Suomussalmen Soiva Metsä

Kesäkuisella Kuusamon roadtripillä pysähdyttiin matkan varrella mielenkiintoisessa metsäpuistossa. Suomussalmella sijaitsevassa Soivassa Metsässä.

Soiva metsä, Suomussalmi

Soiva metsä, Suomussalmi

Soiva metsä, Suomussalmi

Mitään ennakkotietoa paikasta ei ollut, vaan yksi pieni tienviitta pisti äkkiseltään silmään. Soiva Metsä – sehän ei vaan voisi olla mitään muuta kuin kiinnostava!

Nimestä minulle ponnahti mielikuva, että kenties puut ovat sellaisessa asennossa tai eri korkeuksilla, että metsä ikään kuin soittaisi säveliä tuulenvireissä.

Soiva metsä, Suomussalmi

Kyse oli kuitenkin metsään rakennetuista suurista soittimista. Voi miten hauska idea!

Soiva metsä, Suomussalmi

Tästä oli joku älypää rikkonut lyömävasaran. Hmph.

Soiva metsä, Suomussalmi

Soiva metsä, Suomussalmi

Soivia keinuja oli muistikuvani mukaan monta.

Soiva metsä, Suomussalmi

”Soiva Metsä on ainutlaatuinen metsään rakennettujen suurikokoisten soitinten järjestelmä Suomussalmen Kaunisniemen harjulla, noin puolen kilometrin päässä kesäteatterista vajaan hehtaarin kokoisella alueella.

Soiva Metsä rakennettiin vuonna 1996 Suomussalmen kunnan kulttuuripalvelujen tilauksesta. Soittimet piirsi mainosgraafikko Markku Penttilä ja hän oli myös suunnittelemassa soitinten pystyttämistä ja sijoittelua. Soittimet rakensi ja pystytti soitinrakentamisen ammattilaiset Pekka Westerholm ja Olli Penttilä.

Suuri yleisö on ottanut Soivan Metsän vastaan innostuksella, ja se on tullut tunnetuksi maanlaajuisesti televisiota myöten. Metsä on mukava käyntikohde kaikenikäisille. Se tarjoaa luontopolun ja kulttuurikohteen samassa paketissa. Soivaan Metsään on mahdollista kulkea myös pyörätuolilla.” [lähde]

Soiva metsä, Suomussalmi

Koko kierroksen pituus on kaksi kilometriä, jota ei lähdetty edes yrittämään, joten monta soitinta jäi näkemättä. Onnistuin myös alkukesän voimakkaassa valossa polttamaan useita kuvia ihan piloille. Mutta mieleen kyllä jäivät nuo erikoiset teokset.

Soiva metsä, Suomussalmi

Vaikka soivassa metsässä olikin kyse ihmisen rakentamista soittimista, olisi hauskaa kuvitella metsän soittavan ihan itsekseenkin. Puitteet ja maisemat olivat sillekin mielikuvalle kohdillaan.

Soiva metsä, Suomussalmi

Soiva metsä, Suomussalmi

Lunta oli jo näillä korkeuksilla vielä jäljellä, vaikka mittarilukemat lähenivät hellelukuja. Suomen luonto ja sää teettävät kiinnostavia kokemuksia.

Soitellaan,

– Taru

| kommentoi

Kategoria(t): luonto, retkeily ja mökkeily

Tagged as:

8 Comments »

 1. Ajoimme Rukalta tullessa Soivan metsän kyltin ohi, mutta ei ollut muka aikaa pysähtyä ja käydä katsomassa sitä. Paikka jäi hieman kaivelemaan mieltä. Olipa mukava, että tuli käytyä siellä edes nyt näin! Kiitos. :-)

  • Eipä kestä! :) Harmi vaan, että soittimista tuli näytettyä vain pieni murto-osa.

   Tuon Rukalle vievän reitin varrella tuntui olevan tosi paljon kiinnostavia paikkoja, joihin ei vaan aika ja venyminen riittänyt… Isoimpana Hossa, jonne ei millään pystynyt mennessä eikä tullessa. Noh, oltiin vain vajaat kaksi päivää reissussa, joten ihmekös tuo :)

 2. Uuu miten kiehtovalta kuulostaa. Ja Suomussalmi nyt on periaatteessa liki naapurissa, koska mun työ on osittain Kuhmossa, joten kiitos vaan tästä vinkistä. En ollut soivasta metsästä aiemmin kuullutkaan, mutta Kainuussa tuntuu olevan sellanen ei-niin-jokapäiväinen musiikkiosaaminen muutenkin kunniassa.

  Saattaisin kyllä joutua varustautumaan Soivaan metsään kuulosuojaimilla erityisherkän kuuloni (on oikeasti välillä tosi rasittava sisäänrakennettu ominaisuus tässä mölyisässä nykymaailmassa) takia, koska näyttää aika massiivisilta nuo soittimet. Ja samalla sellaisilta, että pitäis heti päästä kokeilemaan, millanen ääni niistä lähtee.

  Sun pitäis alkaa joksikin erikoisten kohteiden oppaaksi. Olisit siinä(kin) hyvä <3

  • Voi kiitos Annukka ❤️ Se oiskin varmasti hauska homma.

   Jäi tosiaan mainitsematta, että ei kyl mekään kärsitty kongeja pahemmin kumautella, koska ei justiinsa kuulovärkit kestä. Mut käy ihmeessä tsekkaamassa soiva metsä, jos joku kerta innostut / kerkiit, oli erikoisen kiva paikka :)

Kommentoi toki!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s