Hyvää Uutta Vuotta

marraskuu

01/11/2017

01/11/2017

Tältä näytti täällä meillä tänään, marraskuun ensimmäisenä päivänä! Mä niin tykkään wanhaakin wanhemmasta ajattelumallista, että uusi vuosi on nyt, eikä vasta kahden kuukauden päästä. Viimeisetkin sadonkorjuukekkerit on juhlittu, talvi on oikein virallisesti alkanut, ja edessä on ihan tuore vuodenkierto. Vanhat ovet on lykätty kiinni ja uusia avataan. Jes!

Uusissa jaksoissa ehkä kaikkein kiinnostavinta on uudet mahdollisuudet ja yllätykset. En ainakaan näin äkkiseltään muista, että seuraavasta vuodesta olisi koskaan muodostunut sellainen kuin olisi voinut kuvitella. Uusi vuosi on just siisti, kun se on aivan vallaton. Puhdas ja virheetön, kuin vastasatanut lumi.

01/11/2017

01/11/2017

01/11/2017

01/11/2017

01/11/2017

Nyt on jo tosiaan talvista, mutta kyllä oli komea myös ruskan aika täällä vaarojen mailla. En vaan mukamas milloinkaan joutanut kuvaamaan syksyn väriloistoa. Kumma juttu, kun eihän muutamien kuvien napsimisessa kauan nokka tuhise, ja kuvaaminen on kaiken lisäksi mahdottoman kivaa. Aina ei pysty ymmärtämään edes itteensä, tai omia selityksiään :)

01/11/2017

01/11/2017

Jäässä on

01/11/2017

01/11/2017

Päivän pituus on vielä kahdeksan tuntia (eli vain vajaan tunnin lyhyempi kuin Helsingissä), mutta kovaa vauhtia se tulee kutistumaan. Tuntuu kuitenkin, ettei ole enää aikaakaan talvipäivänseisaukseen, jolloin koittaa jo valon paluujuhlat. Niin se kuulkaa jokainen päivä kuljettaa, aina jotakin kohti. Vaikka ei minua pimeys tai hämäryyskään mitenkään masenna. Tai en ole ainakaan huomannut, että virran määrä riippuisi vuodenajasta. Se on ennemminkin mysteeri, jolle ei voi täysin tyhjentävästi osoittaa syyllistä.

01/11/2017

01/11/2017

Paljon Onnea kaikelle uudelle tulevalle! Sinulle, minulle, meille jokaiselle!

– Taru

| kommentoi

20 Comments »

 1. Aivan mielettömän upeita kuvia taas!

  Mä en oo koskaan kuullutkaan tuosta, että uusi vuosi alkais marraskuun alussa. Toisaalta looginen ajatus, kun luonto ns kuolee. Toisaalta olis ehkä ankeeta, jos vuosi alkais melkeinpä pimeimmällä mahdollisella hetkellä.

  • Voi kiitos Heli :)

   Juu, silloin vanhan ’pakanallisen’ kansan aikoina kun elettiin enemmän vuodenkierron kuin kalenterin mukaan, oli vuodenkierron vaihtumisen ajankohta usein näillä main. Mulle passaa oikein hyvin :) Mukava vuodenvaihde oli, ei paukkuneet raketitkaan eläinten kiusaksi.

 2. Onpahan ihan hitsin kauniita maisemia <3. Täällä lumi tuli ja suli ja kaikki on taas vaan mustaa ja pimeää. Mutta kun ei ollut kesäkään paljon sen kaksisempi, niin ei jaksa näistä keleistä niin ressata. Tulee mitä tulee. Aina on selvitty :)

  Ja saman olen huomannut, että ei tule otettua kuvia. Jotenkin sitä vissiin ajattelee, että se riittää, että näkee kaiken sen, mitä näkee ja kuvaisi, jos vaan kuvaisi :). Vai olisko se vaan laiskuutta (omalla kohdallani) kumminkin.

  Kiitos Onnesta ja samoin sinne isolla O:lla <3

 3. Luonto kiittää! Ihan mukavaiset maisemat täällä kyllä on aivan kotiovella :)

  Jotenkin on tosiaan käynyt niin, että oman dokumentoinnin tarve on vähentynyt aika paljon. Sitä kuvailee vaan verkkokalvoillaan, muuta ei välttämättä tarvi.

  Kiitosta ❤️

 4. Mäkään en ollut kuullut niin wanhasta ajasta että wuodenwaihde ois näillä hujakoilla ;-) Ylipäätään mä en noteeraa vuosien vaihtumista kauheasti – oli uusi vuosi sitten milloin vain. Ymmärrän kyllä että ihmiskunta tarvitsee kalenteria yhteistä ajanlaskua varten, mutta miksi vuodenvaihdetta pitäisi jotenkin juhlia ja vertailla vuosia keskenään ja odottaa joltain tietyltä vuodelta jotain? Se on musta täysin keinotekoista ihmisten keksintöä. Aika rullaa eteenpäin ja asiat tapahtuvat ihan ihmisten kalentereista piittaamatta.

  • Kiitos paljon :)

   Jännä muuten, miten nopeasti kaikkeen tottuu. Tässä just yks päivä sanoin miehelle ruokapöydässä istuissa, että niin se on kuule tuossa keittiön ikkunan takana tollanen komea vaaramaisema, ja tässä me vaan ollaan niinku ei mitään. Et ei niinku yhtään henkäillä, vaikka onkin komeeta. Ehkä jotenkin epätodellista myös, vaikka on oltu täällä jo 7 kuukautta.

  • Jaa, ja täällä on ollut jo miinus viittätoistakin, ihan päiväsaikaankin. Sitä jaksan aina ihmetellä, ettei Etelä-Suomesta lähdön jälkeen ole tuntunut pakkaslukemat enää yhtään niin kylmältä. Ennen vihasin talvea ja palelin aina, enää en.

 5. Onpa upeita kuvia! :) Mullekin loppusyksy tai lumentulo on usein sellainen henkinen uusi vuosi: kun maisema muuttuu niin totaalisesti, asennoituu mielikin johonkin uuteen, kääntää uuden sivun.

Kommentoi toki!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s