Olennaisuuden Manifesti

kevat_lintu

Vastustan hattaraohjelmia, huttujulkaisuja, tyhjiä uutisia ja otsikoita, jotka tekevät ihmisestä tyhmän.

Vastustan jokahetkistä läsnäoloa ja tavoitettavuutta. Vastustan sitä ettei mitään ole tapahtunut ellei se ole somessa.

Vastustan negatiivisuutta, positiivisuutta ja takertuvaa arvottamista ylipäätään.

Vastustan turhanpäiväisiä sääntöjä, luokitteluja, ahdasmielisiä uskontoja ja aatteita. Vastustan yksilön alamaisuutta toiselle taholle, myös omalle ruoskalle.

Vastustan rahalle annettua ylintä valtaa. Vastustan ihmisarvottomuutta ja rahalla ostettua arvokkuutta.

Vastustan mainoksia ja tavaroita joita kukaan ei tarvitse.

Vastustan ahneutta, luuloja, oletuksia, vaatimuksia, tekopyhyyttä, ulkokuorisuutta ja manipulointia. Vastustan sekä kateutta että kateellisuuteen pyrkimistä. Vastustan näkökyvyttömyyden kaikkia muotoja.

Vastustan jatkuvaa onnellisuuden tavoittelua. Kannatan sisäistä kynttilänvaloa.

Sitä, millä on oikeasti väliä, en vastusta, vaan annan ja otan vastaan. Se on se juttu, mitä sinä ja minä voidaan tehdä.

❤️

– Taru 6.9.2017

p.s. Millaisia kompasseja sun omassa manifestissa olisi? Mitä se koskisi?

| kommentoi

Kategoria(t): yksinkertaistaminen

13 Comments »

 1. Juuri näin, hieno kirjoitus! Viime päivinä kaikki pinnallinen on taas ollut niin uuvuttavaa, että en vain jaksa tajuta. Siksikin ymmärrän tekstiäsi niin hyvin.

  Kysynnän ja tarjonnan laki pätee tässäkin: huttua ja tyhjiä, täysin sisällöttömiä tekstejä kirjoitetaan, koska niitä luetaan. Ja varsin paljon luetaankin, vaikka en ymmärrä miksi. Blogillakin saavuttaisi eniten ”tulosta”, jos kirjoittaisi tyhjänpäiväisiä muotijuttuja. Pohdiskeleville, syvällisille ja paljon enemmän työtä vaativille kirjoituksille on valtavasti vähemmän kysyntää kuin pinnalliselle sonnalle. Usein se ei harmita, koska sen tietää ja on jo hyväksynyt, mutta välillä korpee silti. Tekstisi tuli hyvään aikaan lohduttamaan! ❤

  • Oi kiitos! Tää vain tupsahti, kuten tapana on :) Kaiketi on hyvä aika ajoin kerrata omia periaatteitaan, joiden perusteella valintojaan tekee. Kaiketi.

   Noinhan se on, että sitä annetaan mitä tilataan. Esim just uutisissa ja lehdissä. Mikä sitten on perimmäinen syy ”tilata” tyhjää huttua, siihen mulla on myös erinäisiä näkemyksiä. Ei varmaan mahtuis tähän kommenttilaatikkoon :) Vaikka tottahan kaikkeen on myös se 7 miljardia syytä, ilman muuta.

   Totta myös tuo, että ”tilaukset” koskevat blogeja kans. Sen on omallakin kohdalla huomannut. Pidin ennen tätä Valoa sisustus-, remontti- ja kotiblogia, ja olihan siellä kävijämäärät ihan toisista sfääreistä. Vaikken sielläkään ollut varsinaisesti kiiltokuva, niin aiheet oli sinänsä ”tavallisempia” ja enemmän jonkin ulkokuoreen ja pintoihin liittyviä. Eikä siinä mitään, jokainenhan valitsee kiinnostuksen ja arvostamisen kohteet itse.

   Tai voihan siitäkin olla montaa mieltä, että tekeekö valinnat itse vai joku muu. Sä kun olet kiinnostunut syvemmistä näkökulmista, niin ootko katsonut Zeitgeist elokuvat? Ajaa mm. resurssipohjaista yhteiskuntaa. En ite kuulu mihinkään liikkeeseen (enkä liittyisi), mutta on noissa kieltämättä monia kiinnostavia pointteja itsessään. Jos vaan haluaa ajatella avarakatseisesti. Toki jo vähän vanhoja dokkareita (eka vuodelta 2007, esim tuubissa: youtube.com/watch?v=i-QHvtM-PLI). Kaksi jälkimmäistä osaa toistaa minusta vähän tota ensimmäistä, ne on muistaakseni vuosilta 2008 ja 2011.

   • Olen katsonut ensimmäisen Zeitgeistin, ja yritin katsoa toistakin, mutta se jäi kesken. :) Pidin kyllä monista ekan leffan ajatuksista, mutta muistaakseni varsinaiset ehdotukset olivat liian kommunistisia. Minäkään en halua kuulua mihinkään liikkeisiin ja lahkoihin, enkä vaadi muilta samanlaisia ajatuksia kuin itselläni. Kasvissyöjänä joutuu hyväksymään senkin, että valtaosa ihmisistä syö lihaa, vaikka tietävät sen julmaksi ja turhaksi. Siksi en tavallaan ihmettele tuotakaan, miksi monet ihmiset yleensäkin kulkevat helpon, viihteellisen ja lopulta monin osin tyhjän elämän perässä. Se vain on niin paljon vaivattomampaa, eikä tarvitse paljon aivoja tai sydäntäkään kuormittaa.

    • Samaa mieltä. Monet oivallukset mielenkiintoisia, mutta toteutusehdotukset ontuu. En muista oliko kakkonen vai kolmonen, kun jäi lopusta katsomatta kun niin riepoi :) Se myös, että kynnelle kykenevien tulisi kehittää huipputeknologiaa ihan huvikseen ja pilvin pimein. Oon niin paljon sekä luontoasioihin että turhan roinan & härpäkkeiden välttämiseen kalleni, etten voi samaistua sellaiseen.

     Kyllä. Kaikella on niin puolensa. Tyhjä on monin tavoin helpompaa, vaikka toki siinäkin on omat vaikeutensa.

 2. Valkkaisin suoraan sun listalta erityisesti nämä :)

  ”Vastustan mainoksia ja tavaroita joita kukaan ei tarvitse.

  Vastustan ahneutta, luuloja, oletuksia, vaatimuksia, tekopyhyyttä, ulkokuorisuutta ja manipulointia. Vastustan sekä kateutta että kateellisuuteen pyrkimistä. Vastustan näkökyvyttömyyden kaikkia muotoja.

  Vastustan jatkuvaa onnellisuuden tavoittelua. Kannatan sisäistä kynttilänvaloa.”

  Jos et olis jo maininnut noita luuloja ja oletuksia, olisin täydentänyt listaa sillä, että vastustan rivien välistä lukemista. Ja sillä tarkotan sellasta negatiivista lukemista, jossa etsitään ja löydetään toisen sanomisista tai kirjoituksista piilomerkityksiä, joita ei oikeasti ole olemassa. En tiedä, osaanko tätä nyt kirjoittaa niin, että siitä vois mitään ymmärtää, mutta mua ärsyttää välillä ihan suunnattomasti, jos joku vetää jostain mun sanomasta omia johtopäätöksiään, joilla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa.

  Ja just nyt ja aina vastustan ikuisia huonoja yöunia, mutta ne näköjään
  vastustaa mua ja johtaa edelleen satanolla. Plääh.

  Jaa juu. Välillä kyllä vastustan kaikkea syvällistäkin ja haluan lukea tai kirjoittaa pelkkää ”helppoa”. Ei mitään pintaliitoa ja -kiiltoa, vaan ihan vaan sellasta tavallista.

  Sua en sensijaan voi vastustaa :) <3

  • Kuinka paljon mahtaakaan mennä energiaa kaikenlaisiin luuloihin, kaikilta osapuolilta? Vissiin äärettömästi. Ja niin turhaan kuin vain olla voi. Ugh.

   Plääh. Tiiän helvetilliset yöt erittäin hyvin. Ite oon hitusen paremmin nukkunut nyt (ees muutaman tunnin jaksoja), kun syön reseptillä vahvaa melatoniinia. 6 mg joka ilta. Muistelen, että sulle melatoniini ei tainnut sopia? Itellä en oo ainakaan huomannut sivuvaikutuksia, mutta toiv. pääsen vielä noistakin. Varmasti tulee helpottamaan sekin kun liikoja työkuvioita vähenee ens kuun vaihteessa. Jospa vaikka olisi enemmän energiaa ihan omaankin elämään :)

   No joo, ei sitä aina kovin syviä jaksele. Todellakaan. Esmes jos on tehnyt pitkän päivän aivotyötä ns. peräsuoli pitkällään ja tuli sen alla, niin en mä ainakaan halua sen päälle kuulla, nähdä tai ees ajatella juur mitään, ainakaan isommin. Senkin olen hokannut, ettei nimenomaan tarviikaan. Sitä omaa raippaa, joka sanoisi että kyllä sun nyt vaan pitäis kaikkea, eikä sais olla uupunut koskaan ikinä mistään. Pyh ja huihai :) Niin ja toi tavallinen kaikessa aitoudessaan on myös merkityksellistä, mun mielestä ainakin. Syvyttä on jo siinä itessään.

   Kiitos samoin ❤️❤️

Kommentoi toki!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s