Yllätyksiä Sallassa ja blogiyhteyksissä

Meinasin tässä välissä jo laittaa blogipillit pussiin, koska on mennyt ääreishankalaksi saada kuvia ladattua. Yht´äkkinen ongelma on Flickr:ssä, jota kautta linkkaan kuvat tänne. Edellisen postauksen ulossaattamisessa taisi mennä viikon verran… Yhden sunnuntain turhaan taisteltuani laitoin iltaisin nukkumaan mennessä muutaman kuvan kerrallaan latautumaan, ja aamulla katsoin ”jännityksellä” menikö yhtään läpi, vai herjaako taas erroria lähes jokaiselle. Normiin päiväsaikaan en käytä kaistaa mokoman schaissen kanssa tappeluun (muutakin tekemistä ja niin edelleen). Niin tolkuttoman hitaaksi kävi, ettei järjen häivääkään, kivasta harrastuksesta puhumattakaan.

Sinänsä lohduttaa, etten ole ainoa. Helppari -foorumia vilkaisemalla meitä tukkaansa repiviä Flickrin käyttäjiä on ympäri maailman. Tekniikka ei aina toimi, se on selvä, mutta pidempään jatkuessaan ongelmat alkavat ihan tosissaan raivostuttaa. Vaikkei siitä mitään hyötyä toki olekaan. Jos jokin yrityksistä huolimatta pelkästään tökkii, on siitä syytä luopua mitä pikinmiten. Ainakin joksikin aikaa. Tänään päätin kuitenkin vielä kepittää jäätä, ja olenkin onnistunut lataamaan muutaman kymmenentä kuvaa parissa tunnissa, siirtämällä reitittimen ihan koneen viereen. Latausaika on edelleen luokattoman pitkä, ei lähelläkään normaalia, mutta parannus on sen verran huomattava, että ans kattoo nyt sitten.

Palataanpa siis vielä reilun parin viikon takaisiin tunnelmiin:

Oulangan kansallispuistoa ylöspäin

Salla roadtrip

Kiutakönkään jälkeen lähdettiin luontokeskukselta kohti Lappia ja Oulangan kanjonia.

oulangan_kanjoni

Salla roadtrip

Koko reissu tapahtui niin yhtäkkiä, ettei oltu suunniteltu mitään tarkempaa, vaan mentiin lähinnä sen mukaan kuin nokka näytti (mikä on just siistiä). Matkalla olin kyllä googlaillut, että Oulangan kanjonille on kolmen kilometrin polku, mutta itsepäisinä ihmisinä lähdettiin kuitenkin katsomaan josko sinne kumminkin näkisi ilman patikointia. Tai matkan varrella on jotain muuta, joka on tarkoitus kohdata.

Salla roadtrip

Salla roadtrip

Salla roadtrip

Salla roadtrip

Loppupätkä perille oli aivan järkyssä kunnossa:

Salla roadtrip

Useampi kilometri rynkytystä, joka toi elävästi mieleen Venäjän tiet. Vaikka ajettiin varovasti kahtakymppiä, oli vähän väliä tunne, että auto hajoaa jyrkkiin kuoppiin ihan justiinsa. Se on täysin mahdollista, vaikkei kotteromme olekaan liian wanha pieru. Huomasin myös, ettei puhelimissa ole lainkaan kenttää. Ou jee. Siinäpä sitä sitten oltaisiin, Lapissa keskellä ei yhtään mitään tai ketään, yön selässä.

Ihan kenguruina kuitenkin päästiin Savilammen metsäparkkipaikalle, josta polku kanjonille lähtee. Vain todetaksemme, ettei näköaloja ole tarjolla ilman patikkaa, totta se on. Pikkiriikkisen sieppasi samantien lähteä sitä perk… tietä takaisin, mutta eihän siinä muu auttanut.

Salla roadtrip

Salla roadtrip

Tällaisiin tien varren ´kanjoneihin´ jäi meidän kokemus :D Vaikka ei mitään vikaa noissakaan. Todellakaan.

Se ei kuitenkaan pitänyt paikkansa, että olimme yksin keskellä ei mitään. Enkä tarkoita nyt poroja.

Salla roadtrip

Nimittäin seuraavana päivänä selvisi Instassa, että blogiystäväni Enne oli myös matkalla Oulangan kanjonille. Olivat yöpymässä reitin varrella samaan aikaan kun me kävimme polun päässä toteamassa ettei onnistu. Kuten Ennellekin sanoin, niin miten todennäköistä mahtaa olla, että kaksi puolituttua lähes törmää jossain Sallan erämaassa, toisistaan tietämättä..? Häh. Olipahan hauska sattuma, vaikkei tällä kertaa tavattukaan, mutta melkein.

Salla roadtrip

Salla roadtrip

Haukotus. Läheltä piti jo lopultakin suunnata takaisin Rukalle ja yöpuulle – mutta.

Yhdestä kohtaa maisemaa häämötti jossain kaukana lumihuippuisten tuntureiden ääriviivaa. Voisko olla Sallatunturit! Hemmetti, kuinka pitkä matka?!

sallatunturi_kartta

Ei matka eikä mikään, oikeasti, mutta ainavain ylöspäin ja alaspäinkin pitää palata. Pysyttäiskö vielä hereillä, pystyykö vielä ajamaan? Yhdessä vuorossa vieläpä. Minulla ei nimittäin ole mitään saumaa auton rattiin olkaniveleni kanssa. Olisi melko varma hengenlähtö, kun vaihteenvaihtokäsi ei kestä millinkään väärää liikahdusta ja ´revähdyksestä´ seuraa kehonhallinnan menetys.

Vaikka oltiin herätty kuudelta, ajettu satoja kilometrejä ja oltu jo vajaa vuorokausi liikenteessä, niin sen verran hulluja (tottakai) oltiin, että pitihän ne Sallatunturit lähteä vielä katsastamaan ;D

Salla roadtrip

Juhuu!

Salla roadtrip

Salla roadtrip

Miksi joku toimii yllä näkyvällä tavalla? En tajua.

Salla roadtrip

Hiihto- ja mökkikeskus näytti keskiyön auringossa luonnollisesti juuri siltä kuin arvata saattaa. Ihmisen itsekkäästi itselleen rakentamalta. Hitusen surulliseksi teki, kuten Rukakin.

Salla roadtrip

Salla roadtrip

Salla roadtrip

Onneksi nämä kaverit ihastuttaa ja hymyilyttää aina :)

Salla roadtrip

Salla roadtrip

Salla roadtrip

Salla roadtrip

Tämä myös. Voi pientä <3

Yksi juttu kävi vielä mielessä (Napapiirin raja Sallassa), mutta järki voitti. Onhan se raja herranjestas monet kerrat nähty. Joten vuokramökkiä kohti, tulitikut silmissä. Noin kuvainnollisesti.

salla_ruka_kartta

Matkaa olikin jo kertynyt. Krhm.

Salla roadtrip

Salla roadtrip

Pohjoisen kesäyö on lyhyt ja ytimekäs. On ihmetyttänyt myös nykyisessä kotipuolessa.

Salla roadtrip

Sellanen oli Salla. Käydään aamuyöstä pari tuntia koisaamassa, ja piipahdetaan sitten vielä Rukan Juhannuskalliolla. Se yllättikin positiivisesti :)

– Taru

Tämä on osapostaus yhden yön roadtripiltä Kuusamoon ja Sallaan.

| kommentoi

| seuraa: RSS | Instagram | Bloglovin | Blogkeen | Blogipolku | Blogit.fi

4 Comments »

 1. No mitä hel******. Ihme toimintaa Flickr:ltä. Oletko koskaan miettinyt blogialustan vaihtoa? Itselläni ainakin menisi hermo, jos pitäisi odottaa viikkotolkulla kuvien latautumista. Multahan menee hermo heti, jos joudun odottamaan kuvien latautumista niinkin pitkään kuin parikymmentä sekuntia, kuten täällä Itä-Suomessa. :-D

  Ihania poroja. <3

 2. Ensimmäinen lausahdus on saattanut pari kertaa lipsahtaa minunkin suustani ;) Mä veikkaan, että viime aikaiset muutokset Flickrin systeemeissä on aiheuttanut näitä ongelmia. Sivuvaikutukset on useinmiten ohimeneviä, mutta kamoon, joku raja pitäis olla.

  WordPressistä en oo oikein innostunut vaihtamaan muualle. Liikaa nähtyä vaivaa ja kaikenlaista, jonka alusta aloittaminen ei huvita :) Bloggerin oon joskus kokenut myös vähän tylsäksi, sekin pinttymä saattaa jarruttaa. Mulla on myös täällä WP:ssä (ostettua) kuvatilaa, mutta käytän sitä lähinnä artikkelikuviin. Flickrissä on niin paljon tilaa, että siksikin se on ollut paras postauskuville. Tai kuvatulville, kun on minusta kyse :)

  Haha, vai on jo 20 sekuntia raivostuttava :D Mullahan on siis aivan loistavat hermot! Hih.

  Kiitos ❤️ Porokuviahan ei voi olla liikaa, koska ne vaan on niin ihania ❤️

 3. Tunnen oloni kyllä ihan totaali-idiootiksi, kun en edes tiedä, mikä on Flickr :D. Ja ehkä parempikin, koska jos sen käyttö on sun kaltaiselle ammattivelholle hankalaa, niin meikäläisen olis turha edes yrittää.

  Mutta siis juu. Jopas oli mahtikunnossa tie. Huhhuijaa. Ja olkapääongelmat tuoreessa muistissa, alkoi heti ihan vaan myötätunnosta viiltää, koska muistan sen, kuinka ihan vaan pelkän kävelyn aiheuttama ”pomppiminen” nivelessä tuntui siltä, että tekis mieli amputoida koko käsi. Toivon niin todella, että pääset siitä viheliäisestä vaivasta jonain kauniina päivänä eroon.

  Ootte te kyllä aika hulluja matkailijoita <3

  • No hei, mistäs sitä voi tietää kaikenmaailman kommervenkeistä, jos ei ole koskaan tarvinnut <3 Omien sanojensa mukaan Flickr on "Almost certainly the best online photo management and sharing application in the world". Suosituin sellainen varmasti ainakin, ja koska niin on, on käyttäjiäkin sen mukaisesti. Ja sitä myöten kuormitusta ja ajoittaisia bugeja tottakai.

   Joo, kyllä aina niissä kohdin kun kiljuu kivusta jossain lattian rajassa, käy lähinnä saha mielessä. Huomattavasti mielummin katkoisin itseltäni minkä tahansa raajan. Se sentään helpottaisi parissa kuukaudessa, olettaisin. Ehkäpä jo ensi vuonna sitten :)

   Hih, kiitos :D Niin me taidetaan olla, vapautuneesti hulluja :D

Kommentoi toki!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s