

Suksittiin Kolille ilman suksia

Suksittiin Kolille ilman suksia

Suksittiin Kolille ilman suksia

Suksittiin Kolille ilman suksia

Suksittiin Kolille ilman suksia

Suksittiin Kolille ilman suksia

Suksittiin Kolille ilman suksia

Vaikkei paikan päällä oltu kuin pari tuntia, tuntuu siltä että saatiin virtaa varastoon. Sille on aina tarvetta.

Iloja uuteen viikkoon toivotellen,

– Taru

| kommentoi

| seuraa: RSS | Instagram | Bloglovin | Blogkeen | Blogipolku | Blogit.fi

6 Comments

 1. Annukka

  Koliin liittyy mulla merkittäviä muistoja 80-luvun lopulta, koska se oli ensimmäinen paikka ikinä, jossa mut houkuteltiin (pakotettiin) laittamaan laskettelusukset jalkaan ja tulemaan rinnettä alas. Olis kuulemma helpompiakin paikkoja ollut aloittaa, kun oli kuulemma aika jyrkkä. No niin oli, mutta mistäs minä olisin sen voinut tietää, kun ei ollut vertailukohtaa. Vaan hyvin meni ensimmäinen päivä ja laskeminen oli oikeastaan suorastaan kivaa, mutta hissiin en olis halunnut mennä, koska pelkäsin killua siellä korkeuksissa muitten armoilla. Sanoin, että voin ihan hyvin aina kävellä rinteet takaisin ylös, mutta ei kuulemma käynyt päinsä.

  Seuraavana päivänä iskikin sitten paniikki, kun piti lähteä uudelleen mäkeen, mutta hiihto-opettajan johdolla. En vaan kertakaikkiaan uskaltanut enää, ja aloin epäillä, että olinko se minä ollenkaan, joka siellä vasta edellispäivänä suhahtelin (aurasin…) rinnettä alas. Enkä ole muuten laskenut sen koommin. Ei ole mua varten se homma. Paitsi kerran koitin HImoksen lastenmäessä lumilaudalla ja tipahdin häntäluulleni niin, ettei kärsinyt pehva istumista moneen kuukauteen :D

  Teidän Koli-reissut näyttää niin paljon rauhallisemmilta ja kauniimmilta. Joskus voisin mieluusti lähteä sinne ihan vaan käppäilemään. Ja mahtaako siellä enää niitä mäkiä ollakaan?

  PS. Kuksakuva on jotenkin erityisen ihana <3

  1. Taru

   Ai kamala. Onneksi häntäluulle ei käynyt pahemmin!

   Mä harrastin laskettelua joskus nuorempana, tykkäsin kovasti. Enää ei valitettavasti onnistuis.

   On Kolilla vielä laskettelumäet :) Ja paljon muitakin suksijoita. Meinasi melkein suivaannuttaa, kun tuon yhden kuvan parkkiksella hiihtelivät “irti päästään” meiningillä miten sattuu. Ihan kuin olisi ollut oikein hinku jäädä auton alle. Kaikenlaisia.

   Kiitos Annukka ❤ Kuksakaffeilla on aina oma tunnelmansa :)

 2. Vanha Jäärä

  Onpa lunta ohhohhoijaa, minä täällä oottelen kevättä…Kaikenkaikkiaan ois hyvä ajatus yrittää kerran viikossa käydä jossain kivassa paikassa, ei sen tarvii tosiaan mikään viikonloppupyrähdys Pariisiin olla!

  1. Taru

   Aijaa, meidän mielestä lunta on kovin vähän :) Enemmän oli viime vuonna maaliskuussakin, kun maakuntaan tultiin.

   Mäkin tykkään enemmän viikottaisista kivuuksista. Isommissa / pidemmissä jutuissa olisi liikaa järjestelemistä ja niiden sietämistä, kiitos ei :) Ehkä valoisampaan vuodenaikaan voisi olla jotain enemmänkin. Nyt päivät on vielä aika lyhyitä; iltojen säkkipimeydessä ei näe mitään.

 3. Anu

  Ihana ex tempore reissu! Kun ei lähtiessäänkään ota paineita, niin ei vissiin kovasti harmittanut tuo hissin jumikaan. Pitäisi itsekin tehdä tuollaisia trippejä enemmän. Lähitienoilla on paljon kivoja paikkoja minne mennä. Mukavaa alkanutta viikkoa sinne.

  1. Taru

   Ex tempore on niin parasta :) Tosin, pipariksi sekin voi mennä, mutta niinhän kaikki.

   Joo, ei tolla hissillä ollut tokikaan mitään merkitystä. Mentiin kokemaan Kolin tunnelmaa, ja sitä saatiin. Jännä nähdä minne virta seuraavaksi kuljettaa, vai viekö minnekään.

   Kiitos, samoin sulle Anu <3

Kommentoi toki!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s