Olemisen aakkoset

Annukka oli postannut kauniit ja maukkaat Hyvän olon aakkoset. Minä innostuin tempaisemaan haasteen aihepiirin elämäntavoista ja ravinnosta toisaalle. ”Olemiseen”, joko suoraan tai sivupolkua:

Avara. Muotona kaikkein paras. Maailman- ja elämänkatsomuksena, suhtautumisena, asenteena… Missä yhteydessä vain. Tukkoinen tai kapea ei ole yhtään kiva.

Blogiystävä. Olette mulle oikeasti tärkeitä. Aika uskomatonta, miten monia hengenheimolaisia olen löytänyt tätä kautta. Olisi tietysti tylsää jos olisimme kaikki samanlaisia, mutta pönttöä olisi myös jonnin joutavista keskustelu ilman samoja aaltopituuksia.

Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon Reserva. Tykkään chileläisistä punaviineistä. Viini rauhoittaa pään sisäistä hyrrää, you know. Usein perjantaisin, vaikken kannatakaan elämän rajoittamista viikonpäivien perusteella. (Tarapacá Carmenère Reserva on myös suositeltavaa em. vaivaan)

Draivi. Silloin kun kulkee vetävällä sykkeellä, mikä tahansa näyttää mahdolliselta.

Elämys. Tietynlainen tunnetila, reaktio johonkin. Isojakin elämyksiä voi saada tai hankkia vähällä vaivalla, tai jonkin muun sivutuotteena. Kyse on vain näkökulmasta.

Fakta. Välillä on hyvä tarkastella mikä on totta ja mikä ei. Että kuvitteleeko tai kokeeko jotain esimerkiksi pelon, ennakkoluulon tai katkeruuden kautta.

Gaia. Tarkoittaa muinaiskreikaksi Maata. Äiti Maa käsitteenä puhuttelee minua. Se on sellainen peruskallio, joka tukee ja lohduttaa aina. Luonto ei arvostele, vaadi tai väärinymmärrä. Sää toki voi ”pieksää”, mutta se onkin eri asia :)

Hauras. Kun ymmärtää ettei pysyvää ole, osaa arvostaa sitä mitä on juuri nyt.

Inhimillisyys. Intuitio. Inspiraatio. Iit on kovia juttuja. Jokaista noita tarvitaan ja paljon. Joka päivä.

Jakaminen. Kaikkea ei tarvitse jakaa (tai tehdä jotain vain siksi että sen voisi jakaa jossain), mutta mukavaahan se on! Sekä antajalle että saajalle.

Kohtuus. Miksi pitäisi olla niin julmetusti kaikenlaista? Toki saa olla tai tavoitella, mutta ei pidä olettaa tarvitsevansa jotain vain siksi että jollain muulla on. Tai luulla, ettei jollain ole jotain siksi ettei se pystyisi hankkimaan sitä, välttämättä. Mikä itselle on tai olisi riittävää ja kohtuullista, sen voi päättää itse.

Läsnäolo. Täysillä tai ei ollenkaan, se sopii mulle. Puolittainen on hitsin turhaa.

Metsä. Tuntuu ehdottomasti läheisimmältä luonnossa. Voi mitä ilmeisimmin muuttua / vaihtua elon edetessä, koska olin vuosikausia (tai kymmeniä) meri-ihminen niin syvästi etten voi edes sanoin kuvailla.

Nauru. Iloa saa ja pitää olla! Naurettu on myös surkeuden keskellä, se ei ole mitenkään kiellettyä.

Onni. Mielestäni ylimainostettua. Vähän kuten täydellisyyskin, mahdotonta saavuttaa joka ikinen hetki sataprosenttisesti. Joistain asioista olen hurjan onnellinen, joistakin en varsinaisesti. On onnea ja on epäonnea, ei sen ihmeellisempää. Tuntuu jotenkin hölmöltä arvottaa kaikkea joko hyväksi tai huonoksi.

Persoonallisuus. Tykkään. Aina.

Que? Mikä että? Kiinnostavien asioiden tutkimiseen ja selvittämiseen voi(si) käyttää vaikka tunteja kerrallaan.

Rakkaus. Tärkeintä.

Sisu. Ei tokikaan kaipaa selityksiä :)

Tarina. Sillä minkälaista tarinaa itselleen kertoo on suuri merkitys. Itse voi olla itsensä voimakkain kannustaja. Tai alentaja.

Uusi. Puhtaat pöydät ja uudet alut, isot ja pienet. Niinpä – ai että.

Valo. Kannattaa pitää päällä vähintään tunnelin päässä. Myös välittää valoa eteenpäin, jos mahdollista.

X on ratkaisujen avain. Sen arvo voi vaihdella maan ja taivaan välillä, mutta aina se vie johonkin, joka on yhtäsuuruusmerkin toisella puolella.

Yksinkertainen. Lempikäsitteitäni. Elämä on monimutkaista, mutta viileimmät ratkaisut yksinkertaisia.

Zombi. Olotila, joka tulee unettomista öistä. Tavarat tippuu käsistä, kävely on hidastettua laahustamista ja tuolille meinaa nukahtaa. Ei tavoiteltavaa.

Ålemisen keveys. Ihanaa kohdalle sattuessaan.

Älytön. Järjettömät ideat ja niiden toteuttamiset voivat joskus olla kaikista hauskimpia!

Öhöm. Epäröintikin on ihan ok. Aikalisä, pysähdys tai kantaa ottamattomuus voi olla paikallaan jos ei huvita toimia.

Kiitos Annukalle kivasta lauantai-illan inspiraatiosta! Nyt meittiä kutsuu sauna. Jes – erittäin mukavaa olemista.

Kauniita unia tahoillenne toivotellen,

– Taru

Artikkelikuva: Pixabay

| kommentoi

| seuraa: RSS | Instagram | Bloglovin | Blogkeen | Blogipolku | Blogit.fi

14 Comments »

 1. No eipä kuule yhtään yllätä, että teit näistä tällaset ihan sun omanlaiset ja omannäköiset, joiden jälkeen omat D-vitamiinit tuntuu ihan typeriltä :D,
  Ehkä kaikkein eniten ja erityisesti mua viehättää Y niinkuin Yksinkertaisuus. Sen olisin halunnut itsekin Ä niinkuin Älytä, mutta ei tullut mieleen.

  Sää oot kyllä niin Valo <3

  • Juu, näin kävi taas, että luovuus pulppusi :D Tai ajatukset laukkasi näppikseen, miten sen nyt ottaa.

   Älähän ny! Sulla on niin hurjasti tietoa ravintoasioista, ettei varmasti ole koskaan typerää. Hienoa on, että jaat niitä. Mitä D-vitamiiniin tulee, niin mekin joskus syötiin sitä isoja annoksia. Jotenkin noiden juttujen kanssa vaan tuppaa käymään niin, että jäävät aina jossain vaiheessa ”kaiken muun alle”. Joskus yritettiin pitää vitamiineja Miähen dosetissakin, mutta sitten taisi vaihteeksi tulla sellainen kausi kun se on ihan tukossa muista napeista, niin kas kun ne taas jäi.

   Yksinkertainen on kyllä niin parhautta, niin monessa asiassa :) Kiitos Annukka ❤❤

 2. Mukava ja sinun näköisesi versio haasteesta. :-) Ja voisin allekirjoittaa ihan kaiken! Erittäin osuvasti sanottu tuokin, että onni on ylimainostettua. Olen aivan samaa mieltä. Jos onnea pitää koko ajan hartiavoimin tavoitella, niin aika työläältä alkaa tuntua.

  Nyt minulla alkoi raksuttaa päässä, että tekisi mieli tehdä näistä aakkosista oma versioni. ;-)

  • Kiitos Satu! :)

   Just niin. Kyllä siinä ihan pointit hukkuu, jos onnenkin eteen pitäisi joka hetki oikein ponnistella. Huh huh.

   Jee, kivaa jos saadaan lukea sunkin aakkoset! :))

 3. Aika baljon caikkia dotuuksia :-) Saa nähä jos tästä tulee oikein haasteentapainen jos muutkin kuin Satu innostuu kehittelemään omia versioita. Mäkin hetken harkitsin…sitt mietin, että jokohan mä kerran tein tällaisen jostain aiheesta…jaa-a…no, aina voi tehdä uudestaan jos siltä tuntuu.

  • No jo vain, täähän on jo hyvinkin haasteentapainen! Jotta rouva on kuule hyvä vaan ja innostuu myös kehittämään, jos yhtään inspaisee.

   Tuo Hyvän olon aakkoset on tainnut pyöriä Blogistanissa jo tovin, välillä enemmän ja välillä harvakseltaan. Ehkä pari vuotta, jos pitäisi veikata..? Eikös se ole jo uudistumisen paikka, eli vaikka omanlaisia aakkosia seuraavaksi :) Vähän niinku ”keppos-aakkoset”, joista ei yhtään etukäteen tiedä mitä mahtavatkaan sisältää :)

 4. Hellou täällä(kin!)
  Yritän tägätä itteni tänne ja alkaa sun seuraajaks. En tiiä onnistuko. Toivotaan.

  Annukka kertoi mulle sun blogista. Mie tiiän sut instassa, mut en jostain syystä tajunnut, että sie oot bloggari kans. Kiva, seuraillaan toisiamme.

  P:S Tohon alas tuli joku ikivanha kuva minusta, en tiedä mistä se tuli. En kai minä jo seuraa sinua? Ihan sekaisin, höh…. Nyt pähkäilen, et mistä näppylästä saan lähtee tämän viestin??

  • Moi Maketsu! Hei mahtavaa, että löysit tänne! Täällähän mie luuraan :) Lämpimät terkut ja kiitokset Annukalle tästä yhteensaatosta :)

   Joo, kommentointi-nakkula on hippasen epälooginen… Oon jo joskus viime vuonna narissut pohjan virheellisestä suomennoksesta WP:n supporttiin, mutta eipä vaan näy korjausta. Ei näköjään auta edes olla ihan kivasti maksava premiun asiakas. Hmph ja mur!

   Sä oot kyllä ihana :)) Näkyillään jatkossakin!

Kommentoi toki!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s